Навигация
Кошница

BIOVEA Pantothenic Acid 500 mg 100 капсули

BIOVEA Pantothenic Acid 500 mg 100 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Pantothenic Acid 500 mg 100 капсули
  31,50 лв.
  PANTOTHENIC ACID (Vitamin B5) 500mg 100 капсули

  Стимулира производството на червените кръвни телца и хормоните на надбъбречната жлеза. Оказва активиращо влияние върху функциите на кората на големите мозъчни полукълба, действа съдоразширяващо. Понижава нивото на холестерол и триглицериди в кръвта, подходящ е при заболавяния на сърцето и черния дроб, трудно зарастващи язви и рани, инфекциозни заболявания. Помага в борбата срещу алкохолна зависимост и наркотични психози.

  Състав: Пантотенова киселина (калциев D-пантеноат) 500 мг; Калций (калциев D-пантеноат) 45 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсулa дневно или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 100 капсули в контейнер

  Пантотенова киселина: Принадлежи към семейството на витамин В (Витамин В-5)

  • Участва в производството на червените кръвни телца и хормоните на надбъбречната жлеза
  • Важна за производството на енергия в организма
  • Важна за обмяната на протеините, мазнините и въглехидратите

  Какво представлява пантотеновата киселина?

  Пантотеновата киселина е част от семейството на витамин В и често се спомената като витамин B-5. Нейната биоактивна форма - коензим А - играе роля в много процеси в организма, сред които метаболизма на протеините, мазнините и въглехидратите, производството на енергия и синтеза на червените кръвни телца и ключовия невротрансмитер ацетилхолин. Пантотеновата киселина се среща в изобилие в много храни и във всички живи организми. Съдържа се в повечето зърнени храни, зеленчуците, месото, както и в черния дроб, маята, сьомгата, яйцата и млечните продукти.

  Как действа пантотеновата киселина?

  Витамин B5 участва в производството на червените кръвни телца и хормоните на надбъбречната жлеза. Организмът я преобразува до катализатор, наречен коензим А. Той е много важен за производството на енергия в организма. Витамин
  B-5 работи заедно с другите В витамини за подпомагане на процеса на производство на
  АТФ (аденозинтрифосфат). Именно АТФ активира клетките в организма, като им дава енергия да работят. Според научните изследвания витамин B-5 може да помогне за поддържане на здравословни нивата на холестерола и на триглицеридите в организма, когато вече са с нормални стойности.

  Ползите от употребата на Пантотенова киселина:

  Като подкрепа за синтеза на стероидните хормони, пантотенова киселина помага за формирането на няколко класове на хормони, включително естроген, андроген и прогестин. Тя също така помага за метаболизма и поддържанто на солевия и водния баланс в организма.

  Контрол на стреса:
  Тъй като пантотенова киселина поддържа хормоните, синтезирани от надбъбречната жлеза, тя може да помогне за облекчаване на стреса и реакцията на организма в напрегнати ситуации. При дефицит, следователно, може да наруши способността на организма да реагира на стрес. Недостигът на пантотенова киселина може да бъде свързано с хипертония или високо кръвно налягане. В допълнение, употребата на този витамин е бил одобрен от Американската асоциация на Фармацевтите за подкрепа на функцията на надбъбречната жлеза и за лечение на хроничен стрес.

  Контрол на холестерола:
  Когато се приема пантотенова киселина, тялото я превръща в друг химикал, наречен пантетин. Някои изследвания показват, пантетин може да помогне за по-ниски нива на холестерол в кръвта, което може да бъде евентуално допълнително лечение на високия холестерол.

  Стареене на кожата и заздравяване на рани:
  Други ползи от пантотенова киселина се отнасят до лечението на стареене на кожата. Ролята й произтича от това, че подкрепя синтеза на стероидните хормони. С напредване на възрастта, кожата става по-груба по-суха. Пантотенова киселина може потенциално да помогне за облекчаване на някои от тези ефекти. Използване на лосион за лице, съдържащ пантотенова киселина помага за подобряване на тонуса и текстурата на кожата. Този витамин може също да помогне за зарастване на раните. Пантотеновата киселина ускорява зарастване на раните, чрез стимулиране на имунния отговор в тялото.

  Кой се нуждае от продукта?

  Високите нива на енергия са важни както за бодибилдърите и спортистите, така и за всеки, който иска да бъде в добра физическа форма! Въпреки дефицит на витамин В-почти не се наблюдава, допълнителният му прием може само да е от полза.

  Препоръчва се при различни патологични състояния, свързани с нарушаване на метаболитните процеси (включително при нарушена функция на щитовидната жлеза, надбъбречната жлеза), при недостатъчност на кръвообращението, при нарушени функции на нервната система (при полиневрити, невралгии, парестезии), алергични заболявания (бронхиална астма, дерматити, сенна треска и други), при екземи, при трофични язви, изгаряния, катари на горните дихателни пътища, бронхити, хроничен хепатит, ентероколит, при отстраняване на атония на червата след операции на стомашно-чревния тракт. По силата на съдействието на функционирането на фолиевата киселина, пантотеновата киселина е необходима при бременност за предотвратяване на пороци на вътрешноутробно развитие на плода.