Навигация
Кошница

BIOVEA Blue Green Algae 500 mg 60 Таблетки

BIOVEA Blue Green Algae 500 mg 60 Таблетки
Очаква доставка
BIOVEA Blue Green Algae 500 mg 60 Таблетки
  35,40 лв.
  BLUE GREEN ALGAE (Organic) 500mg 60 таблетки

  Изключително богати на хранителни вещества , съдържат значителни количества витамини, минерали, притежават около 60% до 70% растителен протеин и осигуряват всички есенциални аминокиселини. Богат източник на ензими и антиоксиданти. Балансира апетита, подпомага храносмилателният процес и намалява гаденето. Спомага при астма и алергии. Подобрява паметта и намалява стреса. Детоксикира организма, забавя процесите на стареене. Регулира кръвната захар.

  Съставки: Органични синьо-зелени водорасли 500mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсула два пъти дневно между храненията, на празен стомах или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 таблетки в контейнер

  Какво представляват органичните синьо-зелени водорасли?

  Синьо-зелените водорасли могат да се разглеждат като несложни водни растения, чиято естествена среда са реките, езерата, воднистите почви, кората на дърветата, горещите извори и снега. Те варират значително по форма, цвят и размер. Синьо-зелените водорасли са всъщност вид бактерии, познати като цианобактерии. По съдържането си на хранителни вещества, по способността си да поглъщат въглероден диоксид и по външен вид те приличат на обикновените водорасли. Синьо-зелените водорасли са много малки организми и могат да се видят с помощта на микроскоп като едноклетъчни, като натрупване на клетки (колонии) или като власинки (трихоми). Важна част от хранителната верига в езерата и водоемите по целия свят, синьо-зеленото водорасло е микроскопично растение с характеристиките на бактерия и водорасло (като морската трева). Синьо-зеленото водорасло съдържа малки количества протеини, витамини (включително С, Е и фолат), бета-каротин и някои минерали.

  Как действат синьо-зелените водорасли?

  Синьо-зелените водорасли съдържат значителни количества витамини, минерали и хранителни вещества, богати на пигменти. Синьо-зелените водорасли притежават около 60% до 70% растителен протеин и осигуряват всички есенциални аминокиселини. Всички тези ползи са налице без риск от консумацията на месо, което е богато на холестерол и трудно се смила. Синьо-зелените водорасли подпомагат храносмилателният процес и намалява гаденето. Те са една от най-питателните храни, които можете да консумирате. Органични са и лесно се усвояват. Изключително богати са на минерали и имат по-висока концентрация на бета-каротин от броколите. Богат източник на калций, желязо, витамин В12, ензими и антиоксиданти, което ги прави идеална храна за възрастни и деца.

  Синьо-зелените водорасли лекуват множество болестни състояния като астма, алергии, безпокойство, депресия, умора, хипогликемия, храносмилателни проблеми и синдром на дефицит на вниманието. Помагат за смъкване на килограми, подобряват паметта, умствената дейност, детоксикират организма. Подпомагат добрата дихателна функция, ставната функция и здравословното пречистване. При такава висока концентрация на толкова много хранителни вещества, синьо-зелените водорасли предлагат редица ползи за нашето здравословно състояние. Благодарение на това, че съдържат повечето жизненоважни хранителни вещества и по-голямо количество желязо от повечето храни, които консумираме, синьо-зелените водорасли се превръщат в отлично средство за забавяне на стареенето. Високата концентрация на антиоксиданти в тях означава, че нашия организъм може да се бори със свободните радикали и токсините.

  Защо да приемаме синьо-зелените водорасли?

  Учените смятат, че уврежданията, които са резултат от наличието на свободни радикали, са причина за много от съвременните дегенеративни заболявания. Бета-каротинът (провитамин А) е изключително ефективен антиоксидант, който помага за предотвратяване на сърдечно-съдовите заболявания и може да се открие в изобилие в синьо-зелените водорасли. Той стимулира имунната система, предпазва от рак на кожата, устата и гърдите.

  Дивите синьо-зелени водорасли са най-богатите на хлорофил организми на планетата. Структурата му е почти идентична със структурата на хематина, който е сърцевината на хемоглобина - молекулата, която отговаря за преноса на кислорода в кръвта. На хлорофила се дължат антираковите свойства на водораслите, тъй като той предотвратява токсичността към афлатоксинът - най-значимият канцероген на черния дроб (произвежда се от гъбички, характерни за царевицата, фъстъците и други култури).

  Синьо-зелените водорасли имат характерни противовъзпалителни свойства, дължащи се на фитоцианина - синият пигмент, който се среща във всички синьо-зелени водорасли. В живата водораслова клетка той служи за складиране на белтъчини и като антиоксидант, който защитава клетката от определени дължини на вълните. Доказано е, че фикоцианинът предотвратява определени видове колит (способност да се блокира производството на ейкозаноид левкотриен В4).

  Синьо-зелените водорасли са уникален източник на „молекулата на любовта" - фенилетиламин. Той се синтезира в мозъка от двете аминокиселини фенилаланин и тирозин, като отговаря за усещания, свързани с удоволствието и умствената бистрота, намалява предклиничните симптоми на депресията. Фенилетиламин спомага и за намаляване на теглото, това явление се нарича аноректичен ефект, при който гладът изчезва напълно, а се случва поради това, че вниманието ни е отвлечено от чувството за глад. По този начин фенилетиламина действа като потискащ глада фактор. Следователно, синьо-зелените водорасли са ефикасна добавка, която може да се взима като част от цялостна програма за намаляване на теглото.