Навигация
Кошница

BIOVEA Lecithin 1200 mg 120 Гел капсули

BIOVEA Lecithin 1200 mg 120 Гел капсули
Очаква доставка
BIOVEA Lecithin 1200 mg 120 Гел капсули
  45,90 лв.
  LECITHIN 1200mg 120 Softgels

  Подпомага здравословните функции на нервната система и предаването на нервните импулси. Подобрява мозъчната функция. Повишава паметта и концентрацията. Подобрява разграждането на мазнините и функцията на черния дроб. За защита на стомаха и черватаи черния дроб от токсини и вредни ефекти на някои лекарствени терапии. Поддържа здравословен баланс на холестерола и здравословните функции на клетките в организма.

  Съставки:Lecithin (from soy) 1200mg; 15% phosphatidylcholine: 180mg
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсули веднъж или два пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 120 капсули в контейнер

  Какво е лецитин?

  Биохимично лецитинът е липид, принадлежащ към клас, познат като фосфолипиди, и е компонент на всички живи клетки. Играе важна роля в почти всички биологични процеси - включително предаването на нервните импулси, дишането и произвеждането на енергия. Физиологически лецитинът е неизменна част от всички органи и жлези. Самият мозък е съставен от около 30% фосфолипиди. Миелиновите решетки, които предпазват мозъка, гръбначния стълб и многобройните нервни влакна са почти 2/3 лецитин. Жизненоважни органи като черния дроб, репродуктивните органи и мускулите също притежават висока концентрация на фосфолипид. Фосфолипидите са и сред основните съставни части на всички клетъчни мембрани. Функцията на мембраните се състои в транспортиране на хранителните вещества и отпадъците, регулиране на вътрешното клетъчно налягане и осъществяване на йонен обмен. Лецитин е изключително важен за биологичните функции на всички органи, в които се съдържа.

  Как действа лецитинът?

  Лецитина съдържа много различни съставки – холин, инозитол, линолова киселина, фосфатидилсерин, здравословни мастни киселини и фосфор.
  Лецитин поддържат клетъчните мембрани здрави. При недостиг на лецитин, стената на клетката може да стане по-твърда, което ограничава притока на хранителни вещества във клетката и изхвърлянето на отпадъците вън от нея. Това води до преждевременно стареене на клетките. Съставките на лецитина участват в и други важни клетъчни функции. Като доставчик на холин лецитинът е необходим за поддържане на целостта на клетъчната мембрана и за улесняване на движението на мазнините в клетките и вън от тях, както и на йоните, отпадъците и хранителните вещества. Невротрансмитерът ацетилхолин също съдържа лецитин като свой компонент. Заради природата си на холин лецитинът е препоръчван като средство за подсилване на паметта чрез подобряване на когнитивната функция и за забавяне на дегенеративни заболявания на нервната система. Лецитинът също е ценен като синтезатор на мазнините, като подобрява процеса на разлагането и усвояването им от клетките.
  Съдържащите се холин и инозитол са вещества, които изгарят мазнините и предотвратяват мастната дегенерация на черния дроб, както и намаляват холестерола и триглицеридите в кръвта.
  Фосфорът влиза в състава на костната тъкан и фосфолипидите на мембранните структури на клетките, поддържа киселинно-алкалното равновесие.
  Линоловата киселина е омега-6 мастна киселина, която подпомага за поддържането на здравословни нива на холестерол, подсилва ставите и сухожилията, сърдечно-съдовата система.

  Защо трябва да приемате лецитин?

  За да мозъка си да работи по-добре, трябва да приема допълнително лецитин. 25% от теглото на вашия мозък се дължи на фосфолипидите. Много други жизненоважни органи като черния дроб, мускулите и репродуктивните органи съдържат големи количества фосфолипиди. Най-често срещаният фосфолипид е лецитинът. Лецитинът също е препоръчителен за хора, страдащи от различни заболявания. Доказано е, че лецитинът облекчава екземите, жлъчните кризите, чернодробните проблеми и маниакалните депресии.