Навигация
Кошница

BIOVEA Ginger 250 mg 120 капсули

BIOVEA Ginger 250 mg 120 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Ginger 250 mg 120 капсули
  35,00 лв.
  GINGER 250mg 120 Capsules


  Подпомага храносмилането и намалява подуването на корема. Поддържа здравословна чревна флора. Намалява гаденето и повръщането. Укрепва сърдечно-съдовата система. Оказва противовъзпалителен и антистресов ефект.

  Съставки: Ginger (root) 250mg (5% gingerols 12.5mg)
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсула до 3 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 120 капсули в контейнер

  Какво представлява джинджифилът и какъв е произходът му?
  От хиляди години джинджифилът се използва като народен лек в Ориента. Родината на джинджифила е Югоизточна Азия. Днес той се култивира в Ямайка и други тропически райони. Коренът на билката се използва в кулинарията и медицината.Джинджифилът е популярен навсякъде по света като подправка заради аромата и пикантния си вкус. Той се използва от китайските билкари повече от 2 500 години като подправка към храната и като лекарство.

  Как действа джинджифилът?
  Ginger (Джинждифил) поддържа здравословна чревна флора, помага за разграждането на диетичните мазнини и за облекчаването на болките в храносмилателния тракт. Джинджифилът намалява подуването на корема, стимулира храносмилането, поддържа чревните мускули в добро състояние, намалява гаденето и повръщането, укрепва сърдечносъдовата система. Може да е полезен при атеросклероза, като поддържащо средство по време на химиотерапия, при болезнена менструация, мигрена, сутрешно гадене, гадене при пътуване, диария, газове в стомаха, лошо храносмилане, алкохолен гастрит и ревматизъм.

  Резултатите от изследване, проведено сред моряци и пътници на кораб разкриват, че джинджифилът има голям ефект за облекчаване на гаденето при плаване. Джинджифилът също се използва в народната медицина за лечение на леки стомашно-чревни проблеми като газове или стомашни спазми. Съвременните изследвания могат да потвърдят, че джинджифилът пряко влияе на стомашно-чревния тракт, спомага за подобряване на мускулния тонус и предотвратява бързите и силни чревни контракции.

  Джинджифилът понижава нивата на холестерола, като намалява усвояването му. Той участва в преобразуването му в жлъчни киселини, а след това подобрява отделянето от жлъчката. Джинджифилът помага при гадене и световъртеж, особено когато световъртежа се влошава от гаденето по време на пътуване. Косвено джинджифилът облекчава хроничната болка чрез намаляване на възпалението, като понижава нивата на естествените съединения в организма, причиняващи болката, наречени простагландини. Джинджифилът също се използва като противовъзпалително средство при ревматоидна болка и артрит. Подпомага сърдечната дейност и оказва превенция срещу образуването на тромби. Джинджифил се използва от много хора за подобряване на настроението. Това става, поради съдържанието на цинеол – вещество, което намалява стреса.