Навигация
Кошница

BIOVEA Multi Mineral 180 Таблетки

BIOVEA Multi Mineral 180 Таблетки
Очаква доставка
BIOVEA Multi Mineral 180 Таблетки
  56,10 лв.
  MULTI MINERAL 90 Tablets

  За правилният растеж и развитие на тялото, нормалната обмяна на веществата и храносмилането, ензимната активност и всички биохимични реакции в организма. Укрепва имунната система. Увеличава съпротивителните сили на организма срещу стреса и болестите. Подобрява мозъчната дейност, сърдечната и мускулната функция.

  Съставки в доза:Calcium (calcium complexes) 1000mg; Iron 20mg; Iodine (from kelp) 150mcg; Magnesium (magnesium complexes) 500mg; Zinc 22.5mg; Selenium 50mcg; Copper 1mg; Manganese 5mg; Chromium (chromium picolinate) 100mcg; Molybdenum 50mcg; Potassium 99mg; Vitamin D (cholecalciferol) 200 IU; L-Glutamic Acid 50mg; Boron 3mg; Vanadium 50mcg
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат 2 таблетки дневно с храната или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 90таблетки

  Какви минерали се съдържат в Multi-Mineral на Biovea и как действат те?
  · Калций: Калцият е основен минерал, който присъства в най-големи количества в организма. Има многобройни важни функции. Способността за абсорбиране на калция намалява с възрастта. Ако тялото не получава достатъчно калций, то го извлича от костите, правейки ги порести и чупливи. Допълнителният прием на калций е от голямо значение за поддържане на силни и здрави кости и за забавяне на загубата на костна плътност. Необходим за правилното кръвосъсирване и функциите на мускулите. Срещу алергии, екземи и псориазис. Подпомага предаването на нервните импулси. Намалява киселините в стомаха и понижава кръвното налягане.
  · Хромен пиколинат: Смята се за най-добрия източник на хром. Хромът е микроелемент, крайно необходим на организма. Той увеличава ефекта от инсулина в организма, подобрявайки способността за усвояване на глюкозата и така води до по-добро кръвообращение, и поддържане на нормални нива на кръвната захар. Спомага за по-голяма енергичност, изгарянето на мазнините и натрупването на мускулна маса.
  · Мед: Въпреки че медта е микроелемент, необходим само в малки количества, той влияе на правилното протичане на редица важни процеси. Влияе положително на костите, имунната система, кожата, косата и др.
  · Йод: Минерал, необходим за производството на хормоните на щитовидната жлеза, които поддържат нормалната обмяна на веществата в клетките на организма. Хора, които избягват млечните храни, морските продукти, обработените храни и йодираната сол има опасност да развият дефицит на йод. Йодният дефицит може да причини занижена функция на щитовидната жлеза, гуша и кретенизъм.
  · Желязо: Помага за снабдяването на целия организъм с кислород посредством червените кръвни телца. То също участва в превръщането на кръвната захар в енергия. Желязото доставя жизненоважната енергия за производството на ензими, участващи в образуването на нови клетки, аминокиселини, хормони и невротрансмитери. Други важни дейности, изискващи желязо, са детоксикацията на черния дроб, обмяната на мастните киселини, синтезът на карнитин и невротрансмитерите серотонин и допамин. Желязото е съществено за производството на колаген и еластин, които осигуряват целостта и еластичността на органите и тъканите.
  · Манган: Основната роля, която изпълнява манганът е на коензим в редица метаболитни процеси. Той помага на организма да произвежда енергия от храната, участва в работата на щитовидната жлеза и в образуването на костна тъкан. Манганът е свързан и с функционирането на имунната система и може да подпомогне възстановяването на мускула при разтягания и навяхвания. Подпомага транспортирането и усвояването на минералите, което поддържа кожата, костите и хрущялите здрави. Манганът е популярна хранителна добавка сред атлетите, които консумират храна, богата на протеини.
  · Магнезий: Важен за стотици химични реакции в организма. Действа като коензим за правилното функциониране на нервите и мускулите, за образуването на кости и енергийния метаболизъм. От особена важност е за нормалната сърдечна функция. Допълнителният прием на магнезий е необходим за много хора. Магнезият подпомага функцията на белия дроб и здравословните стойности на холестерола и кръвната захар. Той е необходим за здравината на костите, растежа на зъбите. Съдейсва за спиране образуването на камъни в бъбреците. Също така разширява кръвоносните съдове, като спомага за намаляване на кръвното налягане. Някои от причините за магнезиев дефицит са: хранителен режим богат на обработени храни, висок прием на калций, стрес, интензивна физическа активност, алкохолизъм и употребата на определени медикаменти.
  · Молибден: Компонент е на важни реакции, които пречистват черния дроб. Молибденът е концентриран основно в черния дроб, бъбреците, костите и кожата.
  · Калий: Подпомага щитовидната, надбъбречната жлеза и бъбреците. Съдейства за контролиране на водния баланс в организма и пренасянето на хранителните вещества в тялото. Спомага за понижаване на кръвното налягане. Предпазва от загуба на костна маса и остеопороза. Намалява риска от сърдечен удар. Допринася за поддържане на нормална бъбречна функция. Важен за предаването на нервните импулси и мускулните съкращения. Срещу астма и възпалителни чревни болести.
  · Селен: Селенът е неизменна част от антиоксидантния ензим глутатион пероксидаза. Селенът спомага за предпазването на клетките от действията на свободните радикали, които се произвеждат по време на нормалния кислороден обмен на веществата.
  · Витамин D: Основната биологична функция на витамин D е да поддържа нормални кръвни нива на калция и фосфора. Витамин D спомага за усвояването на калция и поддържането на здрави кости. Той съдейства за минерализацията на костите съвместно с редица други витамини, минерали и хормони. Без витамин D костите изтъняват, стават чупливи, меки или се деформират. Витамин D предотвратява рахита при децата и остеомалацията (омекването на костите) при възрастните – костни заболявания, водещи до дефекти, отслабващи костите.
  · Цинк: Всяка клетка в организма се нуждае от това хранително вещество и стотици процеси в организма разчитат на него – от имунната система и ензимите, които произвеждат ДНК, до вкусовите рецептори и обонянието. Въпреки че организмът не произвежда цинк самостоятелно, този минерал е достъпен в питейната вода и някои храни. Въпреки това изненадващ брой хора не получават достатъчно от този минерал чрез храната. Смята се, че цинкът укрепва имунната система чрез, подобряване на дейността на тимусната жлеза и производството й на бели кръвни телца. В допълнение, автоимунни заболявания (хронични болести, свързани с неправилното функциониране на имунната система, като лупус, ревматоиден артрит или фибромиалгия) могат да се повлияят благоприятно от допълнителния прием на цинк. Наличието на прекалено малко цинк се свързва с отслабена имунна система при по-възрастните хора. Полезен е и в борбата с настинките и симптомите на грип.

  Кой се нуждае от Multi-Mineral на Biovea?
  · Хора в зряла възраст: За правилна обмяна на веществата и добро храносмилане, зарастване на рани, увеличаване на съпротивителните сили на организма срещу стреса и болестите
  · Хора в напреднала възраст: Укрепва имунната система, активира редица ензими, подпомага мозъчната дейност, правилната мускулна функция, особено сърдечната.