Навигация
Кошница

BIOVEA Boswellia 250 mg 100 капсули

BIOVEA Boswellia 250 mg 100 капсули
BIOVEA Boswellia 250 mg 100 капсули
  37,49 лв.
  Купи
  BOSWELLIA 250mg 100 капсули

  Мощен естествен противовъзпалител. Подпомага механичните свойства и издръжливостта на ставите, спомага за предпазване на хрущяла и съединителната тъкан. Облекчава симптомите при артрит.

  Състав: Босвелия 250 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсула три до пет пъти на ден или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 100 капсули в контейнер

  Босвелия е мощен и естествен противовъзпалител без никакви негативни странични ефекти. Екстрактът от кората на индийското дърво Boswellia serrata съдейства и за предпазване на хрущяла от разрушаване.

  Стандартизирана да съдържат 65% босвелична киселина

  Намалява болките при артрит

  Помага да се предотврати влошаването на хрущяла и свързващата тъкан

  Лекува симптомите на възпалителни заболявания на червата, улцерозен колит и болест на Крон

  Може да намали броя на астматичните пристъпи

  Спомага за осигуряване на значителни количества от основните вещества, необходими за физиологичната структура и активност на ставния хрущял

  Оказва благоприятно влияние върху ставните функции (намаляване на ставната скованост)

  Подходящ е при случаи на преждевременно “износване” на ставите и гръбначния стълб

  Подходящ е при усилено натоварване на носещите стави (при тежък физически труд, спортисти, наднормено телесно тегло) и след травми на опорно-двигателния апарат

  Подпомага механичните свойства и издръжливостта на ставите

  Какво е босвелия?

  Boswellia serrata е била използвана от хиляди години като лекарство от индийците – Аюрведа медицинска система за лечение на редица общи медицински заболявания, вариращи от болки в ставите до стомашно разстройство. Съществуващите научни изследвания които показват, че екстрактът от босвелия има множество положителни ефекти върху организма.

  Как действа тя?

  Активното съединение е освелична киселина и това е било доказано, че има противовъзпалителен ефект.

  Проучванията показват, че босвеличните киселини имат противовъзпалително действие - много прилича на конвенционалните нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС), използвани при възпалителни процеси. Босвелия инхибира про-възпалителни медиатори в организма, като левкотриени - хормоноподобни вещества, които са един от основните фактори за възникването на възпалителните процеси. Като противовес на нестероидни противовъзпалителни средства, дългосрочната употреба на боселия не изглежда да предизвика дразнене или язви на стомаха.

  Босвеличната киселина се смята, че оказва противовъзпалителен ефект чрез предотвратяване на разпределението на съединителната тъкан, както и чрез увеличаване на кръв към съединителните тъкани. Босвелиевите киселини възпрепятстват проникването на левкоцити в ставната течност и намаляват степента на увреждане на ставния хрущял. При едно проучване босвелия дава по-добри резултати, в сравнение с противовъзпалителните лекарства, изписвани за остео и ревматоиден. Той също така понякога действа по-добре от аспирин, парацетамол (ацетаминофен) и други нестероидни противовъзпалителни средства за намаляване на общите артритни болки.

  Защо трябва да приемете босвелия?

  Артрит: Изследователите са установили, че босвелия помага за предотвратяване на влошаването на хрущяла и съединителната тъкан.

  Артрит и Болест на Крон: При пациенти с ревматоиден артрит и болест на Крон, босвелия може да помогне за намаляване на имунните клетки, които насърчават възпаление, като същевременно увеличава броя на имунните клетки, които инхибират възпаление (анти-възпалителни клетки).

  Възпалителни чревни заболявания: При проучвания на пациенти с възпалителни заболявания на червата, улцерозен колит и болест на Крон, босвелия намалява стомашно-чревните възпаления и тъканно увреждане.

  Загуба на тегло: Босвелия е богат източник на гугулстерони и е често срещана съставка в добваките за отслабване. Гугулстероните стимулират щитовидната жлеза, което води до метаболитна регулация, увеличаване ефективността на щитовидната жлеза, повишава горенето на калориите, което би довело до евентуална загуба на тегло.

  Астма: Има научни изследвания за босвелия показващи, че работи като анти-астматично средство. А тези доказателства, съчетани с наличните изследвания при хора, показват, че когато босвелия се използва хронично, може да се намали броят на астматичите пристъпи. При проучване, използването на 300mg Boswellia serrata, 3 пъти дневно, води до подобрение на признаците и симптомите на астма, включително намаляване на пристъпите.