Навигация
Кошница

BIOVEA Quercetin 250 mg 50 капсули

BIOVEA Quercetin 250 mg 50 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Quercetin 250 mg 50 капсули
  43,49 лв.
  QUERCETIN 250mg 50 капсули

  Мощен антиоксидантен флавоноид, помага за укрепването на имунната система. Може да намали симптомите при алергия. Препоръчва за всички видове възпаления с широк спектър на дествие е. Помага при симптоми на хронична тазова болка.

  Състав в доза: Витамин С (аскорбинова киселина) 1000 мг, Квврцетин 500 мг, Цитрусов иофлавоноиден комплекс (получен от лимон, портокал, лайм, мандарина)100 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат 2 капсули веднъж дневно, с храна или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 50 капсули в контейнер.

  Кверцетин: Антиоксидантен флавоноид

  • Помага за укрепването на имунната система
  • Може да намали симптомите при алергия
  • Помага при симптоми на хронична тазова болка
  • С Витамин С биофлавоноиди

  Какво е Кверцетин?

  Съдържа се в ябълки, чай, грозде и други храни. Кверцетин е антиоксидант, койте мое да поддържа имунната систеа. Кверцетинът на BIOVEA® е с добавен цитрусов биолавоноиен комплекс. Кверцетинът е антиоксидантен флавоноид, който се използва повече от 30 години за повишаване на резистентоността на респираторните и хранителните алергии. Биологичните ефекти се дължат главно на антиоксидантната активност, спицифичната синергия с Витамин С (Кверцетин и Витамин С се защитават и възобновяват един друг) и широкото и многофункционално противовъзпалително действие.

  Как действа Кверцетин?

  Кверцетинът инхибира ензиите циклооксигеназа и липооксигеназа, намалява производството на основните медиатори на възпалението – простангландините и левкотриените. Това означава, че може да се препоръча за всички видове възпаления с широк спектър на дествие.

  Кверцетинът инхибира производството на хистамин, чрез стабилизиране на базофилите и мастоцитите. Хистаминът е пряко отговорен за повечето от неприятните сиптои, сеързани с алергии (кихане, сърбеж и т.н.). Кверцетин действа директно върху стомашно-чревния тракт, за да намали реакциите към хранителните алергени.
  5-годишно проучване на 809 мъже показва, че по-високото потребление на кверцетин намалява риска от сърдечносъдови заполявания в световен мащаб с една трета. Кверцетин е доказано антитромботичен и съдоразширяващ.

  Рискът от инсулт е обратно пропорционален на приема на Кверцетин. Тези, които приемат най-ниска доза кверцетин са с четири пъти по-висок риск. Кверцетин предпазва бъбреците от доказаните токсични ефекти на някои лекарства (циклоспорин).

  Кверцетин значително подобрява симптоите на простатит и синдро на хронична тазова болка.

  Защо да приемаме кверцетин?

  • Антиоксидантни свойства: Кверцетинът притежава многообразни потенциални терапевтични свойства. Той действа като антиоксидант, прочиствайки вредните частици, познати като свободни радикали.

  • Сърдечно здраве и холестерол: Съществуват изследвания, според които флавоноиди като кверцетина могат да намалят риска от сърдечни заболявания. Действайки като антиоксидант, кверцетинът може да предпази от уврежданията, причинявани от LDL холестерола („лошия” холестерол).

  • Здраве за синусите: Кверцетин подпомага хистаминовия отговор в организма за поддържане на доброто здравословно състояние на синусите. Когато алергените се абсорбират в кръвния поток, те карат белите кръвни телца да произвеждат милиарди молекули алергенни антитела IgE. Тези молекули, комбинирани с мастните клетки и биофилните елементи, са хранилища за хистамина. Клетъчните мембрани отслабват и хистаминът се освобождава, причинявайки алергични симптоми като хрема, лютене в очите, хрипове и др. Quercetin помага за стабилизиране на мембраните на мастните клетки, предотвратява отделянето на хистамина в кръвта, който предизвиква алергичните симптоми. Също така Quercetin спира образуването на левкотриени, които се свързват със симптомите на астма. За максимални резултати трябва да се приема ежедневно по време на алергичния сезон или през цялата година като превантивна мярка.

  • Болка и възпаление: Кверцетинът възпрепятства освобождаването на медиаторите на възпалението, включително хистамина.

  Съществуват много други потенциални приложения на кверцетина – профилактични и лечебни. Сред тях са високият холестерол, нарушенията в зрението, артрит, фибромиалгия, нарушения във функцията на простата, афтозен стоматит и рак.

  Внимание:
  • Диабетици или бременни жени и кърмачки трябва да се консултират с лекар, преди да започнат да приемат хранителната добавка.
  • Quercetin е протовипоказен при пациенти с нарушения в сърдечния ритъм (аритмия); пациенти, които приемат антикоагуланти, като кумадин.