Навигация
Кошница

BIOVEA Quercetin and Bromelain 100 капсули

BIOVEA Quercetin and Bromelain 100 капсули
Безплатна
Доставка
Очаква доставка
BIOVEA Quercetin and Bromelain 100 капсули
  90,00 лв.
  QUERCETIN WITH BROMELAIN 100 капсули



  Изцяло естествена комбинация от ензими и мощни антиоксидантни флавоноиди. За здрава дихателната функция. Има благоприятно действие върху синусите. Засилва имунната система и регулира нивата на хистамин. Повлиява благоприятно намаляването на мускулните болки. Подпомага усвояването на протеините. Спомага за адаптиране на организма към климатични и сезонни промени



  Съставки: Кверцетин 500мг; Бромелаин (от ананас) 360 GDU. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсула два до три пъти дневно на празен стомах или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 100 капсули в контейнер

  Какво представлява комбинацията от кверцетин с бромелаин?

  Кверцетинът е водноразтворим биофлавоноид, който се съдържа най-вече в ябълките и лука, а също и в червенето вино, зеления чай и листните зеленчуци. Доказано е, че кверцетинът подпомага оздравителната хистаминова реакция. Притежава антиоксидантни свойства и може да подобри здравето на сърдечносъдовата система.

  Бромелаин е протеолитичен ензим, което означава, че подпомага усвояването на протеините. Установено е, че бромелаинът съдейства за оздравителния хистаминов отговор и увеличава активността на кверцетина. Той също може да подпомогне сърцето. Бромелаинът се добива от ананаса.

  Бромелаинът и кверцетинът действат заедно в синергия, като взаимно усилват активността си.

  Защо да приемате кверцетин с бромелаин?

  • Антиоксидантни свойства: Кверцетинът притежава многообразни потенциални терапевтични свойства. Той действа като антиоксидант, прочиствайки вредните частици, познати като свободни радикали.

  • Сърдечно здраве и холестерол: Съществуват изследвания, според които флавоноиди като кверцетина могат да намалят риска от сърдечни заболявания. Действайки като антиоксидант, кверцетинът може да предпази от уврежданията, причинявани от LDL холестерола („лошия” холестерол).

  • Здраве за синусите: Комбинацията от кверцетин и бромелаин подпомага хистаминовия отговор в организма за поддържане на доброто здравословно състояние на синусите. Когато алергените се абсорбират в кръвния поток, те карат белите кръвни телца да произвеждат милиарди молекули алергенни антитела IgE. Тези молекули, комбинирани с мастните клетки и биофилните елементи, са хранилища за хистамина. Клетъчните мембрани отслабват и хистаминът се освобождава, причинявайки алергични симптоми като хрема, лютене в очите, хрипове и др. Quercetin with Bromelain помага за стабилизиране на мембраните на мастните клетки, предотвратява отделянето на хистамина в кръвта, който предизвиква алергичните симптоми. Също така Quercetin with Bromelain спира образуването на левкотриени, които се свързват със симптомите на астма. За максимални резултати трябва да се приема ежедневно по време на алергичния сезон или през цялата година като превантивна мярка.

  • Болка и възпаление: Бромелаинът спира простагландините, които причиняват възпаление, и допринася за образуването на противовъзпалителни простагландини. Кверцетинът възпрепятства освобождаването на медиаторите на възпалението, включително хистамина. В комбинация тези хранителни вещества усилват взаимно ефекта си и имат значителна противовъзпалителна активност. В допълнение бромелаинът е широко използван в спортната медицина за справяне с дискомфорта от подуването на натъртвания, навяхвания и скъсвания на мускула. Проучване, проведено от хирург ортопед, показва, че приемането на бромелаин при 59 от неговите пациенти, води до намаляване на подуването и дискомфорта.

  Съществуват много други потенциални приложения на кверцетина и бромелаина – профилактични и лечебни. Сред тях са високият холестерол, нарушенията в зрението, артрит, фибромиалгия, нарушения във функцията на простата, афтозен стоматит и рак.

  Внимание:

  • Диабетици или бременни жени и кърмачки трябва да се консултират с лекар, преди да започнат да приемат хранителната добавка.

  • Quercetin with Bromelain е протовипоказен при пациенти с нарушения в сърдечния ритъм (аритмия); пациенти, които приемат антикоагуланти, като кумадин, или такива, които имат алергия към ананас.