Навигация
Кошница

BIOVEA Goji Berry 600 mg 60 капсули

BIOVEA Goji Berry 600 mg 60 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Goji Berry 600 mg 60 капсули
  24,99 лв.
  GOJI BERRY 600mg 60 капсули

  Богат на антиоксиданти, които допринасят за засилване на имунната система и дълголетие. Подпомага зрението. Спомага за оптимална сексуална функция. Оказва превенция на черния дроб. Подобрява кръвообращението.

  Съставки: Екстракт от Годжи сок 4:1 600мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат 2 капсули дневно или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 капсули в контейнер

  Какво е годжи бери?

  Учените са установили, че годжи бери (Goji Berry) е един от най-хранителните плодове на земята. Годжи бери, наричан още „вълче грозде“, расте в долините на Хималаите от хиляди години. Китайската народна медицина използва плодовете на годжи бери за лечение на редица заболявания. Годжи бери се използва и в много азиатски ястия като съставка или гарнитура.

  Годжи бери има изключително висока и същевременно балансирана хранителна стойност, дължаща се на следното приблизително съотношение : въглехидрати 68%, протеини 12 %, съответно 10% мазнини и 10% фибри. Той е източник и на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Годжи бери комбинира в състава си разнообразни и във висока концентрация минерали, витамини и аминокиселини.

  Калций – основен градивен материал на зъбите и костите, елемент с многобройни функции, важен за сърдечната дейност, невропроводимостта и респективно мускулната дейност, хормоналната и ензимна обмяна, както и за преноса на вещества през клетъчните мембрани. Годжи бери съдържа между 8-10% от препоръчителната дневна доза калций.

  Калий - освен, че е електролит и ензимен ко-фактор, калият, използван като заместител на натрия в хранителния ни режим, може трайно да понижи високото кръвно налягане.

  Желязо – желязото участва в много метаболитни процеси, но преди всичко е незаменим градивен елемент на хемоглобина. Недостигът на желязо в организма води до появата на желязодефицитна анемия. Смята се, че годжи бери е сред растенията с най-високо съдържание на желязо.

  Цинк – годжи бери може да бъде източник на 20% от необходимата дневна доза цинк, който от своя страна участва в синтеза на протеини, ДНК и на повече от 100 ензима. Той е ключов фактор в редица основни клетъчни функции.

  Селен – има изявено антиоксидантно действие, а съдържанието му в годжи бери е равно на необходимия дневен прием.

  Рибофлавин (Витамин В2) – незаменим при синтеза на други витамини и ензими, участва в енергийния метаболизъм. Ежедневен прием на лиций осигурява необходимата дневна доза рибофлавин.

  Витамин С – годжи бери има съдържание на витамин С 20 mg/ 100g – същото съдържание като при портокалите.

  Сред фитохимикалите, които се съдържат в годжи бери, особено важни са:

  Бета-каротин – каротиноид, съдържащ се в храни с оранжево-червен цвят като тиква, моркови, сьомга и годжи бери. Бета-каротинът е основен елемент в синтеза на мастнорастворимия витамин А, който има отношение към нормалното развитие на организма, доброто зрение, клетъчната структура, здравето на костите, зъбите и кожата.

  Зеаксантин – каротиноид, който има централно значение като пигмент в ретината

  Полизахариди – изпълняват редица функции, сред които подобряване структурата на чревния епител, повишаване усвояването на минерали, регулиране нивото на глюкоза в кръвта, понижаване нивото на pH, като по този начин се редуцира риска от рак на дебелото черво, стимулиране дейността на имунната система. Полизахаридите също така имат антиоксидантни свойства и антиейджинг ефект. Учените приписват повечето удивителни здравословни свойства, които има годжи бери, на тези полизахариди.

  Как действа годжи бери?

  Защита на ДНК: Уврежданията в нашата ДНК отваря вратите на всяка болест, за която можем да се досетим, и ускорява стареенето. С възрастта нашата ДНК се уврежда от свободните радикали, генерирани като вторичен продукт на метаболизма, и от излагането на токсични вещества. Макар че нашият организъм е устроен непрекъснато да се възстановява, той може да бъде превзет от свободните радикали, особено с напредването на възрастта. Това води до преждевременната смърт на здравите клетки, благоприятства редица дегенеративни болести и видоизменения на клетките, което може да доведе до развитието на рак, ако антиоксидантите не противодействат на атаката.

  Сексуално здраве: Отслабналата сексуална функция не е неизменна част от стареенето. Пониженото сексуално желание както при мъжете, така и при жените може да се свърже с намаленото производство на тестостерон. Годжи бери може да повиши производството на тестостерон. В Азия плодът традиционно се разглежда като силен сексуален стимулант. Освен това годжи бери действа като общотонизиращо средство, което повишава физическата издръжливост, подобрява настроението и здравословното състояние на организма. Спомага също за намаляването на стреса. Всички тези благотворни въздействия допринасят за здравословен сексуален живот.

  Енергия: Годжи бери укрепва организма и му помага да се справя със стреса, без да рухва. Плодът подпомага също здравословната функция на надбъбречните жлези, които с течение на времето и заради стреса започват да се изтощават. Смята се, че годжи бери координира функциите в цялото тяло, което води до повишаване на издръжливостта, силата и енергията.

  Очно здраве: Годжи бери съдържа две ключови хранителни съставки, важни за доброто зрение: зеаксантин и лутеин. Те са концентрирани в центъра на ретината и защитават очите от повечето причини, водещи до загуба на зрение, свързани със стареенето, като дегенерация, катаракта и диабетна ретинопатия. Свободните радикали също атакуват очите и зеаксантинът и лутеинът ги защитават от подобни увреждания. Изследвания върху животни в Китай показват, че консумирането на плодовете на годжи бери може да ограничи уврежданията на ретината, причинявани от свободните радикали.

  Отслабване: Годжи бери притежава способността да контролира кръвната захар и апетита. 21% от теглото на плода се дължи на фибри. Храните, богати на фибри, са засищащи и намаляват нивата на кръвната захар. Плодовете на годжи бери също така са добър източник на хром - минерал, който помага за регулирането на кръвната захар. Хромът пази чистата мускулна маса по време на отслабване. Мускулите изгарят повече калории от мазнините, осигурявайки по този начин по-ефективен метаболизъм, а така по-лесно се избягва напълняването.

  Плодовете на годжи бери са богати на антиоксиданти, особено на каротеноиди, като бета-каротин и зеаксантин. Една от ключовите роли на зеаксантина е да защитава ретината на очите, като абсорбирайки синята светлина и действайки като антиоксидант. Всъщност, увеличеният прием на зеаксантин може да намали риска от развитието на възрастова дегенерация на макулата - основна причина за загубата на зрение и за слепота при хора над 65 години. Годжи бери съдържа 19 аминокиселини - градивни елементи на протеините, включително всичките 8 жизненоважни есенциални киселини. Няма друго такова растение. Освен това е и по-добър източник на витамин С от портокалите, лимоните и лайма.

  Наситеността на годжи бери с микронутриенти и фитохимикали го прави хранителна добавка с особено висока хранителна стойност и положително влияние върху кардио-васкуларните и възпалителни заболявания, някои форми на ракови заболявания, диабет, преждевременно стареене, дефицити в паметта, дегенеративни процеси, свързани със зрението, белодробни проблеми; умора, преумора, безсъние, замаяност и шум в ушите. Освен всичко, супер храната помага за дълголетието и повишава либидото като естествен афродизиак.

  Годжи бери също включва:

  • Витамини от група B

  • Витамин E

  • Есенциални мастни киселини

  • Бетаин