Навигация
Кошница

BIOVEA Devil's Claw 166 mg 50 капсули

BIOVEA Devil's Claw 166 mg 50 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Devil's Claw 166 mg 50 капсули
  23,99 лв.
  DEVIL'S CLAW 166mg 50 Capsules

  Облекчава ставните болки и подобрява физическото състояние при остеоартрит. Поддържащо лечение на дегенеративен болезнен ревматизъм. Подходящ при стомашни проблеми, загуба на апетит, главоболие, алергии и треска.

  Състав в доза: Екстракт от Дяволски нокът (6:1 концентрат) 166 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат 2 капсули 2-3 пъти дневно или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 50 капсули в контейнер.

  Корен на дяволски нокът: спомага за здравината на костите
  • Цялостно балансиран
  • Не се наблюдава несъвместимост с месни и млечни продукти
  • Продукт, отговорно създаден от диворастяща билка

  Местните от дълго време използват растението дяволски нокът, за да лекуват храносмилателни проблеми, ревматизъм, артрит и малария. То е открито е от германски учен, който разкрива, че дяволският нокът притежава същите свойства като класическия опиат фенилбутазон, използван за лечение на артрит, но без никакви странични ефекти. Според китайската медицина коренът от дяволски нокът представлява едновременно Ин и Ян, което се среща рядко при билките и е добре за кръвообращението и сърцето. Екстракт от вторични израстъци на дяволския нокът (Harpagophytum procumbens) се препоръчва за поддържащо лечение на дегенеративен болезнен ревматизъм. Дяволският нокът също се използва за външно приложение под формата на мехлем за лечение на кожни обриви и рани.

  Медицинско приложение – показания:

  Остеоартрит
  Няколко изследвания разкриват, че приемът на дяволски нокът в продължение на 8-12 седмици намалява болката при остеоартрит и подобрява физическото състояние на хора, страдащи от това заболяване. 4-месечно изследване на 122 души с остеоартрит на коленете и бедрата сравнява действието на дяволския нокът и с ефекта на водещо европейско лекарство за облекчаване на болката. Хората, приемащи дяволски нокът, получават облекчение на болката, както останалите, които вземат лекарството, но при тях се наблюдават значително по-малко странични ефекти и те се нуждаят от по-малко болкоуспокояващи по време на изследването.

  Анализ на 14 изследвания, използващи дяволския нокът за лечение на артрит, разкрива, че дяволският нокът може да осигури облекчение на ставните болки. Обзор на 12 изследвания, използващи дяволския нокът за артрит или болки в гърба, сочи, че дяволският нокът е сравнително ефективен при лечението на артрит на гръбначния стълб, бедрата и коленете.

  Болки в гърба и врата
  Макар че голяма част от изследванията са малки и не добре замислени, налице са някои доказателства, че дяволският нокът има способността да облекчава болките в гърба и врата. Малко изследване, включващо 63 души със слаба до умерена болка в гърба, врата или раменете, приемащи стандартизиран екстракт от дяволски нокът за период от 4 седмици, разкрива, че екстрактът осигурява умерено облекчение на мускулната болка. Според голямо изследване, обхващащо 197 мъже и жени с хронична болка в долната част на гърба, при тези, които приемат дяволски нокът всеки ден в продължение на месец, болката е отслабва и те се нуждаят от по-малко болкоуспокояващи, в сравнение с другите, които получават плацебо.

  Друго изследване сравнява въздействието на дяволския нокът върху 38 души с въздействието на обезболяващото средство Vioxx върху 35 души в продължение на 54 седмици. Резултатите показват, че дяволският нокът действа толкова добре за облекчаване на болката, колкото и Vioxx. Vioxx е изтеглен от пазара, тъй като увеличава риска от сърдечни проблеми.

  Храносмилане
  Дяволският нокът стимулира апетита. Може да облекчи констипацията, диарията и стомашните спазми. Стимулира доброто смилане на храната и усвояването на полезните вещества в нея.

  За понижаване на холестерола
  Друга полза от билката е понижаването на лошия холестерол в кръвта, който е сред основните причини за сърдечните заболявания, високото кръвно налягане и удара. Дяволският нокът има влияние и върху стабилизирането на сърдечния ритъм и пулса.

  Други приложения
  Много билкари препоръчват дяволския нокът при главоболие, алергии и треска. При локално приложение дяволският нокът се полага върху повърхността на кожата за заздравяване на възпаления, язви, циреи и рани. Въпреки това, няма никакви научни изследвания за действието на дяволския нокът при такива състояния.

  Дяволският нокът също се проучва по отношение на евентуалната му ефективностт при лечение на диабет, чернодробни заболявания, бъбречни проблеми, както и заболявания на пикочния и жлъчния мехури.

  Противопоказания: Бременните или кърмещите не бива да приемат дяволски нокът. Билката не е препоръчителна и при пептична язва, камъни в жлъчката, гастрит или прием на лекарства за изтъняване на кръвта или за сърцето. Понякога дяволският нокът може да предизвика алергична реакция.