Навигация
Кошница

BIOVEA Calcium 1000 mg Magnesium 500 mg 250 капсули

BIOVEA Calcium 1000 mg Magnesium 500 mg 250 капсули
Безплатна
Доставка
Очаква доставка
BIOVEA Calcium 1000 mg Magnesium 500 mg 250 капсули
  59,40 лв.
  CALCIUM 1000mg MAGNESIUM 500mg 250 капсули

  За здрави кости и зъби. Оказва превенция срещу остеопороза. Необходим за правилното кръвосъсирване и функциите на мускулите. Спомага при алергии, екземи и псориазис. Подпомага предаването на нервните импулси. Намалява киселините в стомаха и понижава кръвното налягане. За здрава репродуктивна система и простата. Оказва протекция срещу свободните радикали и подкрепя имунната функция. Формула с оптимално усвояване.

  Състав в доза: Калций 1000 мг; Магнезий 500 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат 3 капсули дневно или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 250 капсули в контейнер.

  Калций и магнезий: работят заедно в синергия

  • Допринасят за здрави кости и зъби
  • Необходими хранителни вещества за доброто кръвосъсирване
  • Съдействат за здравословните нива на холестерола
  • Необходими за нормалната мускулна функция
  • Регулират предаването на нервните импулси

  Калцият и магнезият са съществени за много функции в организма, особено за костната плътност и здравина. Те също така са важни за поддържане на здравето на мускулите и нервите. Препоръчителното съотношение на калция към магнезия е 2:1.

  Макар че калцият е най-важният минерал за костната минерализация и за калцирането, качеството на образуваните калциеви кристали зависи от магнезия. Когато количеството на магнезия е недостатъчно, калциевите кристали са по-слаби и не могат да предотвратят фрактурите. Това се случва независими от препоръчителната дневна консумация на калциеви добавки. Мускулната функция изисква и магнезий, и калций; калцият помага на мускулите да се свиват, а магнезият – да се отпускат.

  Какво представлява калцият?

  Калцият е най-обилният минерал в тялото (човешкото тяло съдържа приблизително 1134g) и 99% от това количество се съдържа в костите и зъбите. Останалата част от калция се намира в кръвоносния поток и флуидите, обграждащи клетката. Калцият е минерал от първостепенно значение с многобройни биологични функции. Усвояването на калция се влошава с възрастта. Ако организмът не получава достатъчно калций, той ще го открадне от костите, правейки ги по-порести и крехки. Не е пресилено да се каже, че допълнителният прием на калций е от крайна необходимост за поддържането на силни и здрави кости и за забавянето на загубата на костно вещество.

  Как действа калцият?

  Калцият е известен предимно с това, че допринася за здравината на костите и зъбите. Способността за усвояване на калция намалява с възрастта. Ако организмът не получава достатъчно калций, той го извлича от костите, правейки ги порести и чупливи. Но той също спомага за поддържане на нормални нива на pH, за преминаване на хранителните вещества през клетъчната мембрана, и предотвратява и намалява загубата на костна плътност. Калцият може също да помогне за намаляване на киселините в стомаха чрез нормализиране на стомашната киселина. Той е необходим за много функции в организма, като мускулните съкращения, съсирването на кръвта, процесите на предаване на нервните импулси. Препоръчва се при профилактика на остеопороза, алергични и кожни заболявания като екзема и псориазис и поражения върху черния дроб. Поддържа здравината на клетъчните мембрани и необходим за съсирване на кръвта. Калцият е важно хранително вещество за понижаване на кръвното налягане, необходим за съкращаването на мускулите и за здравословното кръвосъсирване. Калцият също играе важна роля в производството на хормоните и ензимите, които регулират храносмилането и обмяната на веществата.

  Какво представлява магнезият?

  Магнезият е важен за стотици химични реакции в организма. Действайки като коензим (участва в над 300 ензимни реакции!), той допринася за правилната функция на нервите и мускулите, за образуването на костите и за осъществяване на енергийния метаболизъм. Съвременни изследвания разкриват, че той е от особено значение за правилната сърдечна функция. Организмът съхранява 60% от магнезия в костите, 26% - в мускулните тъкани, а останалият магнезий се складира в меките тъкани на организма. Допълнителният прием на магнезий е важен за много хора – дефицитът е доста често срещан в Северна Америка. Според Министерството на земеделието на САЩ 75% от американското население не приема достатъчно магнезий чрез храната, която консумира. Някои от причините за този дефицит са следните: консумация на полуфабрикати, висок прием на калций, стрес, голямо физическо натоварване, алкохолизъм и употребата на някои медикаменти.

  Как действа магнезият?

  Магнезият е необходим за нормалната мускулна функция, регулира пренасянето на нервните импулси и е важно хранително вещество за здравето на сърдечно-съдовата система. Той също спомага за преобразуването на въглехидратите, белтъчините и мазнините в енергия и балансира и регулира обмяната на калция, калия и натрия. Магнезият може да укрепи функцията на белите дробове и здравословните нива на холестерола и кръвната захар. Необходим е за здрави кости и за растежа на зъбите, и е доказано, че възпрепятства образуването на камъни в бъбреците. Също така разширява кръвоносните съдове, като спомага за намаляване на кръвното налягане.

  Предупреждение:

  • Калцият може да попречи на усвояването на някои лекарства като антибиотиците тетрациклини - затова се консултирайте с лекар, преди да започнете да използвате калций, ако приемате този тип антибиотици.
  • Хора с бъбречни заболявания и заболявания на щитовидната жлеза задължително трябва да се консултират със своя лекуващ лекар, преди да започнат прием на калций.
  • Високите дози калций причиняват камъни в бъбреците при някои хора.
  • Ако сте бременна или кърмачка, консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете прием на калций.
  • Препоръчителната дневна доза магнезий е 400mg
  • Ако страдате от бъбречно заболяване, сърдечно заболяване или сте бременна или кърмачка, консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете прием на магнезий.
  • Магнезиевият цитрат увеличава водата в червата, което може да предизвика дефекация.

  Внимание: Ако сте бременна или кърмачка, моля, консултирайте се с вашия лекар преди да използвате този продукт. Дръжте далеч от деца.