Навигация
Кошница

BIOVEA Chlorella 500 mg 100 Таблетки 16 Дози

BIOVEA Chlorella 500 mg 100 Таблетки 16 Дози
Очаква доставка
BIOVEA Chlorella 500 mg 100 Таблетки 16 Дози
  43,00 лв.
  CHLORELLA 500mg 100 таблетки  Природна супер-храна. Подпомага организма да се освободи от тежките метали и други замърсители. Подобрява работата на храносмилателната система, намалява констипацията. Регулира pH в организма. Помага за отстраняване на лошия дъх.

  Състав в дневна доза: Хлорела на прах 3000мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат 6 таблетки дневно или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 100 таблетки в контейнер.

  Какво е хлорела и какъв е произходът й?

  Хлорела е зелено, едноклетъчно, сладководно микроводорасло, което е било в основата на хранителната верига на Земята в продължение на над 2.5 милиарда години.

  Хранителната стойност на хлорела я отличава от всички други храни. Тя съдържа 60% белтък, 19 аминокиселини - включително всички есенциални аминокиселини, и най-малко 12 важни витамина и 11 минерала. Съдържанието на хлорофил в хлорела е 2-3%, което е по-високо от всяко друго растение на планетата, от където идва и името на растението. Хлорофилът е едно от най-добрите хранителни вещества, което действа прочистващо на червата, черния дроб и кръвта. Освен това хлорела съдържа 76ppm (части на милион) германий. Нуклеиновите киселини ДНК и РНК се среща в естествена форма в някои от най-горните нива на хлорела. Растежният фактор на хлорела (CGF) е най-ценната субстанция в нея. Макар и не напълно проучен, този фактор ускорява растежа на организмите. Продуктът Chlorella се прави от чисти, пълноценни, натурални клетки на хлорела. Външната клетка се пробива чрез уникален, моментален, замразяващ метод на изсушаване. Това осигурява максимално смилане и усвояване на всички важни хранителни вещества. Хлорелата е бижуто на Ориента - огромно богатство от хранителни вещества само в едно водорасло.

  Какви резултати можете да очаквате, когато започнете да приемате хлорела?

  Първото нещо, което можете да очаквате, е по-добро храносмилане, особено ако имате лош дъх или констипация (запек). Тези два проблема лесно се отстраняват с прием на малки дози хлорела. Много от благоприятните действия на хлорелата са неуловими и трудно могат да бъдат определени от начина, по който се чувства човек.

  Например доказано е, че хлорелата отстранява тежките метали и други синтетични вещества от организма, като се свързва с тях и ги извлича от кръвоносния поток. Този ефект може да се измери обаче само ако се знае какво е нивото на тежките метали в кръвта, преди и след като човек започне да приема хлорела.

  Тежките метали започват да се изчистват от кръвта приблизително след 3 до 6 месеца в зависимост от количеството хлорела, което се взема. Ако се установи, че човек има тежки метали в организма си, то той трябва да започне да приема по 15-20gm на ден в зависимост от количеството тежки метали в неговия организъм.

  Кога трябва да се взема хлорела?

  Хлорела може да се приема по всяко време на деня. Може да се приема цялото количество наведнъж или да се раздели на малки дози за прием през целия ден, което е за предпочитане. Сутринта е добро време за приемане на хлорела, но никога точно преди или след пиенето на кафе или безалкохолни напитки, тъй като кофеинът е изключително вреден за храносмилателния процес. (Съветваме ви по принцип да избягвате кофеина).

  Хлорела кара бактериите в нашия стомах – млечните бацили, да се размножават 4 пъти по-бързо от нормалното. Ето защо е най-добре хлорела да се приема с храна, тъй като тя съдейства за доброто храносмилане и по-важното – за по-доброто усвояване на хранителните вещества.

  Защо трябва да вземаме хлорела?

  Хлорела съдържа естествения антибиотик хлорелан – вещество от групата на силно разклонените полизахариди, което повишава макрофагната активност и действа като силен имуномодулатор. Хлорела увеличава количеството макрофаги (клетки, отговорни за борбата с токсични вещвства и чужди белтъци) и стимулира производството на противоракови фактори. Водораслото повишава синтеза на T и B лимфоцити, чиято функция е унищожение на заразените с вируси и рак клетки и по тзи начин предпазва организма от вируси с липидна мембрана.

