Навигация
Кошница

BIOVEA Omega-3 1200 mg 100 Гел капсули 100 Дози

BIOVEA Omega-3 1200 mg 100 Гел капсули 100 Дози
Очаква доставка
BIOVEA Omega-3 1200 mg 100 Гел капсули 100 Дози
  25,40 лв.
  OMEGA-3 1200mg 100 капсули  Повлиява положително състоянието на кръвоносните съдове и сърдечно-съдовата система. Регулира производството на хормони, дейността на имунната и централната нервна система. Съдейства за понижаване на холестерола, мазнините и кръвното налягане. Подпомага възстановяването при чернодробни заболявания и депресии. Спомага за предотвратяване на рак на гърдата, на простатата и дебелото черво. Облекчава симптомите при ревматоиден артрит и болест на Крон. Срещу атеросклероза и инфаркт.  Състав: Екстракт от рибено масло 1200мг (EPA 180mg, DHA 120mg), Витамин Е 1 IU Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсула до три пъти дневно или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 100 капсули в контейнер.

  Повлиява положително състоянието на кръвоносните съдове и сърдечно-съдовата система. Регулира производството на хормони, дейността на имунната и централната нервна система. Съдейства за понижаване на холестерола, мазнините и кръвното налягане. Подпомага възстановяването при чернодробни заболявания и депресии. Спомага за предотвратяване на рак на гърдата, на простатата и дебелото черво. Облекчава симптомите при ревматоиден артрит и болест на Крон. Срещу атеросклероза и инфаркт.

  Какво е Омега-3?

  Има два типа мазнини, които са жизненоважни за човешкото здраве – омега-3 и омега-6. Средностатистическият европеец консумира значително повече омега-6 мастни киселини чрез храната си, отколкото омега-3. Идеалното съотношение на омега-6 към омега-3 мазнини е 1:1. Нашите прародители еволюират милиони години именно благодарение на това съотношение. Днес обаче нашето съотношение на омега-6 към омега-3 е средно от 20:1 до 50:1!

  Досега най-добрите омега-3 мастни киселини са тези в рибата. Омега-3 мазнините от рибата съдържат две мастни киселини, жизненоважни за човешкото здраве - DHA (докозахексаенова киселина ) и EPA (ейкозапентанова киселина). Тези две мастни киселини играят основна роля за предотвратяването на много болести. Човешкият мозък също разчита много на DHA – ниските нива на DHA се свързват с депресията, шизофренията, лошата памет и високия риск от развитие на болестта на Алцхаймер. Днес изследователите свързват недостатъчния прием на тези омега-3 мастни киселини от бременни жени с преждевременното раждане, ниското тегло на новородените и хиперактивността у децата.

  За съжаление, консумирането на прясна риба, било то океанска, речна или от рибарник, вече не е препоръчително. Навсякъде по света количеството на живак в рибата е достигнало опасно високи нива и вредите от този живак за здравето днес надделяват над ползите от омега-3 мастните киселини. Редовната консумация на рибено масло обаче се насърчава като ключов фактор за подобряване на здравето. Рибеното масло съдържа най-високите нива от най-добрите омега-3 мастни киселини – тези с EPA и DHA мастните киселини и тъй като е в чиста форма, не излага организма ви на риска от приемане на живака, който присъства в прясната риба.

  Откъде се извличат Омега-3 мастните киселини?

  Нашето рибено масло се извлича основно от сардини (с 9 различни подвида) и аншоа (семейство Engraulidae с 8 различни подвида). Използвана е още и скумрия. Понякога сьомгата (Salmo/Salmonidae – семейство Пъстървови с 8 различни подвида) се използва за повишаване на съдържанието на DHA, а херингата (Clupea/Clupedidae – семейство Селдови 6 от 11 подвида) – по- рядко за увеличаване на нивата на EPA. Всички риби, използвани за производството на масло в нашите продукти, са уловени в дълбоки студеноводни течения в Северния Атлантически и в Тихия океан. Рибеното масло е извлечено от тялото на рибата.

  Нашето рибено масло съдържа 18% EPA и12% DHA в меки желатинови дражета. Монография на Съвета за отговорно хранене CRN (Council for Responsible Nutrition) за рибеното масло планира нуждата от омега-3 мастните киселини да се удовлетворява само чрез тези две мастни киселини. Освен EPA (180mg) и DHA (120mg.) общото количество омега-3 мастни киселини е приблизително 63mgs на драже.

