Навигация
Кошница

BIOVEA Lycopene 10 mg 60 Гел капсули

BIOVEA Lycopene 10 mg 60 Гел капсули
Очаква доставка
BIOVEA Lycopene 10 mg 60 Гел капсули
  38,49 лв.
  LUTEIN PLUS 500mg 60 Capsules - за здравето на очите

  Превенция срещу заболявания на очите, защитава макулата и лещата на окото от вредните слънчеви лъчи и възрастова дегенерация. Съдържа 21 ключови съставки за здравето на очите и профилактика на зрението. Мощен антиоксидант. Неутрализира токсични съединения. Спомага при превенция от сърдечно-съдови заболявания.

  Съставки в 2 капсули:Vitamin A (beta carotene) 20000IU; Vitamin C (ascorbic acid) 750mg; Vitamin E (as d-alpha-tocopheryl) 200IU; Vitamin B1 (Thiamin HCI) 1.50mg; Vitamin B2 (Riboflavin) 25mg; Vitamin B3(Niacinamide) 20mg; Vitamin B5 (Panthotenic Acid) 10mg; Vitamin B6 (Pyridoxine HCI) 2mg; Vitamin B12 (cyanocobolamin) 6mcg; Zinc (zinc picolinate) 12.50mg; Selenium (selenomethionine) 50mcg; Chromium (chromium picolinate) 100mcg; Citrus Bioflavonoid Complex 125mg; N-Acetyl Cysteine (NAC) 100mg; Taurine 100mg; Quercetin 50mg; Rutin 50mg; Bilberry Extract (боровинка) 12.50mg; L-Glutathione 10mg; Lutein 10mg; Zeaxanthin 250mcg.
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат2 капсули до два пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 капсули в контейнер

  Какво представлява Lutein Plus?

  Lutein Plus на Biovea е извлечен от невен и е подходящ за вегетарианци. Съдържа 21 ключови съставки, важни за здравето на очите, включително зеаксантин. Лутеинът е ествтвен каротеноид, съдържащ се предимно в плодовете и зеленчуците. При прием той се концентрира в макулата – малък участък в централната част на ретината и лещата на окото. Учените са установили, че лутеинът защитава макулата и лещата, като филтрира потенциално вредните форми на светлината. Лутеинът е наричан „естествените слънчеви очила” заради способността си да защитава очите от радиацията, действайки като оптически филтър и антиоксидант.

  Защо да приемаме лутеин?

  Изследователите смятат, че са необходими минимум 6-10mg лутеин на ден, за да се проявят благоприятните въздействия от него. Един такъв благотворен ефект е свързан с ролята на лутеина за опазване на здравето на очите, особено за намаляване на риска от възрастова дегенерация на макулата (ВДМ). ВДМ настъпва, когато крехкият център на ретината - макулата – започне да се руши с възрастта – бавно, но упорито. Макулата е малък участък от ретината, отговорен за централното зрение и за неговата остротата. Влошеното състояние на макулата може да причини окислително въздействие в ретината, водещ след себе си загуба на централното зрение. Лутеинът и свързаният с него компонент зеаксантин е високо концентриран в макулата, придавайки й жълт цвят, познат кат макуларен пигмент. Макуларният пигмент защитава макулата от вредните фото-окислителни ефекти на светлината.
  От над 600-те каротеноиди, съществуващи в природата, само една малка част съществуват в човешката плазма. От тях природата е избрала само лутеина и зеаксантина да присъстват в макулата. Тези факти сами по себе си ни подсказват, че лутеинът играе критична роля за здравето на очите. Съществуват редица изследвания, разкриващи ролята на лутеина за намаляване на риска от ВДМ. Редица наблюдения показват връзката между приема на лутеин, серумните нива, плътността на макуларния пигмент и риска от ВДМ за човека.

  Лутеинът има и важна антиоксидантна и детоксикираща роля в организма. Ефективно неутрализира свободните радикали и други вредни и токсични съединения. Спомага при превенция от сърдечно-съдови заболявания.