Навигация
Кошница

BIOVEA Maqui Berry 500 mg 60 капсули

BIOVEA Maqui Berry 500 mg 60 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Maqui Berry 500 mg 60 капсули
  29,99 лв.
  MAQUI BERRY 500mg 60 капсули

  Оптимален антиоксидант, неутрализира свободните радикали. Повишава енергийните нива, силата и издръжливостта. Отличен източник на витамин С, калций, желязо и калий. Укрепва костите и ставите, действа противовъзпалително.  Състав: Маки бери – 500мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат 2 капсули дневно или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 капсули в контейнер

  Какво е маки бери?

  Уникален плод с пурпурен цвят, който расте в далечната Патагония - едно от най-чистите и плодородни места на земята. Индианците мапуче са консумирали листа, стебла и плодове от дива ягода като лек срещу редица болести. Маки бери е номер едно в скалата ORAC. Стойността на акаи бери по тази скала е само 300. Маки бери притежава 900 - три пъти повече от акаи бери! Чрез ORAC всяка една храна в света се оценява, като се измерва количеството антиоксиданти, които съдържа. Маки бери не само притежава повече антиоксиданти от всяка друга храна, но всъщност надскача два пъти номер две в тази скала. Маки бери е общопризнат като водещ „супер плод” в целия свят, познат най-добре заради своите изключително високи антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Малък и вкусен, тъмно пурпурният плод маки се класифицира като „супер плод”, тъй като е и богат източник на витамините А и С, калий, калций и желязо.

  Как действа маки бери?

  Метаболизъм: Семената на маки бери ускоряват обмяната на веществата и така помагат за намаляване на теглото. В Университета на Тексас в Остин се проведе клинично изследване върху 500 участници (равен брой мъже и жени). Участниците, които консумират маки бери, отслабват с повече килограми. При проверка след 6 месеца те все още не са си възвърнали килограмите. Ако се опитвате да отслабнете, потърсете съдействието на маки бери. Маки бери ще премахне всички токсини и химикали, проникнали в организма ви. Това ще ви направи по-здрави, а ефектът ще е по-голям, когато изпробвате различни методи за отслабване.

  Забавяне на стареенето: С възрастта клетките на нашия организъм стават уязвими от вредните въздействия на свободните радикали. Вследствие на това органите ни започват да се рушат. Организмът разполага със защитна система, но с напредването на възрастта тя отслабва. Заради голямото количество антиоксиданти, съдържащи се в него, маки бери подсилва имунната система и укрепва здравето.

  Противовъзпалително действие: Маки бери е много мощно противовъзпалително средство. Хора, страдащи от възпаление на костите и ставите, могат да намерят облекчение благодарение на маки бери. Маки бери помага за изчистване на кожата, ускорява храносмилането, укрепва костите и ставите. Ако приемате маки бери всеки ден, вие правите нещо чудесно за себе си. Неговото въздействие е толкова мощно, че укрепва сърцето, прояснява мисълта и дори намалява опасността от рак и диабет. Плодът маки бери е значително по-силен от акаи бери, нара и боровинката - притежава повече полезни свойства и антиоксиданти от всички тях, взети заедно.

  Какво представлява скалата ORAC?

  Капацитетът за абсорбиране на кислородните радикали (Oxygen Radical Absorbance Capacity - ORAC) е анализ, който измерва антиоксидантните нива в храната и други химически вещества. Ако една храна има висок коефициент ORAC, това означава, че тя е с високо съдържание на антиоксиданти. Антиоксидантната сила е способността да се елиминират кислородните свободни радикали. Храни с висок коефициент по ORAC ни помагат да се справим с болести като сърдечната недостатъчност и рака. Те могат да предпазят клетките и техните компоненти от окислителни увреждания. Всекидневните функции като храносмилане и физическа активност произвеждат кислородни радикали. Ежедневното излагане на замърсен въздух, консумирането на мазна храна и окислителната радиация от слънцето и електрическите уреди също допринасят за това.

  Растящият брой специалисти по храненето препоръчват консумирането на разноцветни плодове и зеленчуци за постигане на баланс от витамини и минерали. В сравнение със зелените плодове и зеленчуци, тъмнопурпурният маки бери е натъпкан с антоцианини, които са мощен антиоксидант, според стойността му ORAC. Независим лабораторен доклад на Brunswick Laboratories (MA) докладва, че стойността ORAC на маки бери е 27 600 - стойност, далеч по-висока от тази на много от зелените плодове и зеленчуци и дори на другите супер храни като акаи бери (16 700), нара (10 500) и боровинката (6 500). Голяма шепа боровинки притежава коефициент ORAC около 6 000.

  Защо да използваме маки бери?

  Три пъти по-силно от акай бери!
  Плодът, който е най-силният антиоксидант в света;
  Помага за намаляване на телесното тегло;
  Помага в борбата със заболявабнията, причинени от окисление от свободни радикали – включително сърдечни болести, рак, артрит и преждевременно стареене;
  Повишава силата и издръжливостта;
  Защитава от болестите на старостта;
  Неутрализира свободните радикали;
  Отличен източник на витамини С, калций, желязо и калий;
  Повишава енергията;
  Действа противовъзпалително, помага за контролирането на ензимите и проинфламаторните цитокини;
  Предпазва липопротеините с ниска плътност (LDL) от окисляване, което често води до атеросклероза;
  Подсилва сърдечно-ъдовата система;
  Поддържа доброто ниво на кръвната захар;
  Укрепва костите и ставите;
  Изчиства кожата и я предпазва от вредните въздействия на слънчевата светлина;