Навигация
Кошница

BIOVEA Papaya Enzymes 500 mg 90 Дъвчащи таблетки

BIOVEA Papaya Enzymes 500 mg 90 Дъвчащи таблетки
Очаква доставка
BIOVEA Papaya Enzymes 500 mg 90 Дъвчащи таблетки
  41,14 лв.
  PAPAYA ENZYME 500mg 90 Chewable Tablets

  Предпазва от сърдечно-съдови заболявания, осигурява здравословна функция на храносмилателната система и превенция срещу ракови заболявания. Има противовъзпалително действие. Спомага при алергии и за усвояването на храната и протеините. Подкрепя имунната система. Може да предпази от емфизем, ревматоиден артрит и макулна дегенерация.

  Съставки:Papain (from papaya fruit) 500mg
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 дъвчаща таблетка дневно след хранене или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 90 дъвчащи таблетки в контейнер

  Какво представлява ензимът от папая?

  Папаята се отглежда в тропичните зони по света - Мексико, Бразилия, Индия и Югоизточна Азия. Тя е богат източник на антиоксиданти хранителни вещества като каротин, витамин С, флавоноиди, витамините от група В, ензими, фолат, пантотенова киселина, калий, магнезий и фибри.

  Как действа ензимът от папая?

  Ензимите са вещества от живи клетки, които се активират при определени нива на pH, при определена влажност и температура и действат заедно с коензимите като витамините и минералите. Растителните ензими, като тези в папаята, поставят началото на храносмилането в стомаха. Също така те работят и в тънките черва, и кръвта. За разлика от лекарствата, които контролират биохимията на организма, тези ензими подобряват рационалното използване на храната, така че организмът да може да се излекува сам. Ензимите не си противодействат с лекарствата, които вече са приети, дори могат да намалят необходимите дози от тях. Ензимите, като този в папаята са работната сила на организма и катализират всеки един процес, който се случва на всяко едно ниво в него. Намаляването на ензимите заради увеличената консумация на обработени храни, съдържащи вредни елементи се превръща във все по-сериозен проблем. Тъй като се класифицират като жизненоважни вещества, приемането им под формата на хранителна добавка може единствено да повлияе положително на вашето здраве. Особено ако страдате от симптоми, пряко свързани с ензимен дефицит.

  Защо да приемате ензим от папая?

  С напредване на възрастта, при заболявания, прекомерна употреба на тютюневи изделия и алкохолни напитки производството на ензими в панкреаса намалява драстично. Това води до непълното усвояване на хранителните вещества поети чрез хранителните продукти. Недостигът на ензими води до образуване на киселини и газове в стомаха, както и нарушения в нормалното темпо на човешкия метаболизъм.

  • Рак и други заболявания: като цяло, ензимите укрепват здравето на сърдечносъдовата система и осигуряват защита от ракови заболявания и подпомагат лечението им. Използват се също така за лечение на спортни травми и на алергии. Папаята може да е много полезна за профилактика на атеросклерозата и сърдечните заболявания, свързани с диабета.
  • Възпаления: папаята съдържа няколко уникални протеин-храносмилателен ензими, включително папаин и химопапаин. Доказано е, че тези ензими помагат за справяне с възпаленията, подобряват възстановяването от изгаряния и намаляват белезите от тях. С това може да се обясни защо състоянието на хора с астма, остеоартрит и ревматоиден артрит, влошени от възпаление се подобрява, когато приемат ензими.
  • Алергии: Ензимите в папаята са протеолитични по своето действие, което означава, че те помагат за смилането на протеините и другите аминокиселинни клъстери, които организмът не смила или които преминават през системата в полусмляна форма. Ако протеините не бъдат разпознати от организма като част от системата ще бъдат атакувани и имунната система често реагира силно. Тази прекалена реакция причинява възпаление, кихане, сълзене на очите и други симптоми, свързвани с този тип реакции.