  Хлорела притежава специфично действие срещу ЦМВ (цитомегаловирус ) и вируса на Епщайн-Бар. Тя е по-активна от чистия хлорофил, благодарение на растежния фактор, който съдържа. Хлорела подпомага лечението на панкреатит, който често е свързан с консумацията на алкохол, жлъчнокаменна болест, неправилно хранене и високо съдържание на калций в кръвта. Хлорофилът в състава на водораслото потиска активността на протеазните ензими и успокоява възпалителните процеси в панкреаса.

  Хлорела притежава силни детоксикиращи свойства, дължащи се на особения строеж на стените на нейните клетки. Микроводораслото помага при ендогенни и екзогенни интоксикации, махмурлук, констипация, язви, алергии, артрит, атеросклероза, висок холестерол и хипертония.

  Научни доказателства в подкрепа на тези твърдения?

  Антиракови ефекти:
  Въпреки че повечето от изследванията, които демонстрират, че хлорелата може да е мощно средство срещу рака, са провеждани върху животни или клетъчни култури, откритията засега са обещаващи.

  Едно изследване установи, че Chlorella vulgaris (CV) – един от видовете, обичайно използвани в състава на добавките, убива чернодробните ракови клетки при плъхове. С повишаване на дозата се засилва и ефектът, което показва, че хлорелата има „несъмнен химиопревантивен ефект“.

  Изследователите съобщават, че тя действа, като предизвиква апоптоза (програмирана клетъчна смърт), с което отстранява увредените или „лоши“ клетки от тялото.

  Неотдавна са били повторени и при лабораторно изследване върху човешки чернодробни ракови клетки, с което се доказва, че не са само случайност.

  Освен при чернодробния рак, хлорелата може да бъде от полза и при рака на дебелото черво. Едно изследване на Корейския институт за наука и технологии установява, че екстракти от два подвида на това водорасло – C. vulgaris и C. ellipsoidea, потискат растежа на човешки ракови клетки в лабораторна среда. И отново ефектът нараства с повишаване на дозата.

  Учените го отдават на „биоактивните ксантофили“ - жълти пигменти от семейството на каротиноидите, които се съдържат в хлорелата и могат според тях да бъдат „полезни функционални съставки за предотвратяване на рака при хората“.

  Макар че тези изследвания говорят за потенциална роля на хлорелата при лечението и/или предотвратяването на рака, откритията трябва да се потвърдят и при клинични изпитания. Все още не е известно дали резултатите ще бъдат същите при хората.

  Съществува изпитание при хора, което изследва ефекта от приемането на добавки с хлорела от пациенти с рак на мозъка. При него C. pyrenoidosa (под формата на таблетки с 20 г хлорела и 150 мл течен екстракт от водораслото, приемани ежедневно) била добавена към диетата на 21 пациенти с глиоми като помощно средство към другите терапии, на които те били подложени във връзка с мозъчните тумори. Макар че не удължила съществено живота им, хлорелата изглежда стимулирала техните имунни системи, повишавайки нивата на естествените клетки убийци и на лимфоцитите.

  „Тези променливи бяха по-малко неблагоприятно засегнати от химиотерапията и имунопотискащите ефекти на медикаментите и на белтъчните секреции от туморите, отколкото би се очаквало при тези пациенти“, отбелязват изследователите, като подчертават нуждата от контролирани клинични изследвания за потвърждаване на откритията им.

  Други ползи:

  Няколко други клинични изпитания показват, че хлорелата може да е благотворна при редица хронични състояния. Авторите на изследването върху рака на мозъка тестват двата продукта с C. pyrenoidosa и при пациенти с фибромиалгия (свързано с болка хронично състояние), хипертония и улцерозен колит (възпалителна болест на червата) - и в трите случая с обещаващи резултати.

