Навигация
Кошница

BIOVEA Chitosan 350 mg 90 капсули

BIOVEA Chitosan 350 mg 90 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Chitosan 350 mg 90 капсули
  34,22 лв.
  CHITOSAN 350mg 90 Capsules - естествен блокер на мазнини

  Изцяло естествен блокер на мазнините. Спомага за намаляване на телесното тегло и нивата на холестерол. Благоприятен при лечение на анемия. Укрепва имунната система. Помага при лечението на зъбите, инфекции на венците и за заздравяване на тъканите след операции. Подобрява функцията на сърдечно-съдовата система.

  Съставки:Chitosan 350mg
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсули 1-2 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 90 капсули в контейнер

  Какво е хитозан и какъв е произходът му?

  Хитозанът се извлича от хитина - полизахарид, съдържащ се в черупките на рака краб, сладководния рак и омара. Хитозанът притежава поразителното свойство да се свързва с мазнините и холестерола и да ги капсулира преди да бъдат усвоени от организма.Хитозанът се използва вече над две десетилетия без да проявява странични ефекти. Освен способността му да се свързва с молекулите на мазнините хитозанът си остава неактивен в човешкия организъм.

  Защо да приемате хитозан?

  • Контрол на телесното тегло: Мазнините не се усвояват в организма в присъствието на хитозан. Хитозанът е 100% натурален и действа като суперфибри. Затова обогатяването на храната с хитозан е част от осъществяването на един пречистващ процес, който е изключително важен за намаляване на телесните килограми. Хитозанът може да улови мазнини, които са 7 пъти повече от неговата маса. Той действа по напълно естествен начин във вашия организъм, за да го освободи от ненужните мазнини. Така се подпомага разграждането на мазнините и ускорява изхвърлянето им от организма. Изследвания сочат, че при ползването на хитозан участниците в тях намаляват теглото си с 8% за срок от 4 седмици.
  • Холестерол: Според изследвания хитозанът може ефективно да понижи стойностите на серумния холестерол в кръвта. В рандомизирано, контролирано с плацебо изследване хитозанът намалява общия холестерол при мъжете и жените. Хиперхолестеролемията е важен рисков фактор за развитие на заболявания на сърдечно-съдовата система. Приеман орално, хитозанът се свързва с липидите в малките черва и намалява тяхното усвояване. Опити с хора доказват, че хитозанът понижава стойностите на серумния холестерол. В изследването силата на въздействие на хитозана за намаляване на серумния холестерол се проучва без съпътстваща диетотерапия.
  • Анемия: Ниското съдържание на желязо в кръвта е познато като анемия. Много хора след приема на хитозан подобряват функцията на бъбреците и намаляват сериозността на анемията.
  • Имунна система: Здравето на тъканите значително се подобрява при употреба на хитозан - от инфекции на зъбите и венците до по-бързо заздравяване на тъканите след пластични операции. Човешката имунна система се състои от хуморален и клетъчен имунитет, който защитава човешкия организъм. Клетките, отговарящи основно за имунния отговор са лимфоцитите. За дейността на лимфоцитите са много важни състоянието на организма и средата в него. Доказано е, че хитозанът подобрява общата среда, увеличава силата на имунната система на човешкия организъм от 4 до 5 пъти и активизира антителата. Като резултат от приема на хитозан активността на NK-клетките (естествените клетки убийци), които атакуват само раковите клетки се увеличава неколкократно.