Навигация
Кошница

BIOVEA Flax Seed Oil 1000 mg 120 Гел капсули

BIOVEA Flax Seed Oil 1000 mg 120 Гел капсули
Очаква доставка
BIOVEA Flax Seed Oil 1000 mg 120 Гел капсули
  47,10 лв.
  FLAX SEED OIL 1000mg 120 софтгел капсули  Оказва положителен ефект върху сърдечносъдовата, имунната система и кожата. Спомага за поддържане на здравословно тегло и здравето на гърдата. Облекчава симптомите, свързани с диабет. Облекчава симптомите на предменструалния синдром.  Съставки: Масло от ленено семе 1000mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 софтгел капсула до 3 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 120 софтгел капсули в контейнер

  Масло от ленено семе - чудесен източник на есенциални мастни киселини!

  Какво представлява маслото от ленено семе?

  Обикновеният лен е един от най-старите, отглеждани от човека растения в историята на света. От праисторически времена до наше време ленът се използва като храна, лекарство, за извличане на масло и за изработката на ленени тъкани.

  Маслото от ленено семе (наричано още ленено масло) е едно от най-добрите растителни източници на есенциални мастни киселини. То съдържа приблизително 50-60% омега-3 есенциална мастна киселина, позната като линоленова киселина, и 18-20% омега-6 есенциална мастна киселина, известна като линолова киселина. Маслото от ленено семе е най-богатият природен източник на линолова киселина, която често е дефицитна в храната.

  Есенциалните мастни киселини притежават няколко важни функции. Те са необходим компонент на клетъчната стена и клетъчната мембрана, помагат за производството на енергия и регулират разлагането на холестерола и триглицеридите. Повечето хора консумират храна, която съдържа прекалено много омега-6 мастни киселини и недостатъчно омега-3 мастни киселини. Маслото от ленено семе е много важна естествена хранителна добавка, тъй като то е най-добрият източник на омега-3 мастни киселини.

  Защо да приемате масло от ленено семе?

  Според съвременните изследвания маслото от ленено семе може да понижи кръвното налягане, да намали нивата на опасния холестерол. То действа подобно на хормона естроген, а също така притежава и антиестрогенни свойства. Проучвано е и заради способността си да предпазва от рак.

  • Холестерол: При изследване върху животни и малки изследвания при хора се оказва, че лененото семе осезателно намалява липопротеините с ниска плътност – „лошият” холестерол. Резултатите от друго изследване върху животни, при което е използвано масло от ленено семе, посочват малко намаляване на кръвното налягане.

  • Възпаления: Омега-3 мастните киселини имат способността да ограничават възпалителната реакция. В случай на лупус маслото от ленено семе не само намалява възпалението на ставите, бъбреците и кожата, но също и стойностите на холестерола, които е възможно да се покачат от болестта. Приемането на масло от ленено семе срещу подагра може да намали често внезапните и силни ставни болки или подуването, което е симптом на това здравословно състояние.

  • Рак: Тези малки кафяви зърна са голяма надежда в борбата с рака на гърдата и дебелото черво. При изследвания върху животни лененото семе значително намалява съществуващите тумори в гърдата и дебелото черво, като в същото време спира образуването на нови. В едно проучване изследователите от Университета на Торонто успяват да намалят размера на туморите с над 50% при животни, които са захранвани с ленено семе в продължение на повече от 7 седмици. Лененото семе и маслото от ленено семе ограничават растежа на съществуващите тумори, но едни други компоненти на лененото семе, наречени лигнани, участват в превенцията срещу развитието на нови тумори.

  • Имунна система: Омега-3 мастните киселини в маслото от ленено семе могат да подсилят способността на вашия организъм да се защитава от чужди вещества.

  • Омега-3 мастните киселини са средство за овладяване на възпаления, за регулиране на кръвосъсирването и кръвното налягане, на производството на хормони, на имунната активност и активността на централната нервна система.
  • Синдромът на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) вероятно е свързан дефицита на омега-3 мастни киселини
  • Помагат в превенцията на рака на гърдата, простата и дебелото черво
  • Подпомагат здравето на сърдечносъдовата система
  • Дефицитът на омега-3 мастните киселини вероятно има отношение към депресията
  • Омега-3 мастните киселини са важни за развитието на мозъка и очите при децата
  • Омега-3 мастните есенциални киселини са полезни при лечението на алергии, астма и различни кожни заболявания
  • Влияят на обмяната на хормоните при жени в постклимактериума
  • Полезни за облекчаване на болката, причинена от ревматоиден артрит
  • Съдействат за здравословната функция на имунната система

  Предупреждение:

  • Ако сте бременна или кърмачка, консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете да приемате масло от ленено семе.
  • Маслото от ленено семе не е токсично.
  • Да не се излага на висока температура, тъй като има опасност от гранясване.