Навигация
Кошница

BIOVEA CLA 1000 mg 60 Гел капсули 60 Дози

BIOVEA CLA 1000 mg 60 Гел капсули 60 Дози
Очаква доставка
BIOVEA CLA 1000 mg 60 Гел капсули 60 Дози
  32,60 лв.
  CLA (Conjugated Linoleic Acid) 1000mg 60софтгел капсули  Бързо освобождаващи се желатинови дражета, ускоряващи разграждането на мазнините и увеличава мускулната маса. Силни антиоксидантни свойства. Създава оптимална клетъчна среда за подобряване на цялостното здраве. Засилва имунитета и подпомага сърдечно-съдовата система. Намалява риска от някои видове рак.

  Съставки: CLA (свързана линолова киселина) 1000mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 софтгел капсула 1-2 пъти дневно 1 час преди хранене или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 софтгел капсули в контейнер


  Какво представлява CLA и какъв е произходът й?

  Свързаната линолова киселина (CLA) е естествена свободна мастна киселина, която се съдържа в малки количества най-вече в месото и млечните продукти. CLA е открита случайно през 1978 г. от Майкъл У. Париза от Университета Уисконсин, докато търси мутагенни формации в месото по време на готвене.

  Изследванията доказват, че CLA изгражда мускулите, намалява телесната мазнина и създава оптимална клетъчна среда за подобряване на здравето!

  CLA се среща в естествена форма в храни като млякото, сиренето, говеждото и агнешкото месо, както и в много преработени храни. Но за да можете да усетите благоприятните ефекти от CLA, вие трябва да консумирате големи количества от тези храни. Това не само че е неосъществимо, но също така би оказало отрицателно въздействие върху вашата обмяна на веществата заради последиците от голямото количество калории.

  Как действа CLA и какви са научните доказателства за това?

  Съществува по-икономичен и по-резултатен начин за набавяне на необходимото количество CLA. Благодарение на съвременна липидна технология процесът на синтезиране на CLA позволява прецизиране на приеманите количества под формат на предварително дозирани меки желатинови дражета на определени интервали от време, без да се налага консумиране на висококалорични храни. Доказано е, че CLA не само увеличава мускулната маса и намалява телесните мазнини - изследванията показват, че тя притежава и забележителни антикатаболитни, антиоксидантни и имуностимулиращи полезни действия. Всичко това от един структуриран липид - оформител на мазнините.

  Дълги години специалистите по въпросите на храненето фактически изключваха мазнините, приемайки, че те не играят никаква полезна роля в храненето. Вместо това специалистите се занимаваха с ефектите от минималното изразходване на белтъчините и произвеждането на енергия от въглехидрати, проучваха как аминокиселините и различните белтъчини въздействат на задържането на азота, анаболизма и катаболизма. Вероятно „любознателните умове” са били повлияни от пропагандираното от медиите, че „всички мазнини са вредни”. Но сега везната се накланя в противоположната посока. Гении в областта на храненето като автора на диетата „Зоната” д-р Бари Сиърс разкриват, че мастните киселини са важни за доброто здраве и показват как правилната употреба на такива съединения може да даде редица благотворни резултати. Д-р Сиърс е сигурен, че мастните киселини пряко влияят на хормоните, участващи в растежа на организма.

  Въпреки че не всички тайни около CLA са напълно разгадани, в научните среди вече е прието, че CLA контрабалансира отрицателните резултати от линоловата киселина и регулира обмяната на мазнините и белтъците при животните. Париза, директор на Научно-изследователския институт за храните към Университета в Уисконсин, казва: „Все повече данни сочат, че CLA е новооткрито хранително вещество, чиято функция е да регулира съхранението на енергията и обмяната на веществата.” CLA може да бъде описан най-добре като фактор на растежа.

  Ефективност на приеманата храна! От изследвания с животни става ясно, че CLA увеличава скоростта на растеж чрез увеличаване на ефективността на храненето. В контролирано изследване животни, които приемат храна, допълнена с CLA, увеличават телесните си белтъци (мускулна маса), едновременно с това намаляват значително телесните си мазнини, а в същото време консумират по-малко количество храна. Тяхната мускулна маса се увеличава дори когато са с ограничен режим на хранене! Това доказва, че CLA повишава полезното действие на храната и има силен преразпределящ ефект.

  Тази забележителна промяна в композицията на тялото отчасти се приписва на въздействието на CLA върху имунната система. Доказано е, че CLA възпрепятства изтощаването на мускулната тъкан, причинявано от високите нива на цитокините.

  Днес се провеждат изследвания с хора, от които се очакват подобни резултати. Може да се окаже, че CLA е най-забележителното хранително вещество за моделиране на тялото, открито през това десетилетие. Заради антикатаболитните си ефекти, които конкурират дори най-силните фармацевтични съединения, CLA е естествено хранително вещество, което помага за запазване на сухата мускулна маса и намалява телесните мазнини. Свързаната линолова киселина подобрява профилите на липидите в кръвния серум, намалява високите нива на глюкозата в тялото, освен това укрепва имунната система и редуцира риска от някои видове рак. Не на последно място тя намалява нивата на лошия холестерол и предотвратява развитието на атеросклероза.