Навигация
Кошница

BIOVEA Biotin 500 mcg 60 капсули

BIOVEA Biotin 500 mcg 60 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Biotin 500 mcg 60 капсули
  30,99 лв.
  Важен за здравето на косата, кожата и ноктите. Необходим за синтеза на мастните киселини и въглехидратния метаболизъм. Спомага за поддържане на здрава нервна система и полови желези. Подобрява усвояването на хранителните вещества и регулира теглото. Спомага за нормалния растеж на клетките и повишава енергията.Подпомага при диабет.

  Съставки:Biotin: 500mcg
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсула дневно или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 капсули в контейнер

  Какво представлява биотинът?

  Биотинът е от семейството на витамините от В групата, като в действителност е коензим, който работи съвместно с витамините. Произвежда се по естествен път в малки количества от червата. Познат е като витамин B7. Биотинът е водоразтворим, така че всеки излишък от него се изхвърля чрез урината.

  Как действа биотинът?

  • Енергия и отслабване: Биотинът помага на организма да използва по-добре храната за енергия. Това означава, че биотинът има свойството да повишава енергийните нива - като подобрява ефективността на храносмилане, биотинът може да помогне за стопяването на излишните килограми. Това прави биотинът идеалната хранителна добавка, ако търсите повече енергия и искате да отслабнете.
  • Коса и нокти: Допълнителният прием на биотин може да подобри състоянието на тънките, цепещите се и чупливите нокти, както и здравето на косата. Биотинът също така се използва в борбата с алопеция (частична или пълна загуба на косата) при децата и възрастните.
  • Кожа: Съществуват впечатляващо много примери, които сочат, че биотинът може драстично да подобри здравето на кожата. Ако страдате от дерматит или екзема, биотинът може да е подходящо допълващо средство към програмата за лечение на вашата кожа.
  • Диабет: Хора с диабет тип 2 често имат ниски нива на биотин. Биотинът участва в синтеза и отделянето на инсулин. Един подобрен инсулинов отговор може да намали зависимостта от инсулина и да подобри цялостното здравословно състояние. Предварителни изследвания при животни и хора сочат, че биотинът участва в контрола на кръвната захар при диабетиците, особено при страдащите от диабет от тип 2.
  • Периферна невропатия: Съществуват сведения, че добавките с биотин облекчават симптомите на периферна невропатия при някои хора, развили това заболяване вследствие на продължителен диабет или провеждана хемодиализа при бъбречна недостатъчност. Периферната невропатия се свързва с увреждане на нервите на крайниците, най-често стъпалата и прасците. Усеща се като скованост, изтръпване, парене или други странни усещания, които може да са придружени с болка, мускулна слабост и трудно ходене. Хора, които приемат биотин с такава цел се подобряват в рамките на 1 до 3 месеца след началото на приема на добавката.
  • Висок холестерол: Изследвания върху животни и някои изследвания с хора сочат, че ниските нива на биотин се свързват с високия общ холестерол и LDL холестерола. ("лошия" холестерол).

  Защо да приемате биотин?

  Биотинът е необходим за обмяната на мазнините, въглехидратите и белтъка. Като коензим той участва в редица процеси и се използва от всяка клетка в организма. Биотинът участва в обмяната на енергията и има значение за способността на тялото да използва глюкозата. Така биотинът помага за поддържането на стабилно ниво на кръвната захар. Важен е за клетъчния растеж и репликацията. Биотинът помага за формиране и поддържане на химичните структури в кератина (основният протеин в косата и ноктите). Той често се препоръчва за заздравяване на косата и ноктите. Поради тази причина се използва в много козметични и лекарствени продукти за коса и нокти.

  Какви са симптомите на недостиг на биотин?

  Симптомите на недостиг на биотин са косопад, суха кожа, умора, липса на концентрация, депресия, гадене, вродени увреждания, сърдечни проблеми.