Навигация
Кошница

BIOVEA Green Tea 500 mg 60 капсули

BIOVEA Green Tea 500 mg 60 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Green Tea 500 mg 60 капсули
  30,49 лв.
  GREEN TEA 500mg 60 капсули

  Мощен антиоксидант. Увеличава енергията и тонизира, забързва метаболизма и стимулира изгарянето на мазнини. Регулира холестерола и кръвната захар. Подходящ срещу атероскероза и множествена склероза.

  Състав: Екстракт от зелен чай 500 мг, полифеноли 250 мг, катехини 125 мг, кофеин 35 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 таблетка дневно или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 капсули в контейнер.

  Зелен чай: Поддържа доброто здраве

  • Увеличава енергията
  • Мощен антиоксидант
  • Съдържа мощни полифеноли

  Какво представлява зеленият чай?

  Зеленият чай е мощен антиоксидант, който се използва от векове за поддържане на доброто здраве. Зеленият чай е общопризнат като ефикасен източник на антиоксиданти - същите благотворни съединения се съдържат в плодовете и зеленчуците, дори в червеното вино. Листата от зелен чай също така съдържат суперантиоксиданта EGCG (епигалокатехин галат), както и други забележителни лечебни субстанции, сред които флуорид, катехини и танини.

  Забележителните антиоксидантни качества на зеления чай се дължат високото съдържание на полифеноли в него. Научните изследвания разкриват, че от четирите основни полифенола в зеления чай EGCG е най-ефективният.

  Въздейстие на полифенолите (катехини):

  • оказват антиоксидантна, антикарценогенна, антимутогенна, антибактериална, антигъбична защита на бъбреците и кръвоносната система;
  • изгарят избирателно излишните мазнини в организма и запазват полезните и жизненонеобходими фосфолипиди и по този начин са естествено оръжие срещу затлъстяването – контролират нивото на кръвната захар;
  • потискат производството на опасните веротоксини, които пък от своя страна потискат синтеза на протеините, водят до колити и проблеми в отделителната система;
  • понижават нивото на лошия холестерол, който заедно с окислените фосфолипиди водят до редица “модерни“ болести;
  • осигуряват добър вкус и грижа за устата, като потискат растежа и зпособността на кариогенните бактерии да се прикрепят към зъбите, като в същото време се борят с пародонтозата и премахват лошия дъх;

  Зеленият чай съдържа голямо количество витамин С и е силен антиоксидант. За сравнение – в тази напитка има четири пъти повече витамин С, отколкото в портокалите, например. Активността на витамина е усилена от един друг витамин – Р, по чието съдържание зеленият чай няма конкуренция. Влиянието на витамин Р е насочено към укрепване на стените на капилярите, действие, особено важно при по-възрастните хора. Зеленият чай неутрализира свободните радикали, които са основните виновници за стареенето на човешкия организъм.

  Количеството на кофеин в зеления чай е 35 милиграма, докато в кафето-еспресо той е 110 милиграма. Нес кафе съдържа 66 милиграма кофеин, а черният чай – 45 милиграма кофеин. Поради тази причина зеленият чай е предпочитан за ободряване, но без да се прекалява с употребата му. Зеленият чай помага срещу образуването на ракови клетки в организма, твърдят учените, изследващи свойствата на напитката. В последните години мнозина от изследователите съсредоточават усилия и представят доказателства за благотворното влияние на напитката в тази посока. Зеленият чай е благотворен за бременни жени поради съдържащия се в него цинк. Зеленият чай поддържа нормалната дейност на сърцето и е полезен за хора с високо кръвно налягане. Прочиства кръвта от холестерол и други вредни вещества. Зеленият чай има много добро прочистващо действие – пречиства кръвта и кръвоносните съдове. Лекарите го препоръчват на пушачи, той като помага за по-бързото изхвърляне на вредните вещества при продължително тютюнопушене. Всъщност, зеленият чай подпомага като цяло изхвърлянето на тежките метали от човешкото тяло – едно безценно свойство, от което можем да се възползваме днес, в съвременната замърсена околна среда.

  Как действа зеленият чай?

  • Забавя стареенето:
  Предвид последните открития за мощните антиоксиданти в зеления чай, не е чудно, че този продукт отдаван се предлага като средство за постигане на дълголетие. Високата му концентрация на антиоксиданти очевидно увеличава продължителността на живота, борейки се със сърдечните заболявания. Според епидемиологични изследвания японците, които ежедневно пият зелен чай, е по- вероятно да доживеят до дълбоки старини.

