Навигация
Кошница

BIOVEA D-Mannose 500 mg 60 капсули

BIOVEA D-Mannose 500 mg 60 капсули
BIOVEA D-Mannose 500 mg 60 капсули
  39,99 лв.
  Купи
  D-MANNOSE 500mg 60 капсули  Подпомага нормалното функциониране и предотвратява инфекциите на пикочния мехур и пикочопроводните пътища. Облекчава симптомите при цистит. Допълва естествения процес на пречистване на организма.  Състав: Д-Маноза 500mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсула 2 пъти дневно на празен стомах с повече вода или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 капсули в контейнер.

  Какво представлява D-манозата?

  D-манозата е монозахарид – проста захар хексоза, която в естествен вид се среща в някои дървесни водове, в плодове като червената боровинка, и е тясно свързана с глюкозата. Нашият организъм усвоява само малки количества D-маноза; голяма част от нея веднага се отделя от урината и е част от естествения процес на пречистване на организма.

  Как действа D-манозата?

  Манозата се свързва не само с помощта и в комуникацията между клетките, но също и с потискане на туморния растеж и предпазване от паразитни, бактериални, вирусни и гъбични инфекции, както и с основната и роля при тъканното ремоделиране. Подпомагайки имунната система, манозата е необходима за производството на цитокини, които се борят срещу инфекции и болести. Според изследванията, манозата облекчава възпалението при ревматоидния артрит, понижава кръвната захар и нивата на триглицеридите при диабетиците, намалява холестерола, помага при инфекции на пикочните пътища и цистити, може да помогне на пациенти с лупус, защото както показват изследванията, тези пациенти са с недостиг на маноза. Учените от Гликобиологичния Институт в Оксфорд (Glycobiology Institute at Oxford ) са установили, че макрофагите имат манозни рецептори, които активират имунните атаки.

  След като Е. коли (ешерихия коли) нахлуе в пикочния мехур и канал, тя се прикрепя към вътрешната им обвивка с помощта на реснички, наречени фимбрии. Те са програмирани да се свързват с молекулите на D-манозата. Поради тази причина, когато съдържаща D-маноза кръв премине през бъбреците, голяма част от тази захар в крайна сметка попада в урината и при изхвърлянето си навън прочиства всички бактерии Е. коли, които срещне по пътя си. Това закрепване и механизма на изхвърляне могат да дадат на D-манозата по-висока успеваемост от антибиотиците в борбата с пикочните инфекции. Такива инфекции, особено цистит, се развиват по-често при жените от всички възрастови групи, отколкото при мъжете. Симптомите са комбинация от бавно и болезнено уриниране, често съпроводено с парене, силни и постоянни позиви за уриниране. Урината в много случаи е мътна и може да има силно неприятна миризма поради присъствието на бактерии и гной. Основен причинител на инфекцията е ешерихия коли (част от обичайната чревна флора) заедно с други микроорганизми като рикетсии, амеби, хламидии, микоплазма, стафилококи, гонококи и гарднерела вагиналис.

  По какъв начин D-Mannose подпомага пикочния мехур и пикочопроводните пътища?

  D-манозата се прикрепя към бактериите по-добре, отколкото самите те се прикрепя към човешката клетка в пикочния мехур и уринарния тракт. Когато приемаме голямо количество D-маноза, почти цялото количество се отделя в урината чрез бъбреците, буквално обгръщайки всички съществуващи бактерии, така че те не могат повече да се прикрепят към вътрешната стена на мехура и в уринарния тракт. Така бактериите се отмиват при нормалното уриниране.

  По този начин спомага за здрав пикочен тракт чрез доставянето на биологична маноза в урината. Хора със здрав пикочен мехур обикновено имат достатъчно количество маноза в урината си. Нашият организъм усвоява само малки количества D-маноза. Голяма част от нея веднага се отделя от урината и е част от естествения процес на пречистване на организма. Ако приемате с храната допълнително количество д-маноза, това е естествен начин за поддържане здрава функцията на пикочния тракт.

  Проблемите с уринарния тракт са широко разпространени, прогнозите сочат, че 20% от жените ще се сблъскат с такива. D-Mannose на BIOVEA® подобрява здравето на целия уринарен тракт: уретрата, пикочния мехур, уретера,бъбречното легенче и бъбречната паренхима. D-манозата подхранва здравословната флора, която населява мембраните на уринарния тракт и го поддържа в баланс.

  Симптоми на инфекция на пикочопроводните пътища:

  • Силни и постоянни позиви за уриниране

  • Остра болка или парене в уретрата по време на уриниране

  • Наличие на остатъчна урина

  • Възможна е кръв в урината

  • Болезненост в ниската част на корема, гърба или кръста

  • Силна и неприятна миризма на урината

  • Мътна урина

  При наличието на такива симптоми задължително се обърнете към вашия лекар за точна диагноза и лечение.