  При изследването върху фибромиалгията, което представлявало двойно-сляпо контролирано изпитание, 37 пациенти приемали или плацебо, или добавки с хлорела (10 г на таблетки и 100 мл под формата на течен екстракт) ежедневно в продължение на три месеца. След този период двете групи били разменени и третирани в течение на още три месеца. Резултатите показали значително подобрение на симптомите, когато участниците вземали хлорела.

  При изпитанието върху хипертонията 24 души с леко до умерено повишено кръвно налягане приемали плацебо в продължение на четири седмици, а след това преминали на добавки с хлорела (в същите дози, както при предишното изследване). След два месеца употреба на водораслите над една трета от пациентите (38%) показали известно подобрение в нивата на кръвното налягане, а при една четвърт имало отлично повлияване, като тези участници постигнали целта си да снижат долната му граница в спокойно състояние до под 90 mmHg. Нещо повече, изследователите наблюдавали значителен спад и на холестерола.

  Същите дози хлорела на таблетки и течен екстракт били тествани за трети път при девет пациенти с улцерозен колит в продължение на два месеца. При абсолютно всички участници т.нар. Индекс на активност на заболяването (DAI), изчислен въз основа на техните симптоми и оценката на лекар, се понижил в течение на двата месеца, през които приемали водораслите. Средно този индекс спаднал с 61% (от 7,2 на 2,8), което било забележителен ефект. Оценките за емоционалните аспекти на болестта също съществено се подобрили.

  Детоксикация:

  От всички свойства, за които се твърди, че притежава хлорела, най-широко известното е, че помага за елиминирането на токсините от организма, като например тежките метали. В подкрепа на това съществуват убедителни научни доказателства.

  Уникалната структура на клетъчните стени на тези водорасли включва в себе си съединения, които се свързват с и отстраняват тежките метали от рода на кадмий, олово и живак от тялото, и ускоряват изхвърлянето на опасните инсектициди на основата на хлорирани въглеводороди.

  При едно от най-ранните изследвания е установено, че даването на C. protothecoides на плъхове, отровени с хлордекон (инсектицид, използван в селското стопанство), ускорява значително процеса на детоксикация, като съкращава времето за полуразпад на канцерогенния инсектицид от 40 на 19 дни.

  При друго проучване изследователи от Япония давали на плъхове силно токсични диоксини (индустриални химикали, на които всички ние сме масово изложени) като част от контролна диета или диета с 10% хлорела, след което измервали количествата диоксини, отделяни от животните. Онези, които приемали и водорасли, изхвърляли значително повече диоксини в сравнение с контролната група, което накарало учените да заключат, че хлорелата може да предотвратява абсорбирането на тези химикали от стомашно-чревния тракт, като същевременно спомага за елиминирането на онези, които вече са проникнали в тъканите.

  Що се отнася до тежките метали, изследванията при мишки показват, че хлорелата може да способства за отстраняване на кадмия, оловото и живака.

  Но понеже наблюдаваните при животните ефекти невинаги важат и за хората, отново са нужни клинични изпитания. В едно такова публикувано изпитание, в което са участвали 35 бременни жени в Япония, демонстрира, че онези, които приемали добавки с C. pyrenoidosa, имали значително по-ниски нива на диоксините в кърмата в сравнение с другите, които не вземали хлорела. Тези резултати предполагат, че приемането на добавки с хлорела от майката може да намали предаването на диоксини на детето чрез майчиното мляко.

  Трябва ли да се приемат други витамини, ако вземаме хлорела?

  Няма да ви навреди, ако приемате мултивитамини заедно с хлорела, но това не е необходимо. Хлорелата и правилният начин на хранене съдържат голямо разнообразие от витамини и хранителни вещества, освен това са доста по-икономични от повечето витамини.

  Може ли хлорела да се дава на деца?

  Абсолютно. Доказано е, че хлорелата спомага за бързото израстване на децата, както и за изграждането на силна имунна система. В проучвания с еднояйчни близнаци едното дете, на което се дава хлорела, израства доста по-бързо и е по-здраво - при него се наблюдават по-редки случаи на настинка, грип и др. заболявания - в сравнение с неговия близнак, който не приема хлорела. Децата могат да вземат по половин или една четвърт от дозата на възрастните, посочена по-горе.