Навигация
Кошница

BIOVEA DIM / Diindolylmethane 100 mg 60 Таблетки

BIOVEA DIM / Diindolylmethane 100 mg 60 Таблетки
Очаква доставка
DIM (Diindolymethane) 100mg 60 таблетки

Помага за възстановяването на здравословния хормонален баланс. Подобрява здравето на гърдите и поддържа здравословните нива на естроген, увеличава здравословната цервикална тъкан и намалява сиптомите на ПМС.

Състав: Витамин Е (витамин Е сукцинат) 50 IU, Ди-индолил метан (ДИМ) 100мг, Фосфатидил холин 25мг, Екстракт от плодовете на черен пипер (BioPerine®) 3мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приемат 1 до 4 таблетки дневно с храна или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер.

ДИМ (дииндол метан): помага за възстановяването на здравословния хормонален баланс.

• Подобрява здравето на гърдите
• Поддържа здравословните нива на естроген
• Увеличава здравословната цервикална тъкан
• Намалява симптомите на ПМС

Какво е ДИМ (ди-индол метан)?

ДИМ е фитонутриент (рацтителни хранителни вещвства), открити в кръстоцветни зеленчуци, като зеле, броколи, брюкселско зеле, карфиол, алабаш, къдраво зеле, ряпа и др. Тези растения са били култивирани в продължение на хиляди години и първоначално са били използвани за лечебни цели. Връзката между ДИМ и хормони, като естрогена може да се направи на молекулярно ниво.

ДИМ не е естроген или друг хормон, но имат общи характеристики и е слабо разтворим във вода. Подобно на естроген ДИМ може да се метаболизира само от спциален клас на цитрохром ензимите, които се намират в клетъчните мемебрани, в безводната част на клетките. ДИМ насърчава собственият си метаболизъм. Този специален метаболитен път и участващите ензими се припокриват точно с пътя и необходимите за метаболизма на естроген ензими.

Какво прави ДИМ (ди-индол метан)?

Допълването на дневният режим с ДИМ може далеч да измести производството на естрогенови меаболити, както опасния 16-хидрокси в полза на полза на полезния 2-хидрокси метаболит. ДИМ поддържа естрогеновият баланс, чрез увеличаване на полезните 2-хидрокси естрогени и намалява нежеланите 16-хидрокси. Доказано е, че ДИМ води до предпочетено образуване на естрогенови метболити, които са свързани със здравето на гърдите, ендометриума и тъканите на маточната шийка. Това уникално свойство отличава ДИМ от другите фитонутиенти. Source Naturals ДИМ се комбинира с фосволипиди, витамин Е и биоперин за по-добро усвояване.

ПМС симптоми на раздразнителност, агресия, напрежение, депресия, промени в настроението, задържане на вода, болки в гърдите или подуването са чести предменопаузни симптоми при жените. Наблюдава се подобрение на ПМС симптоми, след започване на употреба на добавки с усвоим ДИМ. Тези резултати показват, че ДИМ може да коригира естрогеновият дисбаланс .