Навигация
Кошница

BIOVEA Gymnema Sylvestre 300 mg 90 капсули

GYMNEMA SYLVESTRE 300mg 90 капсули

Помага за контрола на кръваната захар, при хора с диабет тип 1 засилва инсулина . Блокира сладкия вкус, поддтиска апетита.

Състав: Екстракт от листата на Гимнема Силвестре (5:1) 300 мг, Пулуланова пудра 150 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула два пъти дневно с вода, 15 минути преди хранене или според предписанието на лекар.

Опаковка: 90 капсули в контейнер.

• Гимнема Силвестре: Помага за контрола на кръваната захар
• Блокира сладкия вкус
• Поддтиска апетита
• Може да подобри контролът върху кръвната захар
• Лесни за преглъщане капсули

Какво е Гимнема Силвестре?

Гимнема Силвестре е индийска билка, призната от векове. Biovea използва чист екстракт (5:1) от Гимнема Сивестре, което е най-желаната форма. Пулулан е полизахарид, който осигурява синергично подобрение на качествата на Гимнема Силвестре.

Гимнема Силвестре е от сем. Млечкови, идва от тропическите райони на Индия. Наречена е „разрушител на захарта“, защото листата ефективно блокират сладкия вкус в устата, когато бъдат сдъвкани, билката често се рекламира, като подтискащо апетита и отслабващо средство.

Как действа Гимнема Силвестре?

Поколения от хора с диабет, в Индия, дъвчат листата, за да помогнат контрола на кръвната захар. Няколко малки плацебо-контролирани проучвания показват, че Гимнема наистина може да намали нивата на кръвната захар. При хора с иабет тип 1 Гимнема засилва инсулина. В едно проучване, 27 души с диабет тип 1, които приемат екстаракт от листата на Гимнема в продълчение на няколко месеца, се нуждаят от по-малко инсулин, за да контролират нивата на кръвната си захар. Проучванията при животни също показват, че Гимнема може да усвои размера на инсулин-произвеждащи келтки в панкреаса и нормализиране нивата на кръвната захар.

В случай на много широко разпрестранен диабет тип 2 – известен също като инсулинозавидим, резултатите от научните изследвания показват, че използването на Гимнема може да подоби конторла на кръвната захар и в резултата на необходимността от по-малки дози на преорални лекарства за диабет, да контролират заболяването. Въпреки че е важно хората с това заболяване да не се отказват от нчините за контрол и да прилагат здравословен хранителен режим с редовни физически упражнения и лекарства, когато е необходимо.

Традиционната аюрведическа медицина използва Гимнема за лечение на други заболявания, включително проблеми с храносмилането, кашлица, запек и малария.Проучванията при животни показват способността на Гимнема да понижава холестерола, но са необходими още допълнителни изследвания.

Има ли странични ефекти, в следствие употребата на Гимнема Силвестре?

Гимнема Сивестре е билкова добавка и не предизвиква никакви прекомерни странични ефекти върху организма. Въпреки това в следните случаи се изисква предварителна консултация с лекар:

• Ако сте бременна или кърмите
• Ако сте алергични към растения, принадлежащи към сем. Млечкови
• Ако често имате проблеми с кръвната захар (високи и ниски)
• Ако вече сте на другли лекарства за лечение на високи нива на кръвна захар (като инсулин или преорални хипогликемични лекарства)
• Ако страдате от чести пристъпи н диария и липса на апетит
• Ако се планира операция в рамките на следващите две седмици