Навигация
Кошница

BIOVEA Calcium D-Glucarate 500 mg 60 капсули

BIOVEA Calcium D-Glucarate 500 mg 60 капсули
BIOVEA Calcium D-Glucarate 500 mg 60 капсули
  50,99 лв.
  Купи
  CALCIUM D-GLUCARATE 500mg 60 таблетки

  Може да помогне на тялото да премахне излишния естроген, важен за жени след менопауза. Инхибира бета-глюкуронидазната активност в организма.

  Състав в доза: Калций (от 1000 мг Калциев D-глюкарат) 124 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат 2 таблетки 3 пъти дневно, с храна или посред предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 таблетки в контейнер.

  Калциев D-Глюкорат: Естрогенова детоксикация

  • Може да помогне на тялото да премахне излишния естроген
  • Инхибира бета-глюкуронидазната активност в организма
  • Важен за жени след менопауза

  Още от утробата ние сме обект на ефекта на естрогена, мощен женски хормон, който оформя живота ни. Вариациите в нивата на естроген могат дамиат драматичен ефект върху развитието на нашите клетки. Biovea е горда да въведе хранително вещество, което може да помогне на тялото да премахне излишния естроген, като по този начин доставя облекчение на естроген-чувствителните тъкани. Калциевият D-Глюкорат е обек на множество клинични проучвания.

  Едно от най-деликатно балансиращите действия на живора е приливите и отливите на хормони, които постоянно се произвеждат в човешкото тяло. Тези химикали са от основно значение за процеса на живот. Произведени от жлезите с вътрешна секрация, хормоните пътуват из тялото, общуват един с друг, тъй като те насочват клетъчната активност. Например хипоталамуса следи хормоналните нива в организма. Той сигнализира на хипофизата, съветва да изпращя съобщения до яйчниците, да произведат или да спрат произдводството на естроген.

  Естрогенът е изключително мощен хормон, чиято дейност може да се измерва в части на трилион. Поради това не може да отнеме толкова, че да се създаде дисбаланс. Както всички хормони, естрогенът комуникира с клетка докинг, до определено място на рецептора на клетъчната мембрана. Ако има излишък на тези естроген-чувствителни рецептори или излишна циркулация на естроген в кръвта, клетъчният метаболизъм може да бъде променен. Друг проблем е, че естрогенните рецептори не са много специфични, те ще премат много химикали, като натурални и синтетични, за разлика от естрогена.

  Как тялото премахва излишния естроген?

  Един от процесите, чрез които се метаболизират и разграждат естрогенът и естрогеновите съединения е глюкуронирането. В черния дроб, те са свързани с глюкуронова киселина и след това се отделят в урината и изпражненията. Този процес може да бъде орекъснат от ензим, наречен бета-глюкуронидазата, който се намира в стомашно-чревния тракт. Освобождава свързаният естроген или естрохенно съединение, освобождавайки го, то се реабсорбира отново в кръвния ток.

  Очевидно естрогенът е необходим на организма, но прекаленото количество може да доведе до прекъсване. Тъй като може да бъде много трудно да се избегнат естрогенните съединения от околната среда, е необходима друга стратегия и тя е да се намали негативното им въздействие, чрез подпомагане на естесвената способност на организма да премахне излишния естроген и други хормони и токсини.

  Калциев D-глюкурат и метаблитния хормон.

  Премахването на излишния естроген може да бъде увеличено от натуралното вещество, наречено Калциев D-Гюкарат (CDG), защото то инхибира бета-глюкуронидазата активност в организма. Това означава, че естрогенът свързан с екскресията и остава свързан, намалява общото натрупване на естроген в организма. По време на клиничните изпитания, тъкани , които са чувствителни към излишните хормони, като рак на гърдата, черния дроб и белите дробове е доказано, че отговарят положително на CDG. В допълнение към естрогена и естрогеновите съединения, CDG помага за насърчаване на отделянето и на други метаболити на хормоните, както и клетъчни токсини и стероиди. Калциевият D-Гюкарат естествено се съдържа в малко количества в организма, също така се среща в голямо разнообразие от плодове и зеленчуци, като портокали, броколи, моркови, спанак, ябълки. ДОказано е, че с Витамин А имат синергичен ефект. Всяка 500 милиграмова таблетка от Biovea Калциев D-Гюкарат е еквивалентна на активността на фитонутриентите на 37 килограма пресни плодове и зеленчуци. Предпосанията за превантивна употреба са от 3 до 4,5 гр дневно. До сега не са доказани никакви токсчни ефекти.

  Фитонутриентите също могат да намалят излишния естроген

  Друга стратегия за намаляване последиците от излишния естроген е да се увеличи приема на растителни естрогени. Това помага по две причини. Първо, от страна на естроген-рецепторите, естествените естрогени блокират центровете за синтетичните естрогени. Второ, фитоестрогените само леко активират рецепторите.
  Един от най-добрите фитоестрогени е генистеин, изофлавон в соята, който е отговоевн за благотворното вличние на соят върху човешкото тяло. Увеличеният прием на генистеин и/или соя се препоръчва от много специалисти, особено за жени след менопауза.

  Ново изследване хвърля светлина върху значението на правилния хормонален баланс за нащето здраве,жизнено важно е да се предпазим от нарастващото претоварване с естрогенът, с който се срещаме всеки ден. Калциевият D-Гюкарат на Biovea е хранително вещество, което може да доведе до реална промяна в живота ни.