Навигация
Кошница

BIOVEA Immunity Formula 60 капсули

BIOVEA Immunity Formula 60 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Immunity Formula 60 капсули
  30,10 лв.
  IMMUNITY FORMULA 60 Capsules

  Стимулира функцията на имунната система. Осигурява антиоксидантна, противувирусна и антибактериална защита на организма. Забавя стареенето на клетките. Помага при автоимунни заболявания. Ограничава симптомите на алергия. Антираков ефект.

  Съставки в доза:Vitamin A 5000 IU; Vitamin C 60mg; Vitamin E 30 IU; Riboflavin (Vitamin B2) 3mg; Magnesium 40mg; Zinc 10mg; Selenium 17.5mcg; Echinacea Purpurea 325mg; Astragalus 300mg; Odorless Garlic 200mg; Korean Ginseng (корейски женшен) 175mg; Eleutherococcus senticosus (сибирски женшен) 75mg; Reishi mushroom 50mg
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат 2 капсули дневно с храната или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 капсули в контейнер

  Как действа Формулата за имунитет?

  Формулата за имунитет предоставя витамини, минерали, билки и гъби, жизненоважни за имунната система, която ни поддържа здрави. Формулата за имунитет може да помогне при автоимунни проблеми и алергии. Укрепването на имунната система е важно през цялата година, но най-вече при смяната на сезоните. Здравата имунна система помага на организма да се справи с увреждащите клетката свободни радикали. Свободните радикали възникват под въздействието на вредни фактори като дори самият организъм може да допринесе за преждевременното остаряване на клетки.

  Какво е имунна система?

  Имунната система е една от най-сложните системи в човешкия организъм. Тя ни предпазва от вируси, гъбички, болестотворни бактерии и други. Заболявания като рак, хепатит и лаймска болест отчасти се развиват заради неспособността на имунната система да идентифицира и унищожи анормалните клетки и чуждите организми в тялото.

  Какви са съставките на Формулата за имунитета и как действат те?

