Навигация
Кошница

BIOVEA Omega 3-6-9 180 Гел капсули 180 Дози

BIOVEA Omega 3-6-9 180 Гел капсули 180 Дози
Очаква доставка
BIOVEA Omega 3-6-9 180 Гел капсули 180 Дози
  42,40 лв.
  Засилва имунната система. Оказва превенция срещу сърдечно-съдови заболявания. Оказва полезно действие върху ставите, кожата, косата. Спомага за намаляване на холестерола, мазнините и кръвното налягане. Срещу атеросклероза. Подпомага производството на хормони. Оказва превенция срещу рак. Помага в лечението на алергии, астма и различи кожни възпаления.

  Съставки: Рибено масло 400мг, Ленено масло 400мг, Масло от пореч 400мг, Витамин Е 5IU, (ALA 400мг, EPA 180мг, DHA 80мг, GLA 88мг, Oleic Acid 152мг). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат 2 до 3 капсули дневно или според предписанието на лекар.

  Какво е омега 3-6-9?

  Групите Омега 3, 6 и 9 мастни киселини съдържат есенциални мастни киселини, необходими за доброто здраве. Изследвания показват, че хранителен режим, богат на мастни киселини, укрепва здравето на сърцето, като допринася за нормални нива на триглицеридите и холестерола.

  Ленено масло: Лененото семе е един от най-добрите растителни източници на есенциални мастни киселини. То съдържа приблизително 50-60% от омега -3 мастните киселини, известни като линоленова киселина. Лененото масло е най-богатият природен източник на линоленова киселина, която често липсва в храната. Лененото масло също съдържа в голямо количество здравословната омега-8 олеинова киселина.

  Омега-9 мастни киселини, известни още като олеинова киселина, участват в състава на клетъчните мембрани, където изместват наситените мастни киселини, отговорни за множество вредни ефекти. Олеиновата киселина намалява нивата на холестерола и по този начин предпазва от сърдечносъдови заболявания, намалява риска от поява и забавя развитието на атеросклерозата, намалява инсулиновото съпротивление, с което повишава продуктивността в използването на глюкозата, подобрява имунните функции.

  Рибено масло: Най-добрият вид омега-3 мастни киселини са тези, които се съдържат в рибата. Омега-3 мазнини от рибата съдържат две мастни киселини, жизненоважни за човешкото здраве - DHA (докозахексаенова киселина ) и EPA (ейкозапентанова киселина). Тези две мастни киселини играят основна роля за предотвратяването на много болести. Човешкият мозък също разчита много на DHA – ниските нива на DHA се свързват с депресията, шизофренията, лошата памет и високия риск от развитие на болестта на Алцхаймер. Редовната консумация на рибено масло упорито се препоръчва като ключов фактор за подобряване на вашето здраве. Рибеното масло съдържа най-високите нива на най-добрите омега-3 мастни киселини – онези с EPA и DHA мастните киселини.

  Масло от пореч: Маслото от пореч е най-богатият източник на омега-6 мастната киселина GLA (гама-линоленовата киселина). GLA е прекурсор на много от важните простагландини - хормоноподобни субстанции, които могат да повлияят на гъстотата на кръвта, на кожата и здравето на ставите, нивата на холестерола, дилатацията (разширяването) на кръвоносните съдове, възпаленията и др. GLA почти не се съдържа в храните и редица фактори блокират способността на организма да я произвежда сам.

  Защо трябва да се приема OMEGA 3-6-9?

  Есенциалните мастни киселини омега 3-6-9 изпълняват няколко важни функции. Те са задължителна съставна част от клетъчните стени и клетъчните мембрани из цялото тяло, помагат за производството на енергия и регулират разлагането на холестерола и триглицеридите. OMEGA 3-6-9 е много полезна хранителна добавка, тъй като представлява балансирана комбинация от най-добрия природен източник на омега-3, 6 и 9 мастни киселини.

  Холестерол: Изследвания при животни и хората показват, че лененото масло предизвиква намаляване на липопротеините с ниска плътност – „лошия” холестерол. Резултатите от друго проучване върху животни, приемали ленено масло, сочат малко понижаване на кръвното налягане.

  Възпаления: Омега-3 мастните киселини ограничават възпалителните реакции. В случай на лупус лененото масло не само намалява възпалението в ставите, бъбреците и кожата, но също и нивата на холестерола, които има вероятност да се покачат заради болестта. Приемането на ленено масло при подагра може да намали внезапните и силни ставни болки и подувания - симптоми на това заболяване.

  Рак: Тези малки кафяви семена съдържат толкова голяма надежда за победа над рака на гърдата и дебелото черво. При животни лененото семе значително намалява туморите в гърдата и дебелото черво, като в същото време спира развитието на нови. В едно проучване изследователи от Университета на Торонто успяват да намалят големината на туморите наполовина при животни, хранени с ленено семе в продължение на повече от 7 седмици. Лененото семе и лененото масло потискат растежа на съществуващите тумори, а едни други компоненти на лененото семе, наречени лигнани, помагат за предотвратяване на развитието на нови тумори.

  Имунна система: Омега-3 мастните киселини в лененото масло могат да укрепят защитните сили на организма срещу чужди субстанции.

  Предупреждение:

  ➡ Ако сте бременна или кърмачка, моля, консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете да приемате Omega 3-6-9 .
  ➡ Не е установена токсичност на Omega 3-6-9.
  ➡ Продуктът не бива да се излага на висока температура поради опасност от гранясване.
  ➡ Omega 3-6-9 не трябва да се използва поне 2 дни преди и след хирургични намеси.