Навигация
Кошница

BIOVEA Cinnamon (Organic) 300 mg 60 Таблетки

CINNAMON (Organic) 300mg 60 таблетки

Регулира кръвното налягане в нормалните граници. Спомага за поддържане здравословни нива на глюкозата, триглицеридите, LDL-холестерола (лошит холестерол) и общия холестерол. Съдейства за намаляване на телесните мазнини и за увеличаване на мускулната маса. Ускорява обмяната на веществата и кръвоснабдяването. Антиоксидантен ефект.

Съставки: Органична канела на прах 300mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 таблетка два пъти дневно или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер

Какво представлява канелата?

Кората на канелата се използва от няколко хиляди години в народната Източна и Западна медицина при лош апетит и временен стомашен дискомфорт - подуване на корема, лошо храносмилане и образуване на газове, - както и за регулиране на нивата на глюкозата в нормални граници.

Как действа канелата?

Установено е, че канелата повлиява благоприятно различни здравословни проблеми, често свързвани с правилната функция на инсулина, а също така допринася за нормализиране на кръвното налягане и метаболизма на холестерола и триглицеридите.

Съвременните изследвания също разкриват, че канелата е полезна за поддържане на нивата на глюкозата в нормални граници, тя подпомага функцията на сърдечно-съдовата система, поддържа нормалните нива на триглицеридите, LDL-холестерола, общия холестерол и кръвното налягане в пределните им граници.

Канелата може да доведе до значително изменение в композицията на тялото - намаляване на телесните мазнини с 0.7% и увеличаване на мускулната маса с 1.1%. Такива промени в композицията на тялото се постигат само в съчетание на канелата с програма от диета и физически упражнения.

Канелата може да има благоприятно въздействие върху мозъчните функции. Според проведени тестове, лицата които използват редовно канела имат по-добра памет и заучават информацията по-бързо. Канелата има и антисептично действие, като подтиска бактериите, които причиняват инфекции на пикочните пътища. А японско изследване показва, че способства за предотвратяване на язви.

Едно от основните приложения на канелата е в борбата с наднорменото тегло и диабет тип 2 (неинсулинозависим). Счита се, че съдържа съставка, която подобрява инсулиновата чувствителност и с това подобрява способността на клетките да използват глюкозата при по-малка инсулинова секреция. При здрави хора, по-ниски нива на инсулин, ще доведе до по-малко натрупване на мазнини, особено в коремната област и по-лесно използване на мазнините като източник на енергия. За болни от диабет тип 2, подобрената инсулинова чувствителност ще доведе до трайно понижаване на нивата на кръвната захар.

Има изразен антиоксидантен ефект. В минимални количества канеленото масло стимулира кръвообращението и храненето на клетките на стареещата кожа, подобрява кръвоснабдяването на корените на косата, укрепва зъбите. Ароматът на канелата подобрява храносмилането. Лечебното действие на канелата в храненето е особено полезно при: преохлаждане, простуди, болести на ставите, гръбначния стълб, подсилва имунната система, помага за преодоляване на умората, при депресии, слабост, има превантивно действие срещу Алцхаймер, помага за понижаване на кръвната захар.

Класическа противоотрова, облекчаваща състоянието при хранителни, алкохолни и никотинови отравяния.

Полезна е при заболявания на: стомаха, червата, черния дроб, бъбреците, пикочния мехур.

Канелата ускорява обмяната на веществата и кръвоснабдяването, възпрепятства образуването на целулит, използва се за регулиране на храносмилателния процес. Помага при простудни и грипни заболявания. Използва се и в състава на масажни масла, като средство против световъртеж, припадък, гадене. Неутрализира ухапванията от насекоми. Отстранява неприятния дъх. Древните са смятали, че ароматът на канелата прави човека непобедим в открита борба, сексуално силен и инициативен.

Странични ефекти:

Възможни са алергични реакции, при някои се наблюдава повишение на апетита. Бременните жени да са особенно внимателни с употребата на канела, във високи дози се явява като маточен стимулант, но е безопасна в умерени количества.

Канелата и спортното хранене:

При трудно контролираната гликемия се отразява чудесно на здравето. Прибавяйки кафена лъжичка канела в десерта, може да се предотврати покачването на нивото на кръвната захар в кръвта след нахранване. Благоприятният ефект на канелата е свързан с нейната способност да забавя стомашното изпразване и по този начин и дифузията на глюкозата към кръвта, също така и някои липиди (общият холестерол, триглицеридите, лошият холестерол - LDL). Тя може да се използва вместо захар, тъй като има естествен сладък вкус.