Навигация
Кошница

BIOVEA Folic Acid 800 mcg 250 Таблетки

BIOVEA Folic Acid 800 mcg 250 Таблетки
Очаква доставка
BIOVEA Folic Acid 800 mcg 250 Таблетки
  26,00 лв.
  FOLIC ACID (Vitamin B9)800mcg 250 Tablets

  Тя помага на клетките да се умножават. Необходима е за образуването на плацентата и за изграждането на костния мозък на ембриона. Спомага производството на протеини, аминокиселини и здравословна функция на червените кръвни клетки. Важен за майките, преди и по време на бременността. Предотвратява развитието и прогресирането на атеросклероза. Ефективно повишава познавателните способности при по-възрастни хора. Спомага за силна имунна система и тонус.

  Съставки:Folic Acid 800mcg
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 таблетка дневно с храната или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 250 таблетки в контейнер

  Какво представлява фолиевата киселина?

  Фолиевата киселина е член на водоразтворимите витамини от група В. Известна е още като фолацин или фолат. За първи път е открита през 40-те години на XX в., когато е извлечена от спанак. Названието фолат идва от латинската дума folium (лист). Фолиевата киселина трябва да се набавя всеки ден, тъй като организмът не може да я съхранява за дълго. Дефицитът на фолиева киселина е най-често срещаната авитаминоза в света и води до анемия. Половината от фолиевата киселина в храната изчезва поради готвенето, обработването и продължителното съхранение и допълнителният прием на това жизненоважно хранително вещество силно се препоръчва.

  Недостиг на фолиева киселина се наблюдава при хора, които употребяват алкохол, пушат или приемат орални противозачатъчни. Бременността удвоява нуждата от фолиева киселина.

  Как действа фолиевата киселина?

  По време на бременността ежедневните нужди от определени хранителни вещества - като фолиевата киселина (фолат) се увеличават. Този витамин е жизненоважен за правилния растеж на плода, развитието и здравето на зрелия индивид. Бъдещите майки са съветвани да приемат фолиева киселина както заради своето здраве, така и заради здравето на детето. Така може да се намали риска появата на вродени дефекти на плода. Този витамин попълва много други хранителни дефицити в храната по време на бременността.

  Ниските нива на фолиева киселина са свързани с увеличен риск от сърдечни заболявания посредством покачването на хомоцистеина. Фолиевата киселина е необходима за производството на ДНК(дезоксирибонуклеиновата киселина) и РНК (рибонуклеинова киселина) и е от първостепенна важност за правилното клетъчно делене и предаването на генетичния код до всички новообразувани клетки.Фолиевата киселина е важна за здравето на червените кръвни клетки и за производството на протеини и редица аминокиселини.Доказано е, че фолиевата киселина намалява нивата на хомоцистеин, дори когато те са високи заради лекарства, намаляващи липидите в кръвта и подпомага здравословната имунна функция. Тя също може да предотврати развитието и напредъка на атеросклероза.