Навигация
Кошница

BIOVEA Psyllium Husk 2000 mg 180 капсули

BIOVEA Psyllium Husk 2000 mg 180 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Psyllium Husk 2000 mg 180 капсули
  38,20 лв.
  PSYLLIUM HUSKS 2000mg 180 капсули  Богат източник на водоразтворими фибри, които допринасят за нормалната функция на червата. Подобряване на храносмилането. Спомага за отслабване, потиска апетита. Намаляват стойностите на "лошия" LDL холестерол и детоксикира. Спомага за здравословния баланс на кръвната захар и сърдечно-съдовата система.

  Състав в 4 капсули: Индийски бял живовляк (фибри) 2000mg. Четири капсули съдържат 10 калории, 2гр. въглехидрати и 2 гр. фибри. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат 1-4 капсули дневно с повече от чаша вода или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 180 капсули в контейнер.

  Фибрите от Псилиум намаляват стойностите на холестерола и отстраняват токсините, те са важна част от програмата за детоксикация и спомагат за здравословния баланс на кръвната захар. Богат източник на водоразтворими фибри, които допринасят за нормалната функция на червата. Псилиумът може да помогне за намаляване на телесното тегло, поради свойството си да потиска апетита, ефективен за намаляване на общия холестерол и стойностите на "лошия" LDL холестерол.

  Какво представляват люспите на псилиум и какъв е произходът им?

  Люспите на псилиум идват от строшените семена на индийски бял живовляк (Plantago ovata) – билка, разпространено в Азия, средиземноморските райони на Европа и в Северна Африка. Люспите от семената на псилиум се използват в билкови лекове и са подобни на овеса и пшеницата. Те са чисти хранителни фибри, съставени предимно от полуцелулоза.

  Ежедневната консумация на фибри е много полезна и има решаваща роля за здравето на дебелото черво. Фибрите допринасят за лесното и бързо преминаване на храната през храносмилателния тракт.

  Люспите на псилиум също помагат за усвояването на глюкозата и за нормализиране на стойности на холестерола. Специалистите в областта на храненето са съгласни, че възрастните трябва да консумират 25-30gr диетични фибри всеки ден за добро здраве. Проучвания показват, че съдържанието на фибри в западната храна обикновено е наполовина от препоръчителното.

  Защо да приемате люспи от псилиум?

  • Пречистващи свойства: Подобното на желе вещество, което се отделя, когато псилиум се накисне във вода, има способността да абсорбира токсините в дебелите черва. Псилиум обикновено се взема за намаляване на автотоксичността (токсините се изхвърлят от организма с люспите и семената).

  • Дебело черво: Някои изследвания разкриват, че семената на псилум облекчават констипацията, предизвикана от фактори, свързани с начина на живот (например недостатъчен прием на фибри, заседнал начин на живот). Фибрите, съдържащи се в люспите на псилиум, не се смилат в тънките черва, а частично се разпадат в дебелото черво, където действат като хранителен източник за благоприятната флора. Традиционно люспите на псилиум се използват като леко разслабително средство при констипация - те действат като гъба в чревния тракт, която се подува, тъй като абсорбира водата и отпадните материали в червата. Това води до образуването на мека, обемиста маса, която преминава през дебелото черво по-бързо и се изхвърля по-плавно и лесно.

  • Храносмилателни неразположения: Успокояващото и защитно действие на люспите и семената влияе благоприятно на целия стомашно-чревен тракт. Псилиум се взема при язва на стомаха и дванадесетопръстника и при стомашни киселини.

  • Холестерол: Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) е одобрила псилиум като средство за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания, което е доказано при съвременни изследвания. Въпросът как работи псилиум за намаляване на холестерола все още се проучва, но учените предполагат, че псилиум увеличава отделянето на жлъчни киселини и вторично увеличава отделянето на холестерол от черния дроб.

  • Диабет: Допълнителното приемане на псилиум подобрява нивата на кръвната захар при някои хора с диабет. Смята се, че разтворимите фибри на псилиум са отговорни за този ефект.

  • Отслабване: За хора, които искат да отслабнат, включването на фибри - особено когато се консумира храна, богата на наситени мазнини - може да помогне по два начина. Първият начин е свързан със способността на фибрите да се разширяват в стомаха, като по този начин ускоряват настъпването на ситост и намаляват калориите, приемани чрез храната. Вторият начин е свързан със способността на фибрите да абсорбират микрохранителни вещества. При усвояване на мастните молекули от фибрите, тези молекули губят способността си да бъдат метаболизирани и се изхвърлят от организма. Това означава, че те не могат да се съхранят като телесна мазнина. В изследване на „невъздържани консуматори” се установява, че приемът на люспи на псилиум предизвиква значително засилване на усещането за ситост и намаляване на консумацията на мазнини и калории. Изследователите правят заключение, че псилиум може да бъде полезен в контрола на теглото.

  Има ли странични ефекти?
  Няма странични ефекти, свързани с прилагането на псилиум.