Навигация
Кошница

BIOVEA Cayenne Pepper 450 mg 180 капсули

BIOVEA Cayenne Pepper 450 mg 180 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Cayenne Pepper 450 mg 180 капсули
  34,60 лв.
  CAYENNE PEPPER 450mg (40,000 Heat Units) 180 капсули

  Освежава и подсилва организма. Изцяло естествена подкрепа за здравето на сърцето, повишава централанта и периферна циркулация. Увеличава притока на кръв, намалява стомашните спазми, стимулира отделянето на киселиннозащитна слуз (мукус).

  Състав: Плод от лют червен пипер 450 мг, 40,000 H.U. (Heat Units). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема по 1 капсула три пъти дневно, за предпочитане с храна или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 180 капсули в контейнер.

  Стимулира храносмилането и кръвообръщението

  • Изцяло естествена подкрепа за здравето на сърцето
  • Освежава и подсилва организма
  • Сертифицирана ефикасност

  Плодът на лютият червен пипер е кървавочервен и загряващ, освежава множесво системи в организма. Специалната смес гарантира 0.25% капсацин с последователна активност 40 000 HU (Heat Units). Използва се в продължение на векове от готвачи в цял свят, за да добави „топлина“ на традиционните ястия. Лютият червен пипер печели солидна репутация за предоставяне на хранителна помощ за храносмилането и кръвообращението.

  Какво е Cayenne и какво прави?

  Cayenne е известен, като червена люта чушка. Той повишава централанта и периферна циркулация., това се случва, чрез активиране на неврони тип Ц. Тези неврони увеличават контрактилитета на сърцето и разширяват съдовете. Циркулаторните ефекти на Cayenne са полезни за болестта на Мениер, болест на сърцето и ниско кръвно налягане. В стомаха лютивият черерн пипер увеличава притока на кръв, намалява стомашните спазми и води до леко раздразнение на лигавицата на стомаха. Това дразнене всъщност е полезно, тъй като стимулира отделянето на киселиннозащитна слуз (мукус), която може да лекува язва.

  Какво съдържа и за какво помага Cayenne?

  Витамин А:
  Съвсем малко количество лют червен пипер помага за набавянето на голяма част от необходимото на организма количество Витамин А. Само 1 с.л. от подправката съдържа 2205 IU от този витамин, което е почти половината от препоръчителната дневна доза. Витамин А е полезен за очите, но най-вече понижава риска от различни мозъчни заболявания. Изследване, публикувано през 2011 г. в изданието Journal of Alzheimer's Disease дори сочи, че достатъчният прием Витамин А може да ни предпази от Алцхаймер. Но все пак са нужни и допълнителни изследвания за потвърждаването на тези данни.

  Витамин Е:
  С всяка лъжица лют червен пипер се набавят по 1,6 мг Витамин Е. Препоръчително е ежедневно да се приема по 1000 мг от този витамин, затова е добре да лютия пипер да се комбинирас други, богати на Витамин Е храни като яйца, спанак и пилешко месо. Витамин Е осигурява антиоксидантна защита, която може да помогне за предпазване от тъканна увреда, причинена от слънцето, цигарения дим или други замърсители от средата.

  Манган:
  Лютият червен пипер съдържа малко количество манган - 0,1 мг в с.л. – което влияе на начина, по който тялото абсорбира и метаболизира мазнините. Дневната препоръчителна доза от този минерал е между 1,8 и 2,3 мг. Може да приеме достатъчно количество , ако се съчетае лютия червен пипер с пълнозърнеста паста или бобови култури, които също са богати на манган. Недостигът на този минерал в тялото може да доведе до безплодие, пристъпи и проблеми с костите.

  Ограничава възпаленията:
  Капсаицинът в лютия червен пипер доказано ограничавана възпалителните заболявания като артрит или диабетна невропатия, когато се нанесе върху кожата. Втриването на капсаицина местно върху кожата води до затопляне на мястото, а веществото прониква под нея и взаимодейства с невроните, причиняващи възпалението и болката.

  Отблъсква раковите клетки при рак на простатата:
  Едно изследване, публикувано от Американската асоциация по изследване на рака, свързва употребата на капсаицина от лютия червен пипер с забавения растеж на раковите клетки при рак на простатата. Когато се приемал перорално, капсаицинът дори намалявал размера на туморите на простатата.

  Подобрява здравето на сърцето и кръвоносните съдове:
  В културите, които редовно консумират лют червен пипер, се наблюдават по-малко случаи на сърдечносъдови заболявания. Консумацията на лютия пипер понижава холестерола и триглицеридите и повишава фибринът в кръвта. Фибринът служи за ограничаване формирането на съсиреци в потока на кръвта, които иначе могат да доведат до удар, сърдечна недостатъчност и белодробна емболия.

  Ограничава запушванията:
  При проблеми със синусите или настинка често се оказваме със запушени дробове или течащ нос. Запушването може да се облекчи като се ядат храни с лют червен пипер или дори пиене на горещ чай с щипка от подправката. Когато се погълне, лютият червен пипер прониква в мукусните мембрани и подобрява оттичането на носа и дробовете.

  Предпазва от язва на стомаха:
  Може и да си мислим, че пикантната храна създава стомашни проблеми, но всъщност лютият червен пипер има ползотворен ефект за предпазване от поява на стомашни язви. Пиперът убива бактериите в стомаха и кара клетките в него да секретират сокове, които го предпазват предпазват от язви.

  Ползи от приема на Cayenne:

  • Прекрасна “храна” за кръвоносната система, тъй като подхранва елементите на клетъчната структура на артериите, вените и капилярите, което води до уравновесяване на кръвното налягане.
  • Полезна е за стомаха и червата.
  • Регулира потока на кръвта от главата до краката, оказва моментално действие върху сърцето, дава жизненост на организма, без да ускорява пулса.
  • Подобрява кръвната циркулация, затопля, помага при разширени вени.
  • Облекчава алергии, мускулни крампи, подобрява храносмилането, дава повече жизненост и енергия, и спомага за заздравяване на рани с минимални белези.
  • Изхвърля токсините.
  • Лютият червен пипер поддържа естествения “ритъм” на организма, работата на жлезите, кръвоносната, лимфната и храносмилателната системи. Той се използва с голям успех като лек за петнист тиф.
  • Чудесен е за киселини в стомаха.
  • При понижен тонус, подагра, воднянка, треска.
  • За болки в гърлото, и дразнеща кашлица, възпаление на сливиците, парене зад гръдната кост и диария;
  • Насърчава храносмилането и облекчава болезнената менструация.
  • Облекчава зъбобола и предпазва от кариеси.
  • Лютият червен пипер помага при ревматизъм, възпаления, плеврит, рани, проблеми с бъбреците, далака и задстомашната жлеза; тетанус, жълта треска.

  Кой се нуждае и какви са симптомите на дефицит?

  • Всеки може да се възползва от добавката Cayenne.
  • Желаещите да намалят оксидативния стрес (спортисти и др.) и тези които биха искали на отслабват могат да се възползват Cayenne.