Навигация
Кошница

BIOVEA MACA Organic 500 mg 60 капсули 60 Дози

BIOVEA MACA Organic 500 mg 60 капсули 60 Дози
Очаква доставка
BIOVEA MACA Organic 500 mg 60 капсули 60 Дози
  21,49 лв.
  MACA (Organic) 500mg 60 Capsules

  Подсилва либидото, сексуалната функция и желание. Повишава физическа енергия и издръжливост. Стимулира мозъчната дейност и концентрацията. Увеличава работоспособността и намалява стреса. Подобрява хормоналния баланс. Облекчава смущенията при менопауза и менструални проблеми.

  Съставки: Organic Maca Root 500mg
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсула дневно с храната или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 капсули в контейнер

  Какво е мака и откъде идва?
  Мака е корен, който расте във високите планински части на Перу. Богата на хранителни вещества (калий и калций в количества по-големи от тези в млякото), тя е природен хормонален стабилизатор, който е изключително полезен за здравето и на мъжете, и на жените. Поради своята висока хранителна стойност е популярна не само с това, че повишава сексуалното желание и облекчава смущенията при менопауза и менструални проблеми, но и със способността си значително да повишава енергията и физическата издръжливост, да подобрява паметта, да облекчава депресията и др. Най-същественото предимство на Мака (Maca) е способността да регулира и стимулира хормоналната система както при мъжете така и при жените. Тя повишава либидото, без да влияе на хормоните. Подобрява дейността на ендокринната система и действа тонизиращо. Има антидепресантни свойства, подобрява настроението.

  Какво повлиява и какви са научните изследвания, които доказват неговите свойства?
  Изследователи от перуанския Университет „Каетано Хередия” в Лима провеждат 12-седмично двойно-сляпо, контролирано с плацебо, рандомизирано изследване, в което активното лечение с различни дози мака се сравнява с действието на плацебо. Мъже между 21-56 години получават по 3g мака. След 8 седмици благодарение на маката при тях се наблюдава повишаване на сексуалното желание. Нивата на серумния тестостерон и естрадиол не се променят.

  Друго изследване определя ефекта от 4-месечно лечение с таблетки мака, приемани орално, върху семенния анализ на здрави мъже на възраст между 24 и 44 години. 9-ма мъже приемат таблетки мака (1500 или 3000mg на ден) в продължение на 4 месеца. Нивата на серумния лутеинизиращ хормон, фоликустимулиращия хормон, пролактина, тестостерона и естрадиола били измерени преди и след терапията. Резултатите са увеличаване на обема на спермата, броя на сперматозоидите на еякулация и тяхната подвижност. Нивата на серумните хормони останали непроменени.