Навигация
Кошница

BIOVEA Milk Thistle 100 mg 60 капсули

MILK THISTLE 100mg 60 капсулиСилен пречистващ и анти-канцерогенен ефект. Детоксикира и оказва протекция на черния дроб, подпомага функциите му. Подпомага функцията на жлъчния мехур. Спомага за намаляване нивата на холестерола. Допринася за здрава и чиста кожа.Съставки: Магарешки бодил 100mg (80mg силимарин). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсулa 2-3 пъти дневно или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер.

Какво е магарешки бодил?

Магарешкият бодил (Silybum marianum), член на семейство Слънчогледови, е използван от билкарите от повече от 2000 години. Той е високо, здраво, плодоносно растение, произхождащо от Средиземноморието. Магарешкият бодил е едно от най-древните билкови лекове - древните лечители открили, че той стимулира отделянето на жлъчка от черния дроб, подпомагайки здравословното храносмилане, и затова се използва при заболявания на черния дроб.

Как действа магарешкият бодил и какви са научните доказателства за това?

Плодът на растението съдържа флавонолигнани. Те са отговорни за ползите от магарешкия бодил. Магарешкият бодил се използва изключително за подобряване на здравето на черния дроб. Той е много силен антиоксидант и като такъв помага за освобождаване от токсични елементи от организма. Когато черният дроб е увреден от прекомерната консумация н алкохол, употребата на стероиди, замърсяването на околната среда или някакви други фактори, магарешкият бодил помага на черния дроб да генерира нови чернодробни клетки.

Магарешкият бодил може също да бъде полезен за намаляване на риска от развитието на камъни в жлъчката. Неговата способност да пречиства черния дроб е дроб документирана в научната литература.

Кой се нуждае от магарешки бодил и какви са симптомите на дефицит?

Магарешкият бодил би оказал благоприятно въздействие на хора с хепатит В и С, с чернодробни заболявания или други трайни здравословни проблеми; хора, страдащи или възстановяващи се от алкохолизъм; хора, които имат нужда от силни антиоксиданти; спортисти, които желаят да подобрят спортните си постижения и общата си физическа форма.

Тъй като магарешкият бодил има способността да образува нови чернодробни клетки, настоящите или бившите алкохолици могат да се възползват от него. Доказано е, че магарешкият бодил ускорява възстановяването на черния дроб и го защитава от по-нататъшно увреждане вследствие на злоупотребата с алкохол.

Хората, които се грижат за здравето си, ще открият, че магарешкият бодил отстранява токсичните вещества и вредните оксиданти от организма им. При състоянието на съвременната околна среда почти всеки ежедневно е изложен на замърсявания. Магарешкият бодил защитава черния дроб от увреждания чрез детоксикация на организма.

Спортистите и културистите могат да се възползват от магарешкия бодил. Обикновено те използват много хранителни добавки едновременно, за да подобрят представянето си. Едновременната употреба на много добавки може да натовари черния дроб.

След цикъл с продукти за растеж на мускулите, прохормони, термогеници или всякакви други добавки е полезно спортистите да позволят на организма си да почине от добавките, докато приемат магарешки бодил, за да укрепят черния си дроб.

Приемането на добавките на цикли, като между тях се правят почивки, в които се приема магарешки бодил, ще осигури здрав черен дроб и успешно представяне.

Какво количество трябва да се приема? Има ли някакви странични ефекти?

Страничните ефекти вследствие на предозиране включват: гадене, болки в стомаха, повръщане, диария и главоболие. За да се избегнат тези усложнения, се препоръчва стриктно да се следват указанията на етикета на опаковката.

Противопоказания:

• Ако имате чернодробни проблеми или сте бременна или кърмачка, консултирайте се с вашия лекар, преди да използвате продукта Магарешки бодил.

• При клинични опити магарешкият бодил обикновено предизвиква минимални странични ефекти - понякога хората съобщават за разслабителен ефект, стомашно разстройство, диария или подуване на корема.

• Смята се, че магарешкият бодил може да наруши работата на чернодробната транспортна езимна система "цитохром P450". Теоритично се предполага, че при успореден прием на силимарин и лекарства, чиято ефективност разчита те да бъдат пренесени от въпросната ензимна система, ефектът на вторите няма да бъде реализиран в пълна сила или ще бъде подтиснат. В това число влизат някои лекарства за кръвно налягане. Ако имате проблеми с кръвното налягане, най-добре се консултирайте с кардиолог, дали може да приемате силимарин и в каква доза.