Навигация
Кошница

BIOVEA Lithium Orotate 5 mg 200 Таблетки

BIOVEA Lithium Orotate 5 mg 200 Таблетки
Очаква доставка
BIOVEA Lithium Orotate 5 mg 200 Таблетки
  39,00 лв.
  LITHIUM OROTATE 5mg 200 таблетки

  Естествен източник на минерални соли. Предотвратява стареенето на мозъка, Може да помогне при лечението на биполярно разтройство. Може да възстанови и увеличи сивото вещество в мозъка, малки количества литиев оротат предотвратяват стареенето на мозъка, както и го защитават от токсини и др.

  Състав: Литий (литиев оротат) 5 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема по 1 таблетка дневно, с храна или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 200 таблетки в контейнер.

  Литиев оротат: Може да осигури естествена подкрепа при промени в настроението, депресия и фибромиалгия

  • Естествен източник на минерални соли
  • Предотвратява стареенето на мозъка
  • Може да помогне при лечението на биполярно разтройство

  Какво е литий?

  Много хора не осъзнават, че литият не е лекарство, а е естественосъдържащ се в минарални соли, както калия и е нещо, от което всеки има нужда за доброто психическо и физическо здраве. Повечето хора са чували само за фарацевтичните лекарсвени форми на лития, като литиев карбонат и литиев цитрат. Тези лекарства обикновено се предписват за лечение на разтройства на настроението, като биполярно разтройство.

  Какво е Литиев оротат?

  Литиевичт оротат е много различно съединение. Това е специфична форма на лития, която преминава през кръвно-мозъчната бариера, което означава, че високите концентрации, които се изискват във фармацевтичните лекарствени форми на литиев цитрат и литиев карбонат, с цел ефективно лечение на състоянията, не са необходими при използване на литиев оротат. Весто това е необходио само малко количество литиев оротат, тъй като 97% от е него отива там, от където и нужда.

  Защо е толкова различен от литиев карбонат и литиев цитрат?

  Една от основните причини хорта да използват литиев оротат,вместо фармацевтичните лекарствени форми на литиев карбонат или литиев цитрат се дължи на тяхната потенциална токсичност и поради многобройните им странични ефекти. За да бъдат ефективни се използват големи количества от тези лекарства, терапевтичният им прозорец е много тесен и се близък до токсичните нива. Надеждата е, че ще подорят повече, от колкото да навредят.

  От друга страна литиевият орота е напълно нетоксичен, безопасен във всични отношения, няма странични ефекти и е ефективен при 70-80% от лицата, които са го приемали. Поради малките размери на лития, в литевия оротат, който все още ефективно лекува най-различни състояния, той все още е достъпен като хранителна добавка.

  В допълнение литиевият оротат е минерал, който може да бъде полезен за всеки, който го пиема. Той предпазва мозъка по много начини. Също така наскоро се откри, че литиевият минерал действително може да възстанови и увеличи сивото вещество в мозъка. Освен това малки количества литиев оротат предотвратяват стареенето на мозъка, както и го защитават от токсини и др.

  Как се употребява Литиевия оротат?

  С цел против стареене, невропротекция от токсини и др. се препоръчва по 1 таблетка дневно. Също така се препоръчва дневният прием и приемът на 300-400 мкг фолиева киселина, тъй като подобрява способността на мозъка да използва защитните свойства на литиев оротат.

  Забележка: За онези, които не са запознати с Литиевия оротат:

  • Литиевия оротат не е лекарство.
  • Не е токсичен, като литиевия карбонат и литиевия цитрат.
  • Не се използва по същия начин, като лекарствените форми с литий.
  • Не причинява същите силни странични ефекти, както лекарствата с литий.
  • Не са необходими кръвни тестове за токсичност.