  • Лекува артрит:
  Антиоксидантите в зеления чай могат да предотвратят появата на артрит и да намалят неговата сила. Изследванията показват, че ако консумирате приблизително по 4 чаши на ден зелен чай, вие намалявате риска от развитието на артрит, а ако вече страдате от това заболяване, приемът на зелен чай може да ви помогне да намалите възпалението, което той причинява.

  Настоящи изследвания сочат, че благодарение на многобройните си различни антиоксидантни съединения, редовният прием на зелен чай може да помогне при сърдечни заболявания, намалявайки нивата на холестерола и кръвното налягане, дава дълголетие, възпрепятства образуването на зъбен кариес (чаят съдържа флуорид), помага при инфекция на венците.

  Тъй като съдържа стипчиви танинови съединения, зеленият чай умерено може да облекчи лошото храносмилане, диарията и други стомашни проблеми. Швейцарско изследване дори представя доказателства, че зеленият чай ускорява изгарянето на калориите в мастните клетки при хора с наднормено тегло. Според едно малко, но интересно изследване от 1999 г., за което се съобщава в American Journal of Clinical Nutrition (Американски бюлетин за клинично хранене) при мъже, които приемат екстракт от зелен чай, се наблюдава увеличен разход и окисляване на мазнините, в противовес на приема само на плацебо или кофеин.

  Редовната употреба на зелен чай води до един по-добър баланс между дух и тяло:

  Лекарите препоръчват да се пие зелен чай при дълго престояване пред телевизор или компютър, а за хора, преминали лъчева терапия, е желателно заленият чай да се включи в ежедневната диета. Чаят действа потогонно и диуретично, понижава температурата, засилва белодробната вентилация, подобрява храносмилането, облекчава болките при възпалено гърло. Той е важен в борбата с остеопорозата, помага за редуциране на теглото, като ускорява изгарянето на мазнините. Стимулантът в чая е кофеинът, който активира нервната система и скоростта на обмяната, повишавайки концентрацията и чувствителността. Зеленият чай възстановява цялостно имунната система.

  Защо да приемаме зален чай?

  • забавя и спира процеса на стареене на клетките и допринася за подмладяване и дълголетие.
  • съдържа немалко вещества, нужни за човешкия организъм. Цинкът, който се намира в зеления чай играе важна роля за правилното протичане на бременността.
  • прочиства кръвта от холестерол и други вредни вещества и наслоявания по стените на кръвоносните съдове. Предпазва и лекува атеросклероза, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания.
  • стимулира отделителната система, функциите на бъбреците и пикочния мехур.
  • укрепва двигателната способност на организма и нервната система.
  • лекува затлъстяване и разкрасява. Опъва кожата и отваря порите й.
  • влияе благотворно при очни болести и засилва очите.
  • пиенето на зелен чай укрепва духа, повдига настроението, засилва паметта и мозъчната дейност.
  • поддържа нормалната дейност на сърцето и стомаха.
  • стимулира циркулирането на кръвта и енергията.
  • предпазва от рак и злокачествен тумор. Засилва имунните функции на организма и действува благотворно за предпазване и лечение на лъчеви болести, при радиация и отравяния.
  • регулира баланса между алкалите и киселините в организма.
  • изстудява тялото по време на летните горещини и по този начин адаптира телесната температура към външни условия. Девет минути след поемането на чая се отварят кожните пори, телесната температура спада с 1-2 градуса и човек се чувствува приятно по време на горещините.
  • зеленият чай има освежаващо, ободряващо действие и помага при преумора.
  • предпазва от кариес на зъбите. Изследвания на английски учени потвърждават, че зъбният кариес е много по-рядко срещан у хората, които всекидневно пият зелен чай.

  Кой се нуждае от зелен чай и какви са симптомите на дефицит?

  Всеки може да се възползва от полезните качества на зеления чай. Хората, за които той е от особена полза, са културистите и спортистите, хората, които искат да поддържат доброто си здраве и тези, които искат да отслабнат и да изгорят излишните мазнини. Поддържането на добро здраве е важно не само за спортистите, които се нуждаят от максимално оползотворяване на протеините, от азотен синтез и баланс, но и за всички хора. Поддържането на добро здраве ще доведе до подобряване на храносмилането. Зеленият чай също подпомага (чрез стимулация на централната нервна система) процеса на отслабване. От години зеленият чай е част от диетите за отслабване. Високото съдържание на кофеин помага за покачване на телесната температура, като така увеличава термогенезата и освобождаването на мастните киселини от адипозната тъкан (мастните клетки). Зеленият чай действа като диуретик, отстранявайки от организма излишната вода, която може да доведе до подпухване.