Навигация
Кошница

BIOVEA Pycnogenol 50 mg 60 капсули 60 Дози

BIOVEA Pycnogenol 50 mg 60 капсули 60 Дози
Безплатна
Доставка
Очаква доставка
BIOVEA Pycnogenol 50 mg 60 капсули 60 Дози
  89,60 лв.
  PYCNOGENOL - 50 mg

  Съдържание

  • Пикногенолът е стандартизиран екстракт от кората на френския морски бор (Pinus pinaster Ait.), който има многобройни биологични ефекти, в това число антиоксидантни, противовъзпалителни и антиракови.
  • През последните 30 години бяха проведени пространни изследвания върху него във Франция, Англия, Италия, Финландия, Германия, Холандия, Дания, Португалия, Испания, Швейцария, Румъния, Аржентина, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Китай, Сингапур, Корея, САЩ и т.н.
  • Активните съставки на продукта са група биофлавоноиди с признати антиоксидантни свойства, които имат качеството да потискат активността на определени ензими, причиняващи възпаления и увреждания в организма.

  Дозировка

  ПИКНОГЕНОЛ (50 мг Пикногенол в една таблетка)
  1-2 таблетки дневно

  Фармакологични и физиологични ефекти

  • Пикногенолът е мощен неутрализатор на свободните радикали, за които днес е добре известно, че предизвикват увреждания в организма, водещи до над 50 болестни състояния, между които ускоряване процеса на стареене, рак, сърдечни заболявания и артрит.
  • Ин витро изследвания демонстрират, че Пикногенолът е 50 пъти по-мощен от витамин Е и 20 пъти по-мощен от витамин С. Ин виво проучвания също доказват, че той е изключително ефективен като антиоксидант.
  • Растителните флавоноиди са като цяло неразтворими във вода. Пикногенолът, произвеждан единствено посредством екстракция с топла вода под налягане, е водоразтворим. Това означава, че той е биоусвоим и лесно се абсорбира. Ето защо Пикногенолът е толкова ефикасен като силен антиоксидант и средство, укрепващо капилярите.
  • Изследвания върху хора и животни доказаха бързото усвояване и разпространение на Пикногенола в организма.
  • Пикногенолът може лесно да премине кръвно-мозъчната бариера, за да осигури антиоксидантна защита на тъканите на централната нервна система. Това е предимството му пред останалите известни антиоксиданти.
  • Пикногенолът възпрепятства болестните сърдечно-съдови процеси, които са нормални реакции в процеса на стареене или преждевременно предизвикани от стреса и стила на живот.
  • Пикногенолът има особено силно действие върху пропускливите капиляри, които могат да се разглеждат като дефектна мрежа от колагенови влакна. Той усилва активността на витамин С в мембраните на капилярните стени и укрепва колагена в капилярите. Нещо повече, някои негови съставки демонстрират антивирусни и противовъзпалителни ефекти, антипролиферативен и антимутагенен потенциал, и защитно действие върху човешката кожа срещу вредите от ултравиолетовата радиация. Цитотоксичността на естествените клетки убийци се повишава при приемане на Пикногенол.
  • Възпаления и някои симптоми на стареене могат да възникнат вследствие недостига на биофлавоноиди, който прави капилярите порести, или в резултат на действието на свободните радикали и други кислородни форми, които могат да инициират възпалителна реакция. Установено е, че Пикногенолът укрепва капилярите и спира атаката на свободните радикали.
  • По време на възпалителния процес се отделят ензимите колагеназа и еластаза, които увреждат кожните протеини колаген и еластин. Изследванията показаха, че биофлавоноидите в Пикногенола се свързват с тези кожни протеини и ги предпазват от разграждащото действие на колагеназата и еластазата. Друг разрушителен ензим е хиалуронидазата, която разделя мукополизахаридите и се свързва с повишена пропускливост на капилярите и други кръвоносни съдове, както и с възпалителни процеси. Два от биофлавоноидите в Пикногенол, катехин и проантоцианидин В-2, потискат хиалуронидазата. По този начин Пикногенолът предпазва хиалуроновата киселина – основен компонент на съединителната тъкан, и създава по-млади, неувредени структури на лицето и други части от тялото. Съединителната тъкан възстановява своята здравина и еластичност.


  Клиничен опит

  • Употребата на Пикногенол при хора показа благотворно действие върху здравето и намаляване на риска от над 50 заболявания, свързани с ефекта от свободните радикали, в това число:

  предпазване от сърдечносъдова дегенерация и заболявания,
  регенериране и предотвратяване образуването на пропускливи капиляри,
  укрепване на капилярите, артериите и вените,
  подобряване на кръвообращението и жизнеността на клетките,
  забавяне процесите на стареене и подобряване на гладкостта и еластичността на кожата,
  подобряване на зрението,
  стимулиране на имунната реакция и намаляване на възпалението при артрит,
  антивирусен ефект при пациенти с рецидивиращ херпес в седалищната област след локално приложение под формата на гел.
  • Пикногенолът е лицензиран от години във Франция за лечение на диабетната ретинопатия. Френските лекари заключиха, че той е първият избор при лечението на това заболяване.
  • Антитромбоцитното действие на Пикногенола беше установено при едно предклинично и клинично изследване, предприето от д-р П. Родевалд от университета в Мюнстер, Германия, и потвърдено от д-р Р.Р. Уотсън от Аризонския университет в САЩ. При клинично изпитание върху пушачи част от тях приемали Пикногенол, а останалите – аспирин. Пушенето предизвиквало стрес при участниците в добро здравословно състояние, измерим по съответните биохимични параметри. Било установено, че само 100 мг Пикногенол, приети орално, намаляват съсирването на кръвта, без да удължават времето на кървене, докато с минимум 500 мг аспирин се намалява съсирването в същата степен, но придружено с нежелания страничен ефект на удължаване времето на кървене. Резултатите от това изследване бяха признати за откритие и публикувани като американски патент (5720956) на 24 февруари 1998 г. Поради тази причина Пикногенол е наричан още СУПЕР АСПИРИН.
  • Д-р Кохама от Япония докладва за лечението на гинекологични проблеми с Пикногенол. Той посочи, че менструалните спазми, чувствителността и болката в корема са намаляли при значителен дял от пациентките, вариращ между 66 и 100%. Изследователите заключиха, че Пикногенолът помага за частично облекчаване и на най-сериозните прояви на гинекологични проблеми.
  • Д-р Розефф от САЩ докладва, че мощният антиоксидант Пикногенол съществено е подобрил състава на семенната течност при изследване върху малка група мъже с понижена фертилност.


  Токсикология на Пикногенола

  • Продължителни проучвания, проведени в институтите “Пастьор”, “Хънтингтън” и други в течение на много години, потвърдиха неговата чистота и безвредност.
  • Пикногенолът не е токсичен, канцерогенен или мутагенен, което беше доказано чрез няколко стандартни тестови системи. Дори беше установено, че той потиска мутагенезата.