Навигация
Кошница

BIOVEA Reduced Glutathione 250 mg 60 Таблетки

BIOVEA Reduced Glutathione 250 mg 60 Таблетки
Безплатна
Доставка
Очаква доставка
BIOVEA Reduced Glutathione 250 mg 60 Таблетки
  71,49 лв.
  REDUCED GLUTATHIONE 250mg 60 таблетки

  Мощна антиоксидантна защита, защитава тялото от вредните вещества, намалява вредните ефекти от тежките метали. Понижава кръвното налягане, свързано с диабет, помага при лечение на сърповидно-клетъчна анемия. Увеличава броя на сперматозоидите.

  Състав: Калций (калциев фосфат) 94 мг, Фосфор (калциев фосфат) 72 мг, L-глутатион (редуциран) 250 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приеа по 1 таблетка дневно или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 таблетки в контейнер.

  Редуциран глутатон: защитава тялото от вредните вещества

  • Намалява вредните ефекти от тежките метали
  • Антиоксидантна защита
  • Понижава кръвното налягане, свързано с диабет
  • Увеличава броя на сперматозоидите
  • Помага лечението на сърповидно-клетъчна анемия

  Какво е Редуцирания глутатион и от къде идва?

  Глутатионът се произвежда в човешкия черен дроб и играе ключова роля в междинния метаболизъм, имунния отговор и здравето. Той е известен също като гама-глутамил цистеинглицин и GHS. Глутатионът е малка молекула, съставена о ри аминокиселини: L-цистеин, L-глутаминова киселина и глицин. Той е мощен антиоксидант и работи в черния дроб, за защита на тялото от вредните вещества. Също така работи като прекуроср на глутатион пероксидаза, ключов ензимен антиоксидант, който предпазва от проксидация на липиди (гранясването на мазнините).

  Глутатон е мономер, който е една единствена белтъчна молекула, която понякога се нарича редуциран глутатион. Мономерът е активната форма на глутатиона. В оречистената си фора, глутатинът е бял прах, който е разтворим във вода и алкохол. Той се съдържа естествено в много плодове, зеленчуци и месо. Въпреки това, степента на усвояване на глутатиона от хранителни източници, в сотмашночревния тракт е ниска.

  Как действа Редуцирания глутатион?

  Глутатонът рябва да бъде генериран в рамките на клетката, от неговите прекурсори, за да може да работи ефективно в организма. Наличието на глутатон е необходимо за поддържане на норалната функция на имунната система. Изветно е, че играе важна роля в мултипликацията на лимфоцитите (клетки посредници наспецифичния имунитет), които осигуряват развитието на ефективен имунен отговор. Клетките на имунната система произвеждат много оксирадикали, като резултат на тяхното нормално функциониране , което означава че е необходима по-висока концентрация на антиоксиданти. Глутатионът играе решаваща роля в изпънението на това изискване.

  Глутатионът е важен антиоксидант, многоактивен в човешките бли дробове и много други системи от органи и тъкани. Има ключова роля в защитата на клетките от оксидативния стрес и за поддържане на имунната система. Високите нива на глутатион в кръвта са свързани с по-добро здраве при по-възрастните, но не е определена точна зависимост между глутатион и процеса на стареене.

  Биологични роли на глутатиона

  Съотношението на глуатион спрямо свободните радикали играе ключова роля в поддръжката на здравето в клетката. Тази характеристика на молекулата лежи в основата на важността й в множество физиологични процеси. Той е от основно значение за нормалното функциониране на имунната система. Глутатионът се използва като субтрат (вещество, което се поддава на въздействието на определен ензим, или е необходимо за биосинтеза на други вещества и биологични продукти) за определени ензими, които детоксикират АКС (активни кислородни форми, които в по-големи количества увреждат структурата на клетката), генерирани от атаката на свободните радикали върху ДНК, различни протеини и биомолекули, както и ензими, които се свързват с глутатиона за да детоксикират потенциално опасни вещества като естрогени и ксенобиотици. Освен антиоксидантната защита на глутатиона като ензимен субстрат, той действа и като ендогенен антиоксидант (естествено произхождащ в тялото), който директно тушира свободните радикали.