  • Астрагал: Цялостно укрепва имунната система. Повишава дееспособността на фагоцитите, функцията на естествените клетки убийци и нивата на антителата. Астрагалът притежава противовирусни, антибактериални и противомикробни свойства.
  • Ехинацея: Стимулира различни страни на имунната система, включително макрофагите, интерферона и лимфокините. Съдейства за предпазване на съединителната тъкан от наранявания, които позволяват на чуждите организми да се разпространяват бързо. Усилва кръвния поток към тъканите на организма, подобрява кръвообращението. Ехинацеята притежава антибактериално, антивирусно и антимикробно действие.
  • Чесън: Притежава антибактериални, противопаразитни, противовъзпалителни, противовирусни, противогъбични и отхрачващи свойства. Отхрачващото действие превръща чесъна в чудесно средство срещу инфекции на дихателните пътища, грип, бронхит, магарешка кашлица и за прочистване от излишните секрети. Чесънът укрепва имунната система, като увеличава броя на естествените клетки убийци.
  • Сибирски и Корейски жен-шен: Повишава съпротивителните сили на организма срещу стреса, подобрява кръвообращението и мисловната дейност. Стресът може да доведе до редица тежки заболявания. Жен-шенът има профилактично действие и може да намали риска от някои видове рак.
  • Гъба Рейши: "Гъба на безсмъртието" - съдържа голямо количество полизахариди, които са съществени за правилното функциониране на имунната система. Изследванията показват, че Рейши въздейства върху имунитета като променя чувствителността към определени бактерии и вируси, ракови тъкани и други, като подобрява имунният отговор с течение на времето. Също така стимулира антивирусните, противогъбичните и противовъзпалителните свойства на имунната система, като същевременно облекчват автоимунните заболявания (алергии). Оказва антитоксично въздействие върху различни чернодробни токсини, като алкохол, лекарства, натоварващи хепатоцитите и др. Антираков ефект: Рейши увеличава производството на вид цитокинини (сигнални молекули), с които белите кръвни телца маркират враждебни тъкани и клетки, като така откриват и въздействат на „лошите клетки“. В лечението на ракови образувания (химиотерапия, лъчетерапия) се използва и за предотвратяване на метастазирането след операции и др.
  • Магнезий: Важен за стотици химични реакции в организма. Функционира като коензим и подпомага работа на нервите и мускулите, образуването на костите и енергийния обмен. Съвременни изследвания сочат, че магнезият е от особена важност за нормалната сърдечна функция. Допълнителният прием на магнезий е необходим за много хора. Някои от причините за магнезиев дефицит са: хранителен режим, богат на обработени храни, висок прием на калций, стрес, интензивна физическа активност, алкохолизъм и употребата на някои видове медикаменти.
  • Цинк: Основен микроелемент. Всяка клетка в организма се нуждае от това хранително вещество и стотици процеси в организма разчитат на него – от имунната система и ензимите, които произвеждат ДНК, до вкусовите рецептори и обонянието. Макар че организмът сам не може да произвежда цинк, то този минерал е достъпен чрез питейната вода и някои храни. Въпреки това изненадващ брой хора не получават достатъчно цинк чрез храната. Смята се, че цинкът укрепва имунната система чрез подобряване на дейността на тимусната жлеза и производството на бели кръвни телца. В допълнение към това, приемането на цинк може да повлияе благоприятно на автоимунните заболявания (хронични болести, свързани с неправилното функциониране на имунната система, като лупус, ревматоиден артрит или фибромиалгия). Интересното е, че прекалено малките количества цинк в организма се свързват с отслабване на имунния отговор при по-възрастните хора. Доказателствата показват, че цинкът също е полезен в борбата с настинките и симптомите на грип.
  • Селен: Признат за важен хранителен елемент, селенът е неизменна част от антиоксидантния ензим глутатион пероксидаза. Селенът предпазва клетките от действието на свободните радикали, образувани по време на нормалния кислороден обмен на веществата.
  • Витамин A: Действа като мощен антиоксидант и увеличава имунитета на човешкото тяло. Забавя процесите на стареене. Витамин А е необходим за нормалното развитие на костите и зъбите и за поддържане на нормални репродуктивни функции на човешкото тяло.
  • Витамин C: Водоразтворим витамин, необходим за нормалния растеж и развитие на организма. Ползите от витамин С са многобройни. Сред тях са способността му да подсилва костите и съединителната тъкан, да помага за зарастването на рани и да подобрява работата на имунната система. Вероятно едно от най-добрите качества на витамин С е неговата изключителна антиоксидантна сила. Той защитава флуидите в организма, като кръвта от вредните свободните радикали. Укрепвайки артериалните стени, той играе важна роля за поддържане на нормално кръвно налягане, както и за намалява на тъканните увреждания. Витамин С защитава клетките на организма и може да ги предпази от уврежданията на стареенето и артрита.
  • Витамин E: Витамин Е пречиства тялото от вредните свободни радикали и ги унищожава. Като разрушават клетъчната мембрана, свободните радикали предизвикват редица здравословни проблеми, между които болестта на Алцхаймер, атеросклероза, рак, диабет, мускулна дистрофия, болестта на Паркинсон и ревматоиден артрит. Витамин Е защитава всички клетки в тялото от окислителния стрес, подобрявайки здравето и имунитета, като в същото време дава енергия.
  • Витамин B2 (Рибофлавин): Витаминът е важен за поддържането на голям процент от тъканите в тялото. Рибофлавинът подпомага растежа и възпроизвеждането, осигурява здрава кожа, нокти и кос,; допринася за елиминиране на възпалителните процеси. Играе превантивна роля по отношение на сърдечно-съдовите заболявания. Способства за синтеза на червени кръвни телца в кръвта.