Навигация
Кошница

BIOVEA Biotin 5000 mcg 100 капсули

BIOVEA Biotin 5000 mcg 100 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Biotin 5000 mcg 100 капсули
  36,90 лв.
  BIOTIN 5000mcg 100 капсули

  Важен за здравето на косата, кожата и ноктите. Необходим за синтеза на мастни киселини и метаболизма на въглехидратите, съдейства за превръщането на храната в енергия. Помага за поддържането на здрава нервна система. Допринася за здраето на половите и потните жлези, участва в превръщането на аминокиселините в протеини.

  Състав: Биотин 5000 мкг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема по 1 капсула дневно с храна или според предписаниет на лекар.

  Опаковка: 100 капсули в контейнер

  Биотин: за здрава кожа, коса и нокти

  • Важен за здравето на косата, кожата и ноктите
  • Незаменим нутриент за метаболизма на въглехидратите
  • Необходим за синтеза на мастни киселини
  • Помага за поддържането на здрава нервна система
  • Съдейства за превръщането на храната в енергия
  • Участва в превръщането на аминокиселините в протеини
  • Допринася за здраето на половите и потните жлези
  • Подпомага нормалния разтеж на клетките

  Какво е Биотин?

  Биотинът е член на групата Б комплекс, но той всъщност не е витамин. Той е коензим, който работи с витамини. Произвежда се в малки количества в червата. Биотинът е известен като Витамин Х. Съдържа се в много храни, включително овесени ядки, зеленчуци, фъстъци, гъби, яйчен жълтък, ориз, ядки, спанак, картофи и птици и говеждо месо. Биотинът получава името си от гръцката дума биос, което означава „живот“ и за първи път е изолиран през 1936г.. Биотинът е водоразтворим, така че всяко превишаване се елиминира с урината.

  Какво прави Биотинът и какви са научните доказателства за това?

  Енергия и ослабване: Биотинът помага на тялото по-качествено да използва храната за енергия. Което означава, че биотинът може да увеличи енергийните нива и да направи храносмилателния процес по-ефективен, може да помогне на хората да отслабват. Това прави биотина идеалната добавка, ако искате да имате повече енергия и същевременно да отслабвате.

  Коса и нокти: Биотинът може да подобри тънките, разцепващи се и чупливи нокти, както и здравината на косата. Биотин също се е използвал за борба с алопеция (частична или пълна загуба на косата), както при деца, така и при възрастни.

  Кожа: Биотин може значително да подобри здравето на кожата. При дерматит ли екзема, биотин може да бъде пододящо допълнение към текущата програма за лечение на кожата.

  Диабет: Хора с диабет тип 2 често имат ниски нива на биотин. Той може да участва в синтеза и освобождаването на инсулин. Подобен инсулинов отговор може да намали зависимостта от инсулин и да подобри цялостното здраве. Предварителни проучвание при хора и животни дават предположение, че биотинът може да помогне за подобряване контрола на кръвната захар при хора с диабет, особено при тези с тип 2.

  Периферна невропатия: Съществуват сведения, че добавките с биотин подобряват симптомите на периферната невропатия, при хора, които са развили това състояние, в следствие на дългогодишен диабет или бъбречна недостатъчност. При периферната неяропатия се увреждат нервите на крайниците, най-често краката и прасците, чувства се изтръпване, мравучкане, парене или странни усещания, могат да бъдат придружени с болки, мускулна слабост и затруднено ходене. Хората примащи биотин за тзи цели са показали подобрение най-рано на 1-3 месец след започване на добавката.

  Кандида инфекции: Кандида инфекциите зассягат кожата, устата и вагината и са причинени от дрожди-гъбички. Възможни симптоми включват петна в устата или гърлото, болезнени пукнатини в ъгълчетата на устата, кожни обриви, най-весто в слабините, между пръстите на ръцете и краката и под гърдите, както и вагинален сърбеж и раздразнение. Някои учени смятат, че хоата с дефицит на биотин е по-вероятно да се заразят с кандида.

  Висох холестерол: Проучванията при животни и няколко изследвания върху хора показват, че ниските нива на биотин са свързани с високи нива на общия и „лошия“ холетерол.

  Разстройство с дефицит на вниманието: Спорен но интересен случай показва, че хорада с ADD/ADHD могат да се възползват от витамините от група Б, защото те играят важна роля в повишаването на вниманието.

  Защо трябва да приемаме Биотин?

  Биотинът е необходи за метаболизма на мазнини, въглежидрати и протеини. Той участва като коензим в редица процеси и се използва от всяка клетка в тялото. Биотинът е включен в енергийния метаболизъм и позволява на тялото да използва глюкозата. По този начин биотинът помага поддържането на стабилни нива на кръвната захар. Това е от съществено значение за разтежа и репликацията на клетките.

  Биотинт подпомага формирането и поддържането на химическите структури в кератина (основен протеин в косата и ноктите), биотинът се препоръчва за тяхното укрепване.

  Какви са симптомите на дефицит?

  Симпромите на дефицит на биотин могат да включват косопад, суха кожа, умора, кратък период на внимание, депресия, вродени аномалии и гадене.

  Има ли странични ефекти?

  • Не са известни никакви странични ефекти или токсичност, свързани с употребата на биотин.
  • Ако сте бременна или кърмите се консултирайте с вашия лекар, преди да използвате биотин.