Навигация
Кошница

BIOVEA Ashwagandha 570 mg 120 Таблетки 120 Дози

BIOVEA Ashwagandha 570 mg 120 Таблетки 120 Дози
BIOVEA Ashwagandha 570 mg 120 Таблетки 120 Дози
  45,49 лв.
  Купи
  Мощен адаптоген. Действа анти-стресово, забавя процесите на стареене, повишава енергията, физическата издръжливост и либидото. Засилва имунитета и предпазва нервната система. Мощен антиоксидант. Оказва превенция срещу сърдечно-съдови заболявания.

  Състав: Калций 59 мл; корен от Ashwagandha 500 мг; екстракт от корен на Ashwagandha (25:1), от който се осигуряват 5% витанолиди 70 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 таблетка 2 пъти дневно с храна или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 120 таблетки в контейнер.

  Високите нива на стрес имат пряко въздействие върху благосъстоянието на организма. Ашваганда широко се използва в съвременното западно билколечение, като адаптоген – вещество, което може да помогне на тялото здравословно да се адаптира към стреса, като по този начин увеличава устойчивостта му към стресовите фактори.

  Какво е Ashwagandha?

  Ashwagandha (Withania somnifera) (Зимна череша, Индийски женшен) е индийска билка, с доказан адаптогенен ефект. Среща се в по-сухите части на субтропична Индия. Ашваганда съдържа основни биологично активни вещества като алкалоиди, лактони, витанолиди, витаферини и сапонини. Корените й са богати на алкалоида уитанин, както и сомниферин, сомнин, сомниферинин, уитананин, псевдо-уитанин, тропин, псевдо-тропин, холин и други. Листата съдържат лактони, наречени уитанолиди.

  Защо да използваме Ашваганда?

  Успокоява съзнанието и осигурява спокоен дълбок сън. Може да се използва както от мъже, така и от жени.
  Ашваганда се бори успешно със стреса, умората и безсънието.Индийската билка е мощен антиоксидант.
  Предпазва от болестта на Алцхаймер и други невродегенеративни заболявания.
  Ашваганда повишава броя на червените кръвни телца и подобрява сексуалните функции. Освен това е силен афродизиак.
  Понижава риска от развитие на ракови заболявания. укрепва имунната система. Антибактериален ефект
  Има противовъзпалително действие при ревматични и артритни заболявания. Ашваганда забавя процесите на стареене.
  Подобрява функциите на щитовидната жлеза. нормализира кръвното налягане.
  Силен адаптоген, значително подобрява способността на организма да поддържа добро здраве и да предотвратява или минимизира различни дисбаланси.
  Тонизира тялото и ума, премахва усещането за тревожност. Подобрява физическата издържливост.
  Регулира нивата на холестерол. Значително подобрява умствената дейност и възможности.
  Клинични проучвания върху терапевтичните ефекти на ашваганда:

  Безпокойство и депресия: стандартизиран екстракт от ашваганда постига успех, сходен с този на медикаменти със специфично предназначение като антидепресанти и транквиланти. Понижава нивата на кортизол (хормона на стреса) и премахва усещането за умора, непълноценен сън, повишава тонуса и самочувствието.

  В резултат на обширно и задълбочено изследване на регистрираните ефекти на ашваганда, билката притежава доказани противовъзпалителни, противотуморни, антистрес, антиоксидантни, имуномодулиращи и подчертано подмладяващи свойства. Оказва положително влияние върху ендокринната, сърдечно-съдовата, дихателната и нервната системи.

  Имуностимулация: изследване, проведено с цел да се установи имуномодулиращия ефект на билката, показва чувствително увеличение броя на левкоцитите и тромбоцитите в кръвта.