Навигация
Кошница

BIOVEA Gotu Kola 450 mg 100 капсули

BIOVEA Gotu Kola 450 mg 100 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Gotu Kola 450 mg 100 капсули
  23,99 лв.
  GOTU KOLA 450mg 100 капсули

  Поддържа здрава съдовата система и повишава притока на кръв. Mоже да помогне за намаляване симптомите на тревожност, действа релаксиращо. Поробрява производството на колаген и разтежа на клатките на кожата.

  Състав в доза: Готу Кола (Азиатска центела – Centella Asiatica) 900 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат 2 капсули дневно или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 100 капсули в контейнер.

  Готу Кола (Азиатска центела): Поддържа здрава съдовата система и повишава притока на кръв
  • Древна и енергизираща, Аюрведа билка
  • Всяка капусла осигурява 435 мг чиста Готу Кола на прах

  Готу Кола е традиционно за Индия, Китай, Африка и част от Тихия океан растение. То е широко използвано от древни времена, за най-различни заболявания. Готу Кола няма общо с ядките кола и не съдържа кофеин.

  За какво се използва Готу Кола?

  Тревожност: Тритерпеноидите (съединения, открити в Готу Кола) намаляват тревожността и повишават умствената функция при мишки. Едно проучване при хора, показва че тези, които приемат Готу Кола е по-малко вероятно да се стряскат от непознат/нов звук, отколкото тези, които с априемали плацебо. Тъй като реакцият от „страскащият звук“ може да бъде показател за безпокойство, изследователите теоретично посочват, че Готу Кола може да помогне за намаляване симптомите на тревожност. Но дозата, използвана в това проучване е била много висока, така че е невъзможно да се каже как точно Готу Кола може да бъде използвана за лечение на тревожност.

  Склеродермия: Едно проучване на 13 жени със склеродермия показва, че Готу Кола намалява болкие в ставите и изсушаването на кожата, както и подобрява движението на пръстите.

  Безсъние: Готу Кола действа като успокоително, когато се дава на животни, по време на тестове. Затова понякога се препоръчва при безсъние при хора. Не са направени изследвания върху хора, за да се докаже дали работи и дали е безопасно.
  Старчески петна: При поглъщане Готу Кола поробрява производството на колаген и разтежа на клатките на кожата. Готу Кола подмладява кожата, чрез насърчаване разтежа на здрави клетки, които да заменят старческите петна.

  Кръвоносна система: Хемороиди, подсилва вените, подобрява кръвообръщението, флебит (възпаление на вените), разширени вени, пречиства кръвта, заздравява кръвоносните съдове.

  Нервна система: Стимулира нервните клетки, успокояващо действие, помага за спокойния сън, умствен стимулант, при умора, при деца със синдром на дефицит на вниманието, подсилва и укрепва паметта, при безсъние, умствени разстройства, възстановява енергийните резерви, при възстановяване след психически срив, стимулира централната нервна система, при старческа деменция.

  Сърдечносъдова система: Високо кръвно налягане, венозна недостатъчност, сърдечна недостатъчност.

  Храносмилателна система: Чревни заболявания.

  Ендокринна система: Тонизира жлезите.

  Имунна система: Подпомага борбата на тялото с токсините, локални възпаления и инфекции, при неактивни или лежащо болни хора.

  Възпалителни процеси: артрит, ревматизъм, кожни възпаления

  Чернодробни заболявания: хепатит.

  Дихателна система: Възпалено гърло, туберкулоза,

  Възобновяване на тъканите: Съединителна тъкан, кератинизация, лимфна тъкан, стимулира растежа на ноктите и косата, подобрява вида на кожата, синтез на колаген, подпомага възстановяването на хрущялите, лигавичните мембрани, кожата, стимулира образуването на липиди и протеини необходими за здравата кожа.

  Други: Разрушава туморните клетки, при треска, тежест в краката, крампи на краката, следоперативно възстановяване, отоци на краката.

  Готу кола намира широко приложение в аюрведическата медицина. Счита се за мощно средство за подмладяване, за подсилване на имунната система и надбъбречните жлези. Външно билката се използва за лечението на рак, проказа, изгаряния втора и трета степен, кожни проблеми, рани, сифилис (за лечение на самите рани).

  В малки дози азиатската центела действа като стимулант, в големи дози – като наркотик. Прекомерните дози могат да причинят главоболие, ступор и световъртеж.