Навигация
Кошница

BIOVEA Bilberry 90 mg 120 капсули

BIOVEA Bilberry 90 mg 120 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Bilberry 90 mg 120 капсули
  52,70 лв.
  BILBERRY 90mg 120 Capsules


  Подобрява зрението и поддържа оптимално здравето на очите. Оказва превенция срещу очни заболявания. Подпомага доброто кръвообращение. Силен антиоксидантен ефект. Спомага при инфекции на пикочните пътища, храносмилателни проблеми и разширени вени.

  Съставки: Bilberry (fruit) 90mg (25% anthocyanosides 22mg)
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсула 1-2 пъти дневно или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 120 капсули в контейнер

  Какво представлява боровинката и какъв е произходът и?

  Боровинката е целогодишно ниско храстовидно плодно растение. Произхожда от Европа и Западна Азия. Боровинката е близка родственица на синята боровинка и френското грозде. Позната е още като Vaccinium frondosumи европейска боровинка.

  Плодовете на боровинката съдържат танини и витамин А и С. Още от XVI в. боровинката се използва за лечение на редица леки здравословни проблеми. По време на Втората световна война британските пилоти установили, че нощното им зрение се подобрява, след като са консумирали боровинки. Оттогава изследванията разкриват, че боровинката е полезна и при други очни заболявания и се смята за водеща билка, чрез която се постига оптимално здраве на очите. Учените също смятат, че боровинката може да намали уврежданията от свободните радикали. Също така укрепва капилярите и подобрява кръвообращението. Боровинката е мощен антиоксидант и може да подсили колагена в лигаментите, сухожилията и хрущялите. Спомага за облекчаване на храносмилателните проблеми.

  Как действа и какви са научните доказателства за това?

  Боровинката е източник на антиоксиданти, тъй като съдържа витамин А, витамин С и антоцианозиди. Антиоксидантите неутрализират свободните радикали и ги елиминират, преди те да успеят да увредят мускулната тъкан, жизнените органи и ДНК. Благодарение на това боровинката предлага защита срещу развитието на различни видове рак.

  Клинично доказано е, че антоцианозидите също така допринасят за здравината на кръвоносните съдове и за доброто кръвообращение. По-доброто кръвообращение може да доведе до съдоразширяване, да усили зрението, да предпази от мускулна дегенерация, да подобри здравословното състояние на ставите, да повиши кръвоносния поток към мозъка, да нормализира кръвосъсирването, да доставя на нервната система кръв и да намали кръвното налягане. В действителност боровинката се използва за подобряване на зрението, за увеличаване на притока на кръв към гладките и скелетните мускули и за намаляване на кръвното налягане.
  Като източник на хининова киселина боровинката – като своята братовчедка червената боровинка – е полезна при лечение на инфекции на пикочните пътища и на камъни в бъбреците. В допълнение към това клиничните изследвания посочват, че хининовата киселина може да окаже благоприятен ефект при лечение на болестта на Алцхаймер.

  Танините в боровинката се използват успешно за ускоряване на зарастването на рани след стоматологични операции и за ограничаване на възпаленията на гърлото, причинени от грип, настинки и алергични пристъпи. Танините също са ефективни като лек срещу диария.
  Боровинката успешно се използва при инсулино зависим диабет, като намалява нуждата от инжектиране на инсулин. Изследователите смятат, че глюкохинина – съединение в боровинката, което доказано намалява нивата на кръвната захар е отговорно за този ефект.

  Защо да вземате боровинка?

  • Хронична венозна недостатъчност: Боровинката се изследва заради здравословно състояние, наречен хронична венозна недостатъчност. Този термин по-често се използва в Европа отколкото в Съединените щати. Той описва няколко различни проблема, които пречат на вените от коляното надолу да работят правилно. Тези проблеми включват отичане на краката (едема), болка, сърбеж, разширени вени, кожни проблеми и кожни язви. По предварителни сведения боровинката може да подобри кръвообращението в краката.
  • Зрение: Изследвания разкриват, че боровинката подобрява кръвообращението в очите и може да окаже благоприятно въздействие при лечение на болести на ретината. Активните съединения в боровинките, известни като anthocyanosides, може да намалят ставката на макулната дегенерация. Допринасят за предотвратяване развитието на катаракта, глаукома и слабото зрение през нощта.
  • Женско здраве: Боровинката съдейства за намаляване на менструалните спазми и за подобрение при фиброзно-кистозни болести на гърдата.