Навигация
Кошница

BIOVEA Black Cohosh 100 mg 120 капсули 120 Дози

BIOVEA Black Cohosh 100 mg 120 капсули 120 Дози
Очаква доставка
BIOVEA Black Cohosh 100 mg 120 капсули 120 Дози
  42,90 лв.
  BLACK COHOSH 100mg 120 капсули  Спомага за намаляване на симптомите при менопауза - горещи вълни, нощно изпотяване и депресия. Облекчава пред менструалните симптоми. Помага при лечение на безсъние, освобождава от стреса. Благоприятства възстановяването след раждане.

  Съставки: Черен Кохош (корен) 100mg (2.5% тритерпен гликозиди). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсула 1-2 пъти дневно или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 120 капсули в контейнер

  Какво е черен кохош и какъв е произходът му?

  Черният кохош е от семейство Лютикови и вирее на умерено плодородни почви, при влажни и леко сенчести условия. Неговите високи, стройни бели цветове лесно се забелязват в гората. Черният кохош съдържа широк спектър от ценни тритерпенови гликозоди, на които се дължи действието на черния кохош. Той е най-популярната билкова добавка в Европа за облекчаване на симптомите на климактериума (перименопаузата) при жените. Черният кохош доставя на организма изофлавони и други съставки, които помагат на женското здраве през този период от живота на жената.

  Как действа и какви са научните доказателства за това?

  Ранни експерименти с опитни животни показват, че черният кохош предизвиква увеличаване на теглото на матката. Това означава, че черният кохош притежава естрогенна активност. Следващите експерименти с жени на средна възраст показват, че консумацията на черен кохош се свързва със забележително облекчаване на симптомите на менопаузата като горещи вълни, промяна в настроенията, депресия, главоболие и нервност. Менструалните проблеми също намаляват. Младите жени, страдащи от дисменорея (трудна и болезнена менструация) и предменструален синдром също могат да се възползват от препаратите с черен кохош.

  Според клинично изследване върху повече от 700 жени употребата на препарати с черен кохош (Remifemin) води до значително подобряване на менструалните оплаквания. След 2 месеца повече от 80% от жените съобщават за облекчаване на симптоми като горещи вълни, изпотяване, главоболие, раздразнителност, нарушения в съня и депресивни настроения. При 93% от жените не се наблюдават странични ефекти при приемане на черен кохош.

  В изследване, направено с 80 жени, се установява, че горещите вълни, силното изпотяване, главоболията, световъртежа и психологически състояния като нервност, раздразнителност, нарушения на съня, депресивни състояния до голяма степен се повлияват благоприятно, когато жените приемат по 8mg черен кохош на ден (Remifemin) в продължение на 3 месеца.

  Германски учени изследват ефекта от черния кохош върху 60 жени под 40-годишна възраст с оперативно отстранена матката (хистеректомия) и с поне един запазен яйчник. Учените откриват, че за намаляване на горещите вълни, изпотяването, нарушенията в съня, депресивните състояния и други симптоми на менопаузата ежедневният прием на 8mg черен кохош е толкова ефективен, колкото хормоналната терапия с естроген.

  Клиничните изследвания през последните 40 години непрекъснато потвърждават, че черният кохош е безопасна и ефективна алтернатива на хормонозаместителната терапия за лечението на горещи вълни, емоционална нестабилност и други симптоми на менопаузата. В много експерименти прилагането на черния кохош в умерена степен подобрява настроението. Днес черният кохош е одобрен в Германия за лечение на предменструалния синдром, болезнената менструация и симптомите на менопаузата.

  Какво количество черен кохош да се приема?

  Обичайната доза черен кохош за постигане на реални резултати е една капсула от 100mg от един до два пъти на ден. Благоприятни резултати обикновено се наблюдават в срок от 6 до 8 месеца лечение.

  Има ли някакви странични ефекти?

  Препаратите с черен кохош се използват от десетилетия в Европа и обикновено се понасят добре от повечето хора. Рискът от проявяването на странични ефекти е незначителен, макар че при някои пациенти се наблюдава краткотраен стомашен дискомфорт.

  Клинични изследвания показват, че е безопасно да употребявате черен кохош до 6 месеца. Освен това няма никакви доказателства, че черният кохош причинява рак или има мутагенни ефекти. Все пак черният кохош не се препоръчва на жени, които са бременни или кърмят.

  Бележка: Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се със своя лекар, преди да използвате продукта Black Cohosh.