Навигация
Кошница

BIOVEA Probiotic Complex 100 капсули 100 Дози

PROBIOTIC COMPLEX 100 Capsules - подпомага храносмилането, имуностимулант

Подпомага храносмилането и усвояването на полезните вещества. Детоксикират и повишава защитните сили на организма. Намаляват риска от рак и болести на стомаха. Подържа здравословна функция на дебелото черво и правилното отделяне. Предпазват от алергии, инфекции на пикочния канал, диария. Стимулират имунната система.

Съставки в доза:Probiotic Blend 200mg: Lactobacillus acidophilus 3.2 Billion CFU; Lactobacillus bulgaricus 400 Million CFU; Bifidobacterium bifidum 200 Million CFU; Streptococcus thermophilus 200 Million CFU
Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула два пъти дневно или според предписанието на лекар.

Опаковка: 100 капсули в контейнер

Какво представлява Пробиотик Комплекс на Biovea и основни ползи?

Пробиотиците са естествената алтернатива срещу синтетичните химически вещества в храните, замърсяването на въздуха и отравянето на човека. Пробиотичните бактерии, наречени още „добри” бактерии живеят в червата и са важни елементи на нашата естествена защита. Те въздействат благоприятно върху чревната микробна флора и имунната система.
• Детоксикират организма, намаляват холестерола и кръвната захар, оздравяват стомаха, червата и черния дроб, предпазват от ракови заболявания, урогенитални инфекции.
• Произвеждат ензими и витамини от група В, защитават от вредни микроорганизми (като Candida albicans) и контролират на пролиферацията (размножаването) на вредните бактерии, които могат да причинят редица заболявания.
• Спомагат за по-доброто усвояване на есенциалните хранителни вещества и отделяне на отпадните продукти.
• Стимулират абсорбцията на лактоза при хора, които не могат да я усвояват.
• Подпомагат цялостното храносмилане, възстановяват нормалната чревна микрофлора, нарушена от антибиотици и др. лекарства, лоши хранителни навици, алкохол, тютюнопушене и др.
• Предотвратяват и лекуват диария, включително и инфекциозна.
• Намаляват риска от болести на стомаха.
• Ограничават появата на вагинални инфекции, инфекции на пикочния канал и цистити. Намаляват риска от хранителни и други алергии.

Как действа Пробиотик Комплекс на Biovea?

Пробиотик Комплекс на Biovea съдържа 4 млрд. организми в таблетка от четири различни здравословни щама:

• Lactobacillus Acidophilus (80%): L. acidophilus е най-често използваният пробиотик, наричан още „приятелски” бактерии. Тези здравословни бактерии населяват червата и влагалището и предпазват от навлизане и пролиферация на „лоши” организми, които могат да причинят редица болести. Това се постига чрез разнообразие от механизми. Например, разграждането на храната от L. Acidophilus води до производството на млечна киселина, водороден пероксид и други вторични продукти, които правят средата враждебна за нежеланите организми. L. Acidophilus също така произвежда лактаза – ензим, който разлага млечната захар (лактоза) до обикновена захар. Хора, които имат непоносимост към лактозата не произвеждат този ензим. Затова добавки с L. acidophilus могат да окажат благоприятно въздействие при хора с такъв проблем.
• Lactobacillus Bulgaricus (10%): L. Bulgaricus се препоръчва за цялостно укрепване на приятелските бактерии, за подобряване смилаемостта на млечните продукти и други протеини, за производството на естествени антибиотици и възпрепятстването на нежеланите организми, за максимално добро освобождаване от отпадните продукти, за пречистване на дебелото черво, без да се унищожават приятелските бактерии, и като ефективен имуностимулатор. L. bulgaricus синтезира вещества, които са естествени антибиотици с широк спектър на активност. От много години се използва успешно от българските лекари за лечение на такива стомашно-чревни заболявания като ентероколит.
• Bifidobacterium Bifidum (5%): Bifidobacteria са приятелски бактерии, населяващи основно дебелото черво. Bifidobacteria се смятат за извънредно важни за здравето на стомашно-чревната система. Bifidobacteria се прилагат при чревни неразположения и повишават имунната система. Този щам е важен за производството на витамините от В група. Bifidobacterium bifidum е особено добра за повишаване на имунния отговор на организма и за блокиране на вредните ензими.
• Streptococcus thermophilus (5%): S. thermophilus играе важна роля като пробиотик, облекчавайки симптомите на непоносимост към лакотозата и други стомашно-чревни заболявания.