Навигация
Кошница

BIOVEA Graviola 500 mg 100 капсули

BIOVEA Graviola 500 mg 100 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Graviola 500 mg 100 капсули
  34,70 лв.
  GRAVIOLA 500mg 100 капсули

  Поддържа функцията на имунната система, подпомага здравословния растеж на клетките и тяхната функция. Има успокоително действие, способства за понижаването на кръвното налягане.

  Състав в доза: Гравиола (Soursop) 1000 мг .Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат 2 капсули 3-4 пъти дневно или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 100 капсули в контейнер.

  Гравиола: Помага за поддържане на добро настроение

  • Поддържа функцията на имунната система
  • Подпомага здравословния растеж на клетките и тяхната функция
  • Има успокоително действие

  Какво представлява гравиолата?

  Дървото гравиола (Annona muricata), известно още като сметанова ябълка, расте в джунглите на Амазония и някои от Карибските острови. Листата на дървото гравиола са се използвали в традиционната медицина на местните племена заради лечебните си свойста.

  Как действа гравиолата?

  Научните изследвания сочат, че ацетогенините, основата активна съставка на гравиолата, поддържат здравословния растеж на клетките в тялото, както и тяхната нормална функция. Гравилата се използва заради успокоителното си действия върху целия организъм и като добавка за поддържане на добро настроение. Гравиолата е популярна със седитивните си свойства. Това се дължи на селективен инхибитор на серотонина, който се намира в плодовете на растението. Той е отговорен за усещанията на радост и за покачване на настроението. Гравиолата се цени високо заради способността си да убива вирусите, бактериите и паразитите, както и да понижава кръвното налягане и да успокоява нервите. Заради тези си качества тя намира важно място в билколечението.

  Предназначение:

  Съдържащите се биоактивни субстанции с мощно антиоксидантно действие стимулират имунната система, подкрепят защитата срещу инфекции и естествено тонизират организма. Това прави продукта подходящ за обогатяване на диетата при артритни заболявания.

  Антиоксидантите в продукта подкрепят естествените защитни механизми на организма срещу действието на вируси, бактерии и гъбички. Антиоксидантите повлияват благоприятно функциите на сърдечно-съдовата система, съдействат за поддържане на здравословни нива на кръвното налягане, което прави продукта подходящ за подкрепа на диетата при повишени нива на кръвното налягане.

  Повлиява благоприятно функциите на стомашно-чревния тракт и е полезен като добавка към диетата при стомашно-чревни разстройства. Повлиява благоприятно функциите на нервната система и спомага за добър сън.

  Антиоксидантите намаляват риска от развитие на някои видове рак.

  Действие:

  Няколко изследвания, проведени от различни изследователи са показани,че гравиолата има изключителни свойства на действие:

  • нервно тонизиращо, успокояващо и повдигащо настроението. Успокояващ ефект върху цялото тяло е свързан със способността на екстракта от листана гравиола да понижават кръвното налягане;
  • доказано е, че екстракт от плодовете на гравиола, съдържа три съединения, които действат като серотонин в мозъка;
  • гравиолата има цитотоксични свойства, което означава способността да убиват клетки,които не функционират правилно;
  • кората, както и листата имат хипотензивно, антиспасматично, антиконвулсивно, вазодилатативно, релаксиращо гладката мускулатура и кардиодепресивно действие върху животни;
  • екстракти от листата, кората, коренът, семената и стъблото са антибактериални ин витро срещу голям брой патогенни бактерии, също кората притежава противогъбични свойства. Семената на гравиола демонстрират силни антипаразитни свойства;
  • плодът и/или плодовият сок се е използвал при треска, паразити и диария, и като стимулиращо образуването на кърма средство; кората или листата са се използвали като противоспазматично, седативно средство, при кашлица, грип, астма, астения, високо кръвно налягане и паразити;
  • семена от гравиола се използват като антихелминтно средство срещу вътрешни и външни паразити, въшки и др.
  • кората, листата и коренът на растението се прилагат като седативни, спазмолитични, хипотензивни /намаляващи кръвното налягане/, укрепващи нервите средства, като от тях се дава чай при различни заболявания, при които се цели някой от споменатите ефекти;

  През 1976 година от Националния институт по рака /National Cancer Institute/, е открито че листата и стъблото на гравиола показват активна цитотоксичност срещу ракови клетки. Повечето от изследванията върху рака и гравиола се фокусират върху новооткрития вид фитосубстанции, наречени анонови ацетогенини. Гравиола произвежда тези природни вещества в своите листа, стъбло, кора и плодни семена.

  Противопоказания:

  По време на бременност или кърмене не използвайте Гравиола, тъй като не е безопасна.

  При болестта на Паркинсон: Гравиолата може да засили симптомите на болестта на Паркинсон.