Навигация
Кошница

BIOVEA Mega Potency Fish Oil 1000 mg 60 Гел капсули

BIOVEA Mega Potency Fish Oil 1000 mg 60 Гел капсули
Очаква доставка
BIOVEA Mega Potency Fish Oil 1000 mg 60 Гел капсули
  39,00 лв.
  MEGA POTENCY FISH OIL 1000mg 60 софтгел капсули

  Подпомага функциите на сърцето, мозъка, очите, сърдечно-съдовата, нервната и имунната система. Понижава холестерола, мазнините, риска от инфаркт, атеросклероза и възпаления.. Превантивно средство срещу рак. Дефицитът на Омега-3 е свързан с депресии, алергии, астма, кожни заболявания.

  Съставки: Витамин Е 2 IU; Рибено масло 1000 mg (EPA 360mg; DHA 240mg). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 софтгел капсула до 3 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 софтгел капсули в контейнер.

  Какво представлява рибеното масло Mega Potency?

  Досега най-добрият вид омега-3 мастни киселини са тези, които се съдържат в рибата. Омега-3 мазнините от рибата съдържат две мастни киселини, жизненоважни за човешкото здраве - DHA (докозахексаенова киселина ) и EPA (ейкозапентаенова киселина). Тези две мастни киселини играят основна роля за предотвратяването на много болести. Човешкият мозък също разчита много на DHA – ниските нива на DHA се свързват с депресията, шизофренията, лошата памет и високия риск от развитие на болестта на Алцхаймер. Днес изследователите свързват също недостатъчния прием на тези омега-3 мастни киселини от бременни жени с преждевременното раждане, ниското тегло на новородените и хиперактивността у децата. Нашето масло Mega Potency съдържа 1000mg рибено масло, 360mg EPA и 240mg DHA в едно драже.

  За съжаление консумирането на прясна риба, било то океанска, речна или от рибарник, вече не е препоръчително. Навсякъде по света количеството на живак в рибата е достигнало опасно високи нива и опасностите от този живак за вашето здраве днес надделяват над ползите от омега-3 мастните киселини. Редовната консумация на рибено масло обаче се насърчава като ключов фактор за подобряване на вашето здраве. Рибеното масло съдържа най-високите нива от най-добрите омега-3 мастни киселини – тези с EPA и DHA мастните киселини и тъй като е в чиста форма, не излага организма ви на риска от приемане на живака, който присъства в прясната риба.

  Откъде се извлича нашето рибено масло Mega Potency?

  Нашето рибено масло се извлича основно от сардини (с 9 различни подвида) и аншоа (семейство Engraulidae с 8 различни подвида). Използвана е още и скумрия. Всички риби, използвани за рибено масло в нашите продукти, са уловени в дълбоки студеноводни течения в Северния Атлантически и в Тихия океан. Рибеното масло е извлечено от тялото на рибата.

  Гаранция за чистота на рибеното масло:

  Максималната спецификация за измерването на живака според WFM Fish Oil (Whole Foods Market – търговска верига, която предлага само органични продукти и има свой собствен стандарт за качество) е 0.005 части на милион (ppm ) или 0.005mg/kg. Гарантирано е, че количеството живак в едно драже е по-малко от 0.000005mg. За целия материал ppm винаги е 0.05 ppm. Процесът на молекулярна дестилация на WFM Fish Oil отстранява всички диоксини, които биха могли да се съдържат в маслото. Съдържанието на диоксини се измерва по сложна система на токсичния еквивалент и WFM Fish Oil гарантира, че маслото отговаря на всички стандартни на Европейския съюз. Стандартите на ЕС са най-суровите в свата. (Обикновено диоксините са по-голям проблем в маслото от черния дроб на рибата, защото те не могат да бъдат напълно молекулярно дестилирани).

  Най-общите функции на рибеното масло:

  участват в строежа/състава на клетъчните и ядрените мембрани на клетките;
  регулират и гарантират много функциите на имунната система заедно с омега 6 ЕМК;
  имат незаменимо участие в регулацията на възпалителните процеси и възстановяването;
  служат за донори на сигнални молекули и така участват в процесите на комуникацията между клетките на нервната система;
  Защо да използвате рибено масло:

  Жизненоважно за здравето на сърцето и кръвоносните съдове.
  Средство за контролиране на възпаленията, кръвното налягане и кръвосъсирването, производството на хормони и активността на имунната и централната нервна система.
  Изследванията сочат, че синдромът на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) е свързан с дефицит на омега-3 мастна киселина.
  Учените смятат, че омега-3 мастните киселини могат да предотвратят рака на гърдата, на простатата и дебелото черво.
  Доказано е, че омега-3 мастните киселини намаляват високото ниво на серумните триглицериди.
  Омега-3 мастните киселини са важни за новородените (и за развитието на зародиша в майчината утроба), за правилното развитие на мозъка и ретината на очите.
  Недостиг на омега-3 мастните киселини е открит при хора с алергии, астма и кожни заболявания като екзема и псориазис.
  Укрепват здравето на сърдечносъдовата система чрез намаляване на кръвното налягане, отпускане на кръвоносните съдове и намаляване на стойностите на холестерола.
  Възможно е да намалят болката при страдащите от ревматоиден артрит.
  Може да облекчат симптомите на болестта на Крон.
  10 причини, поради които трбва да използвате рибено масло:

  1. Спомага за предотвратяването на депресии, стабилизира настроението на хора с маниакална депресивност и облекчава симптомите на шизофрения.

  2. Една от малкото субстанции познати на човека, която намаля концентрацията на триглицериди (мастни вещества), които създават риск от сърдечно-съдови заболявания, в кръвта.

  3. Повишаването на Омега-3 киселини влияе директно върху нивата на серотонин в човешкото тяло.

  4. EPA (ейкосапентапеларгонова киселина) и DHA (докосахексапеларгонова киселина) спомагат за предотвратяването на сърдечни болести, депресия и рак.

  5. Проучване показва, че използването на рибено масло може значимо да намали производството на интерлевкин-1бета, като в резултат се намалява значително сутрешната скованост, както и броя на болезнени стави при хората болни от артрит.

  6. Клинични опити показват, че редовната концумацията на риба и рибено масло намалява риска от инфаркт с 50%.

  7. Използването на рибено масло, ефективно намалява риска от IgA нефропатия – често срещано бъбречно заболяване.

  8. Хора приемащи по-високи от нормалното количества рибено масло имат по-малък риск от възпалителни болести, като астма например.

  9. Използването на рибено масло намалява кръвното налягане при хипертоници и няма ефект върху глюкозния контрол, дори при диабетици.

  10. Учени от Нова Зеландия доказаха, че повишеното използване на рибено масло намалява риска от рак на простатата.

  Предупреждение:

  • Ако сте бременна или кърмачка, консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете прием на рибено масло.
  • Омега-3 мастните киселини са изключително податливи на увреждания от свободните радикали, затова се препоръчва прием на витамин Е, витамин С и селен заедно с омега-3 мастни киселини.
  • Тъй като омега3-мастните киселини могат да възпрепятства образуването на тромбози, консултирайте се с лекар, преди да използвате рибено масло, ако имате заболяване на кръвта или приемате противосъсирващи лекарства.
  • Рибеното масло не трябва да се приема два дни преди или след хирургични операции.

  Внимание: Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се със своя лекар, преди да започнете да приемате този продукт. Дръжте далече от деца. Съхранявайте на сухо и хладно място.