  Гаранция за чистота на рибеното масло:

  Максималната спецификация за измерването на живака според WFM Fish Oil (Whole Foods Market – търговска верига, която предлага само органични продукти и има свой собствен стандарт за качество) е 0.005 ppm (parts per million) или 0.005mg/kg. Гарантирано е, че количеството живак в едно драже е по-малко от 0.000005mg. За целия материал ppm винаги е 0.05 ppm. Процесът на молекулярна дестилация на WFM Fish Oil отстранява всички диоксини, които биха могли да се съдържат в маслото. Съдържанието на диоксини се измерва по сложна система на токсичния еквивалент и WFM Fish Oil гарантира, че маслото отговаря на всички стандарти за САЩ и на всички нови строги стандарти на Европейския съюз. Стандартите на ЕС са най-суровите в свата. (Обикновено диоксините са по-голям проблем за маслото от черния дроб на рибата, защото те не могат да бъдат напълно молекулярно дестилирани.)

  Най-общите функции на Омега-3:

  участват в строежа/състава на клетъчните и ядрените мембрани на клетките;
  регулират и гарантират много функциите на имунната система заедно с омега 6 ЕМК;
  имат незаменимо участие в регулацията на възпалителните процеси и възстановяването;
  служат за донори на сигнални молекули и така участват в процесите на комуникацията между клетките на нервната система;
  Защо да използвате Омега-3 рибено масло:

  Жизненоважно за здравето на сърцето и кръвоносните съдове.
  Средство за контролиране на възпаленията, кръвното налягане и кръвосъсирването, производството на хормони и активността на имунната и централната нервна система.
  Изследванията сочат, че синдромът на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) е свързан с дефицит на омега-3 мастна киселина.
  Учените смятат, че омега-3 мастните киселини могат да предотвратят рака на гърдата, на простатата и дебелото черво.
  Доказано е, че омега-3 мастните киселини намаляват високото ниво на серумните триглицериди.
  Омега-3 мастните киселини са важни за новородените (и за развитието на зародиша в майчината утроба), за правилното развитие на мозъка и ретината на очите.
  Недостиг на омега-3 мастните киселини е открит при хора с алергии, астма и кожни заболявания като екзема и псориазис.
  Укрепват здравето на сърдечносъдовата система чрез намаляване на кръвното налягане, отпускане на кръвоносните съдове и намаляване на стойностите на холестерола.
  Възможно е да намалят болката при страдащите от ревматоиден артрит.
  Може да облекчат симптомите на болестта на Крон.
  10 причини, поради които трбва да използвате Омега-3:

  1. Спомага за предотвратяването на депресии, стабилизира настроението на хора с маниакална депресивност и облекчава симптомите на шизофрения.

  2. Една от малкото субстанции познати на човека, която намаля концентрацията на триглицериди (мастни вещества), които създават риск от сърдечно-съдови заболявания, в кръвта.

  3. Повишаването на Омега-3 киселини влияе директно върху нивата на серотонин в човешкото тяло.

  4. EPA (ейкосапентапеларгонова киселина) и DHA (докосахексапеларгонова киселина) спомагат за предотвратяването на сърдечни болести, депресия и рак.

  5. Проучване показва, че използването на Омега-3 може значимо да намали производството на интерлевкин-1бета, като в резултат се намалява значително сутрешната скованост, както и броя на болезнени стави при хората болни от артрит.

  6. Клинични опити показват, че редовната концумацията на риба и Омега-3 намалява риска от инфаркт с 50%.

  7. Използването на Омега-3, ефективно намалява риска от IgA нефропатия – често срещано бъбречно заболяване.

  8. Хора приемащи по-високи от нормалното количества Омега-3 имат по-малък риск от възпалителни болести, като астма например.

  9. Използването на Омега-3 намалява кръвното налягане при хипертоници и няма ефект върху глюкозния контрол, дори при диабетици.

  10. Учени от Нова Зеландия доказаха, че повишеното използване на Омега-3 намалява риска от рак на простатата.

  Предупреждение:

  • Ако сте бременна или кърмачка, консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете прием на рибено масло.
  • Омега-3 мастните киселини са изключително податливи на увреждания от свободните радикали, затова се препоръчва прием на витамин Е, витамин С и селен заедно с омега-3 мастни киселини.
  • Тъй като омега3-мастните киселини могат да възпрепятстват образуването на тромбози, консултирайте се с лекар, преди да използвате рибено масло, ако имате заболяване на кръвта или приемате противосъсирващи лекарства.
  • Рибеното масло не трябва да се приема два дни преди и след хирургични операции.