Навигация
Кошница

BIOVEA Hawthorn 300 mg 120 капсули

BIOVEA Hawthorn 300 mg 120 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Hawthorn 300 mg 120 капсули
  36,99 лв.
  HAWTHORN 300mg 120 капсули

  Укрепва здравето на сърцето и сърдечно-съдовата система. Подобрява кръвообращението, включително сърдечния пулс, кръвотока, редуцира атеросклеротичните плаки. Помага за регулирането на кръвното налягане, намалява стойностите на холестерола. Мощни антиоксидантни свойства. Подобрява качеството на съня. Може да спомогне при разширени вени.

  Съставки: Глог (листа, цвят) 300mg (1.8% витексин - 5.4mg). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсула два до три пъти дневно с храна или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 120 капсули в контейнер

  • Използва се от лекарите за предпазване от пристъпите на ангина.
  • Проучване на 132 индивида установява, че стандартизираният екстракт от глог наподобява в голяма степен каптоприл – лекарство от клас традиционно предписвани медикаменти, познати като ACE-инхибитори.
  • В изследвания с участието на 136 пациенти групата, приемаща глог, показва подобрение в сърдечната функция, докато при групата, приемаща плацебо, такова не се наблюдава.
  • Може да подобри качеството на съня.
  • Научно изследване сочи, че глогът може да помогне за съхраняването на колагена в организма.

  Какво представлява глогът и за какво се използва?

  Глогът (Crataegus oxyacantha) е гъст храст или малко дърво и в Северна Европа често се сади като ограда или жив плет. Днес, виреейки и в умерените климатични области на Северна Африка, Западна Азия, Европа и Северна Америка, глогът се адаптира към все по-неограничени условия. Член на семейство Розоцветни, глогът притежава благоуханни бели или розови цветове, които понякога се наричат майско цвете. Неговите цветове дават плод, наподобяващ череша, който може да се консумира в прясно състояние или сушен, използват се в кулинарията, приготвя се на мармалад или се вари на вино. В медицината листата от глог се събират, сушат и смилат на прах.
  В миналото глогът е използван от римските лечители като лек за сърце през I в. н.е. Литературата от този период обръща внимание на символиката на глога в религиозните ритуали и политическите церемонии. През Средните векове глогът се използва за лечение на воднянка или конгестивна сърдечна недостатъчност. Днес екстрактите от растението глог се използват интензивно в Европа за лечение на редица проблеми с кръвообращението, включително при високо кръвно налягане.
  Глогът е широко приет като лекарство в Европа: в Германия глогът е одобрен при лечение на сърдечна недостатъчност от Германската комисия Е – германска държавна агенция, която оценява безопасността и ефективността на билковите продукти.
  Цветовете на глога, листата и плодовете се използват като билкови добавки. Те са с богато съдържание на флавоноиди, на които се дължат мощни антиоксидантни свойства на растението. Глогът съдържа три групи съединения, които са ключова причина за положителния ефект от растението върху сърдечно-съдовата система. Тези групи от елементи са тритерпеноидните сапонини, амините и флавоноидите. Чрез възпрепятстване на образуването на свободните радикали антиоксидантната активност на глога може да е полезна за поддържане на здравето на кръвоносните съдове на сърцето и за подобряване на цялостното сърдечно здраве.

  Защо да приемате глог?

  • Кръвно налягане: Глогът помага за намаляване на кръвното налягане, като разширява коронарните артерии. Той е богат източник на здравословни химични съединения - процианидини и флавоноидите рутин, витексин, кверцетин, хиперозид, за които е установено, че разширяват кръвоносните съдове на сърцето и така подобряват кръвоносния поток (тези сърдечно-съдови ефекти се наблюдават след продължителен прием на билката). Тези химични вещества също действат пряко на сърдечния мускул, за да усилят пулсирането на сърцето, и върху кръвоносните съдове, за да отпуснат артериите около сърцето. Възможно е също да удължат времето, което сърцето почива между ударите. Поради тези причини глогът се препоръчва на хора, страдащи от високо кръвно налягане.

  • Конгестивна сърдечна недостатъчност: Клиничните опити потвърждават, че глогът оказва благоприятно влияние върху хора с втора степен на конгестивна сърдечна недостатъчност. Германски учени дават на пациенти, страдащи от конгестивна сърдечна недостатъчност, екстракт от глог, и установяват, че симптомите им намаляват, тяхната издръжливост се подобрява, а кръвното им налягане и сърдечният ритъм спадат по време на физически упражнения.

  • Артрит: Глогът е благоприятен при артрит, тъй като помага за стабилизиране на колагена - пептидът, който се съдържа в ставите - и така ги предпазва от уврежданията, причинявани от възпалителни заболявания. Биофлавоноидите, съдържащи се в глога, също притежават силни антиоксидантни свойства.

  • Сърдечна функция: Глогът увеличава енергията в сърцето, като използва кислорода, произведен от флавоноидите.

  • Понижаване на холестерола: Глогът съдържа процианидини, за които е доказано, че намаляват стойностите на холестерола и количеството на холестерола, съдържащ се в плаките в артериите. При понижаване на кръвно налягане по-големите кръвоносни съдове се разширяват и ангиотензин-конвертиращите ензими спират действието си. Този процес е леко диуретичен по природа и увеличава функционалния капацитет на сърцето. По принцип, ефектите от глога настъпват след 2 седмици от началото на лечението. Не са известни странични ефекти и организмът понася глогът изключително добре.

  Противопоказания:

  • Ако сте бременна или кърмите, моля, консултирайте се със вашия лекар, преди да използвате продукта Глог.
  • Не се съобщава за токсичност, свързана с продукта Глог.