  Също така помага за намаляването и рециклирането на окислени форми на други антиоксиданти като аскорбат (вит. C) и алфа-токоферол (форма на вит. E). В допълнение глутатионът е основната транспортна форма на цистеин в тялото и биохимичната основа на цитохром P450 в черния дроб, бъбреците и други органи. Глутатиона играе важна роля в много регулаторни пътища включително сигнална трансдукция (процес, при който извънклетъчен сигнал се преобразува във вътреклетъчен сигнал), генна екпресия (процесът, при който унаследяема информация от един ген, като например ДНК секвенция, се трансформира във функционален генетичен продукт, като протеин, или РНК), синтез на ДНК, протеинов синтез, клетъчна пролиферация, апоптоза, имунната реакция и запазване на митохондриалната функция.

  Заболявания свързани с недостиг на глутатион

  Медицинските експерти са съгласни, че дефицита на глутатион води до повишено окисляване замесено в стареенето, както и появата и прогресирането на редица заболявания. Много окислителни стресови фактори могат да нарушат нивата на глутатион: ултравиолетови лъчи, вирусни инфекции, токсини от околната среда, домакински химикали, тежки метали, хирургични операции, възпаления, изгаряния, септичен шок, както и прекалената употреба на определени фармацевтични продукти, като например ацетаминофен. Ниските нива на глутатион могат също да бъдат резултат от ограничен синтез, поради постене, или неадекватен протеинов или аминокиселинен прием. Налице е все по-голям и почти неограничен кръг на човешки заболявания, свързани с недостиг на глутатион и в резултат на оксидативен стрес:
  хемолитична анемия, невропатия, миопатия, ХИВ/СПИН, цироза, вирусен хепатит, хронична обструктивна белодробна болест, остър респираторен дистрес синдром, астма, болест на Крон, гастрит, язва на дванадесетопръстника, панкреатит, инфаркт, исхемична болест на сърцето, болест на Уилсън, диабет, невродегенеративни заболявания, включително болестта на Алцхаймер и Паркинсон, кистозна фиброза, ракови заболявания, сърдечен удар, възпаления, припадъци. Дори самият процес на стареене е свързан с нарушен метаболизъм на глутатион.

  Защо да използваме Редуциран глутатион?

  • Глутатион –това е супер-антиоксиданта, играещ важна роля в отбраната на организма срещу болестите, токсините, вирусите, неблагоприятното въздействие на околната среда, радиацията и окислителният стрес (свободните радикали).

  • Глутатионът постоянно ни защитава от токсините, болестите и вирусите. Без Глутатион, нашият черен дроб би се задръстил бързо с токсини, в резултат на което органите нямаше да могат да изпълняват своята работа и ще настъпи смърт.

  • Глутатионът се произвежда от всяка наша клетка и се явява едино от най-важните средства в излекуването и очистването на организма.

  • Нивото на Глутатион в клетките определя колко дълго ще живеем. Ние се нуждаем от този чудесен антиоксидант, за да живеем, тъй като без него нашият черен дроб бързо щеше да се задръсти от много токсини.

  • Започвайки приблизително с навършването на 20 годишна възраст, производството на Глутатион намалява приблизително с 1% на година. Но неблагоприятните екологични условия и прекомерната употреба на лекарства, могат да нарушат изработването на Глутатион още по- бързо. Много учени предполагат, че съкращаването с 30% на производството на Глутатион е достатъчно за това, че клетките да престанат да функционират нормално.

  • Нивото на Глутатион в клетките определя продължителността на живота. Той се явява единствен предиктор за смъртта на хора, болни от СПИН. И от нивото на Глутатион зависи продължителността на живота на хората болни от СПИН.