Навигация
Кошница

BIOVEA Chromium Picolinate 200 mcg 100 капсули

BIOVEA Chromium Picolinate 200 mcg 100 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Chromium Picolinate 200 mcg 100 капсули
  29,90 лв.
  CHROMIUM PICOLINATE 200mcg 100 Capsules

  Стабилизира нивата на кръвната захар и регулира инсулина. Спомага за поддържане на здравословно телесно тегло, като участва в горенето на мазнините. Важен за здравословния баланс на холестерола и подобрява зрението. Забавяне процесите на стареене. Срещу сърдечно-съдови заболявания.

  Съставки:Chromium (Chromium Picolinate) 200mcg
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсула 1-2 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 100 капсули в контейнер

  Какво е хромен пиколинат?

  Хромният пиколинат се смята за най-добрия източник на хром. Той е ключов минерал за производството на инсулин в тялото, като подпомага неговото ефективното му действие, синтезата на холестерола, мазнини и протеини. Инсулинът е хормон, който стабилизира нивото на кръвната захар. Хромният пиколинат на Biovea е комбинация от елемента хром и пиколинова киселина. Комбинирането на хром с пиколинова киселина спомага за ефективното усвояване на хрома. Организмът на един относително здрав човек съдържа само няколко милиграма хром. Това малко количество обаче играе важна роля за подобряване на ефективността на инсулина, за регулиране на кръвната захар и активиране на редица ензими за добиване на енергия. Изследвания сочат, че в днешно време в организма на повечето хора хромът е под необходимите количества. Замърсените храни и неправилният хранителен режим често не доставят необходимото количество хром за ежедневните нужди на организма.

  Как действа хромният пиколинат?

  Когато се приема допълнително хромният пиколинат може да окаже осезаемо благоприятно въздействие. Той увеличава инсулиновия ефект в организма, подобрявайки усвояването на глюкозата, като по този начин води до по-добро кръвообращение и поддържа здравословни нива на кръвната захар. Съдейства за регулиране на инсулина. Важен е за синтезата на мазнини и протеини. Необходим е за производството на енергия, като участва в метаболизма на глюкозата. Хромът спомага организма да топи мазнини и да изгражда мускули на тяхно място. Намаляването на телесните мазнини и увеличаването на мускулната телесна маса са само част от положителните свойства, които хромният пиколинат упражнява върху организма. Също така забавя процесите на стареене и е полезен срещу сърдечно-съдови заболявания. Дефицитът на хром води до повишаването на триглицеридите и холестерола в кръвта и до развитието на атеросклероза, поява на умора и други.

  Кой се нуждае от хромен пиколинат и какви са симптомите на дефицит на хромен пиколинат?

  Според проучванията мнозинството от хората в Северна Америка и Европа имат дефицит на хром. Повечето от тях биха могли да добавят хром към своята храна. Нивата на хром намаляват с възрастта и недостигът на хром се наблюдава при хора, които не консумират добре балансирана храна. При тях допълнителният прием на хромен пиколинат може да окаже благотворно въздействие. Тъй като в преработената храна хромът е отстранен, увеличаването на съдържанието на хром е препоръчително за поддържане на добрите нива на глюкозата и за зареждане с повече енергия. Всеки, който иска да бъде по-енергичен, да изгаря мазнините и да увеличава физическата сила и мускулната си маса може да приема хром като хранителна добавка.