Навигация
Кошница

BIOVEA Glucomannan 60 капсули

BIOVEA Glucomannan 60 капсули
BIOVEA Glucomannan 60 капсули
  30,49 лв.
  Купи
  GLUCOMANNAN 1200mg 60 капсули  Богат източник на фибри. Регулира нивата на холестерола и работата на стомашният тракт. Създава усещане за ситост и абсорбира мазнините. Спомага за отслабване. Нормализиране на стойностите на кръвната захар.  Състав в дневна доза: Биотин 500mcg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат 2 капсули 20-30 минути преди ядене с чаша вода или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 капсули в контейнер.

  Какво е глюкоманан?

  Глюкоманан представлява водоразтворими фибри, които се извличат от корена на растението коняк (Amorphophallus Konjac). То съдържа приблизително 70% глюкоманан и се отглежда предимно в Япония. Глюкомананът присъства от векове в азиатските култури, като се използва за приготвянето на традиционни ястия като юфка, тофу и коняку, което представлява японско желе. Тъй като глюкомананът присъства в минимални количества в храната на западните култури, необходимо е той да се приема като добавка.

  Как действа глюкомананът и какви са научните доказателства за това?

  Доказано е, че храните, съдържащи фибри, като глюкоманан, регулират нивата на холестерола и работата на стомашния тракт. Поставен във вода, глюкомананът може да увеличи до 17 пъти собствения си обем, което го прави изключително полезен като добавка, богата на фибри.

  • Дебело черво: Глюкомананът представлява диетични фибри, които увеличават обема на изпражненията с вода, поради способността си да я абсорбира. Отпадъчните продукти минават по-лесното през дебелото черво и така се предотвратява напрягането му, а в някои случаи и нараняване на тъканите му. При лечение на констипация (запек) глюкомананът дава резултати до 12 часа след приема му. Глюкомананът е доказано и безопасно средство срещу запек.

  • Намаляване на телесното тегло: Тъй като глюкомананът представлява фибри, които се разширяват в стомаха и усвояват мазнините, той може да помогне за намаляване на телесното теглото и за поддържане на здравословни килограми. Усвоени, мазнините се изхвърлят от организма и така се неутрализира техния калоричен ефект. Освен това, глюкомананът заема пространство в стомаха и създава усещане за ситост. Така вие започвате да консумирате по-малко количество храна, което кара вашия организъм да прибегне до запасите си от мазнини, за да си набави енергия. Благодарение на глюкоманан изгаряте мазнините и намалявате теглото си. Изследванията показват, че вие можете да отслабнете до 3 кг за 8седмици, без физически упражнения, като приемате само по 1g глюкоманан с 250ml вода 1 час преди всяко хранене.

  • Холестерол: Приемането на глюкоманан може да понижи холестерола в кръвта. Много изследвания потвърждават, че понижаването на LDL холестерола (липопротеини с ниска плътност, т. нар. „лош” холестерол) и увеличаването на HDL холестерола (липопротеини с висока плътност, т.нар. „добър” холестерол) се свързва пряко с допълнителния прием на глюкоманан. В проучване пациенти със затлъстяване, приемащи глюкоманан, значително подобряват стойностите на холестерола и отслабват средно с 2,5 кг за 8 седмици. При здрави хора 4-седмичен прием на 3.9g глюкоманан намалява общия холестерол, липопротеините с ниска плътност, триглицеридите и систоличното кръвно налягане. Забележително е, че триглицеридите намаляват с 23%.

  • Диабет: Глюкомананът може да спомогне за нормализиране на кръвната захар чрез забавяне на храносмилането. Изследванията показват, че благодарение на глюкоманан хората, страдащи от диабет, могат да контролират реакцията си към храната, да облекчат хранителните забрани, като по този начин диабетът става по-лесно контролируем. Глюкоманан е популярна съставка в хранителните добавки за отслабване заради способността му да намалява теглото и да регулира нивата на инсулин.

  Какво количество да се приема? Има ли странични ефекти?

  Прилагането на големи дози глюкоманан (3-4g на ден) може да предизвика разхлабване на червата. Можете да определите своята поносимост към глюкоманан, като започнете с количество, наполовина от препоръчаната на етикета доза. Увеличавайте дозата постепенно, ако поносимостта ви е добра. Не превишавайте максималната доза, посочена на етикета на продукта.

  Има ли противопоказания?

  • Не използвайте глюкоманан, ако страдате от заболяване на хранопровода, тъй като набъбването на фибрите може да затрудни дишането ви.
  • Ако сте бременна или кърмачка, консултирайте се с лекар, преди да започнете да приемате глюкоманан.