Навигация
Кошница

BIOVEA Cal-Mag-Zinc + Vitamin D 180 Таблетки 90 Дози

BIOVEA Cal-Mag-Zinc + Vitamin D 180 Таблетки 90 Дози
Безплатна
Доставка
BIOVEA Cal-Mag-Zinc + Vitamin D 180 Таблетки 90 Дози
  65,99 лв.
  Купи
  Biovea Cal-Mag-Zinc  ➡Поддържа здрави кости и зъби и предотвратява загубата на костна маса;
  ➡Необходими хранителни вещества за правилносъсирване на кръвта;
  ➡Спомага за придвижване нахранителнитевещества през клетъчните мембрани;
  ➡Важни минерали за понижаване на кръвното налягане и за сърдечно-съдовите заболявания;
  ➡Има свойството да поддържа здравословни нива на холестерол;
  ➡Изисква се за нормална мускулна функция;
  ➡Съдейства за предпазванена клетките от свободните радикали;
  ➡Спомага за поддържане на здрава репродуктивна система;
  ➡Има свойството да поддържа здравословна функция на простатата;
  ➡Може да поддържа здрава имунна функция.

  Калций, магнезий и цинк са три от най-важните минерали, от които тялото има нуждаи които са необходими за поддържане надобро здраве. Нашият Cal-Mag-Zinc осигурява хранителни съставки, необходими за подпомагане на костната плътност и здравина: калций, магнезий, цинк и витамин D. Борбата с костнатазагуба на сложен проблем, който изисква повече от калций сам по себе си. Препоръчителнотосъотношение на калций към магнезий е 2:1. Нашият Cal-Mag-Zinc е разработен, така че да отговори на препоръчителнотосъотношение на калций и магнезий.

  В допълнение, тази формула съдържа бетаин HCL и глутаминова киселина HCL. Тези съставки се добавят, за дасеувеличи усвояването на калций, магнезий и цинк. Огромното значение на това се дължи на факта, че нивата на солна киселина обикновено намаляватс възрастта.
  Калций, магнезий и цинк работят заедно в синхрон за насърчаване на оптимално здраве и благополучие.

  КАЛЦИЙ

  Калцият е най-разпространеният минерал в тялото (човешкото тяло съдържа около 2,5 кг) и 99% от него се съхранява в костите и зъбите. Останалият калций се намира в кръвта и телесните течности около клетките. Той е основен минерал с широк спектър от биологични функции.

  Усвояването на калций намалява с възрастта. Ако тялото не получава достатъчно калций, то ще го вземе от костите, като ги направи порести и чупливи. Няма как да се омаловажи фактът, че калцият е от голямо значение за поддържането на здрави кости и забавяне загубата на костна тъкан.

  МАГНЕЗИЙ


  Магнезият е от съществено значение за стотици химични реакции в тялото. Той действа като коензим (участва в над 300 ензимни реакции!) за правилното функциониране на нервите и мускулите, формирането на костите и енергийния метаболизъм. Последните проучвания показват, че е от особено значение за правилното функциониране на сърцето.

  Магнезият работи в синхрон с калция, като увеличава усвояването му, а може и да увеличи плътността на костите. В действителност, тялото съхранява 60% от магнезия в костите, 26% е в мускулните тъкани, а останалият магнезий се съхраняват в меките тъкани на тялото.

  Магнезиевите добавки са необходими на много хора. Някои от причините за недостига включват: диета с много преработени храни, висок прием на калций, стрес, интензивна физическа активност, алкохолизъм и употреба на различни лекарства.

  ЦИНК

  Цинкът е важен основен минерал. Всяка клетка в тялото се нуждае от това хранително вещество и стотици телесни процеси разчитат на него, от имунната система и ензимите, които произвеждат ДНК, до сетивата за вкус и мирис. Въпреки, че тялото не произвежда цинк самостоятелно, този минерал е наличен в питейната вода и някои храни. И въпреки това изненадващо много възрастни не успяват да получат достатъчно от този минерал чрез диетата си.
  За цинка се смята, че освен другите неща, поддържа силна имунна система, подновява тимусната жлеза и производството на бели кръвни клетки. В допълнение, автоимунните заболявания (хронични заболявания, свързани с неправилно функциониране на имунната система, като лупус, ревматоиден артрит или фибромиалгия) могат да се повлияят положително от приема на цинк. Интересното е, че наличието на твърде малко цинк е свързано с намален имунен отговор при по-възрастните хора. Данните показват, че цинкът е полезен и в борбата срещу симптомите на настинка и грип.

  Чрез подсилване на имунната система, цинкът има свойството да предпазва от гъбични инфекции и различни инфекциозни заболявания, като конюнктивит и пневмония. Също така има и противовъзпалителни свойства.

  Предпазни мерки:

  • Калцият може да попречи на усвояването на някои лекарства, като например тетрациклинови антибиотици;, консултирайте се с медицинско лице преди да използвате калций, в случай, че приемате подобни лекарства.

  • Изследванията показват, че калцият може да повлияе на усвояването на желязо и цинк, но са необходимо повече проучвания, за да се подкрепят тези твърдения.

  • Лица с бъбречни заболявания или заболявания на щитовидната жлеза трябва да се консултират със своя лекар преди да започнат да приемат калций.

  • Доказано е, че високите дози калций могат до доведат до поява на камъни в бъбреците при някои хора.

  • Ако сте бременна или кърмите, се консултирайте с Вашия лекар преди употреба на калций.
  Препоръчителният дневен прием на магнезий е 400 мг.

  • Ако имате заболяване на бъбреците, сърдечни заболявания или сте бременна или кърмите, се консултирайте с Вашия лекар преди употреба на магнезий.

  Приемайте две таблетки дневно.