Навигация
Кошница

BIOVEA Niacin 300 mg 120 капсули

BIOVEA Niacin 300 mg 120 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Niacin 300 mg 120 капсули
  49,90 лв.
  Регулира високия холестерол и кръвообращението. Важен за здравето на всички тъкани и производството на енергия. Срещу атеросклероза. Подпомага баланса на кръвната захар и правилната сърдечна функция. Подпомага здравето на кожата и здравословната функция на ставите. За нормалната функция на нервната и храносмилателната система.

  Съставки: Niacin (inositol hexanicotinate)300mg;Vitamin C 100mg; Chromium 50mcg
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсула 1-2 пъти дневно или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 120 капсули в контейнер

  Какво е ниацин?

  Ниацин, известен още като B3 или никотинова киселина е жизненоважен водоразтворим витамин. Ниацинът е открит, когато учените търсят причината за болестта пелагра, свързана с дефицит на ниацин в организма и забавяне на метаболизма. Ниацинът се абсорбира от тънките черва и се отделя чрез урината. Човешкият организъм го използва в повече от 50 реакции. Необходим е за извличане на енергия от мазнините, въглехидратите и белтъците. Той е естествен регулатор на холестерола и често се изписва като лекарство при отклонения в неговите стойности.

  Как действа ниацинът?

  Формулата на BIOVEA използва инозитол хексаникотинат – форма на ниацина, която е надеждно средство за намаляване на LDL холестерола. Като всички членове на семейство В, ниацинът участва в метаболизма на енергията. Инозитол хексаникотинат действа като ниацина, но не причиняват зачервяване, изтръпване, сърбеж - често проявяващи се при употреба на ниацин , които много хора намират за неприятни странични ефекти. Инозитол хексаникотинат съдържа молекули ниацин, които са свързани с инозитол. Той бавно се метаболизира от тялото, постепенно освобождавайки ниацина. При клинични тестове е открито, че е по-ефективен от ниацина за намаляване на нивата на холестерола в кръвта.