Навигация
Кошница

BIOVEA Arginine Citrulline Complex 120 капсули

BIOVEA Arginine Citrulline Complex 120 капсули
Очаква доставка
BIOVEA Arginine Citrulline Complex 120 капсули
  38,50 лв.
  Съдейства за обмяната на веществата в мускулите и производството на енергия, облекчава мускулната умора, намалява натрупването на млечна киселина. Подкрепя здравето на сърдечно-съдовата система и кръвообращението. Неутрализира амоняка и свободните радикали, подобрява азотния баланс и метаболизма. Стимулира имунната система.

  Внимание: Ако планирате да забременеете, бремеена сте или кърмите, имате наследствени сърдечно-съдови заболявания, хипотония, бъбречна или чернодробна недостатъчност, или приемате лекарства като нитроглицерин или кое и да е лекарство за еректална дисфункция, консултирайт се с лекар преди да започнете употрбата на продукта.

  L-аргинин / L -цитрулин комплекс: За максимални резултати

  • Лесно се преобразува до азотен оксид
  • Съдейства за обмяната на веществата в мускулите и производството на енергия
  • Мощни аминокиселини
  • Подкрепя здравето на сърдечно-съдовата система и кръвообращението

  Искате да подобрите представянето си на работното място и във фитнес салона?

  Редовният прием на L-аргинин / L -цитрулин комплекс ще ви помогнете да го направите. Този ефикасен комплекс от аминокиселини възстановява енергия и облекчава мускулната умора, подпомагайки пълноценното възстановяване след физическо натоварване.

  Какво представлява L-аргинин / L –цитрулин комплекс?

  L-аргинин и L-цитрули са две амин аминокиселини, обединени в една мощна хранителна добавка. L-аргинининът е важен фактор в обмяната на веществата в мускулите и е прекурсор на азотния окис, който осигурява доброто кръвообращение чрез отпускане на кръвоносните съдове. L-цитрулин помага на тялото да се освободи от амоняка – вторичен продукт от упражненията. Това изчистване дава възможност на организма да се възстанови след тренировка.

  L-аргининът е мощна аминокиселина. И L-цитрулинът, и L-аргининът са ключови посредници в процеса на детоксикация на амоняка в черния дроб. L-аргининът се произвежда в черния дроб, но се синтезира предимно в бъбреците. L-аргининът, който не се е преобразувал до урея, влиза в общото кръвообращение, където достига до различните тъкани и се метаболизира за други потреби като протеиновия синтез например.

  L-аргининът се преобразува в азотен окис. L-аргининът е известен най-вече с ролята си във формирането на азотен окис (NO). NO е молекула посредник, която регулира разширяването на кръвоносните съдове. Формирането на NO опосредства отпускането на гладката мускулатура по стените на кръвоносните съдове и така намалява натоварването на сърцето. Много нервни клетки използват NO като сигнална молекула. Еректилната функция, например, се осъществява чрез освобождаването на азотен окис от функциониращи самостоятелно нерви в пениса.

  L-аргинин / L –цитрулин комплекс подкрепя обмяната на веществата в мускулите и производството на енергия.

  По-време на тренировки се увеличава производството на амоняк и инозинмонофосфат в натоварваните мускули. Приемът на L-аргинин / L-цитрулин комплекс спомага за по-доброто отстраняване в цикъла на уреята и облекчава мускулната умора. Също така изследванията сочат увеличение на окислителния синтез на аденозинтрифосфат (АТФ) до производството на енергия по време на физически упражнения и по-пълноценно възстановяване след натоварване. L-аргинин / L-цитрулин комплекс е мощна комбинация, която подпомага обмяната на веществата, синтеза на белтъчините и детоксикацията на черния дроб. L-аргининът в този продукт подкрепя производството на азотен окис, който е полезен за сърцето и кръвоносните съдове. Това е комбинация, създадена да повиши пиковата резултатност по естествен начин и да подпомогне физическите упражнения и тренировките.

  Как действа?

  L-цитрулинът е естествена аминокиселина, която се съдържа в храната, например в динята, а също така се произвежда и в организма. Нашето тяло променя L-цитрулина в друга аминокиселина, наречена L-аргинин, и до азотен окис. L-цитрулинът помага за по-доброто доставяне на елементи, от които тялото се нуждае за производството на определени белтъчини. Той допринася и за разширяване на вените и артериите и така подобрява кръвния поток и намалява кръвното налягане.

  L-аргинин: В ендотела на кръвоносните съдове аргининът е изходен субстрат за производство на азотен окис (NO). Чрез активиране на ензима гуанилатциклаза и последващото катализиране образуването на цГМФ, NO предизвиква разширение на съдовете. В тази връзка приложението на аминокиселината като хранителна добавка стимулира ендотелзависимата вазодилатация и подобрява кръвната циркулация в някои съдови области, вкл. и в скелетните мускули.

  L-аргининът участва в протеиновия синтез в организма. Подпомага заздравяването на раните, изграждането на мускули, производството на сперматозоиди, елиминирането на крайни токсични продукти на обмяната.

  Азотният окис, получен при добавянето към диетата на L-аргинин, освен разширяващ съдовете, има и антиатерогенен ефект. Потиска адхезията на мононуклеарните клетки, агрегацията на тромбоцитите и пролиферацията на гладкомускулни клетки в кръвоносните съдове.

  Антиоксидантният ефект на L-аргинина е свързан с потискане окислението на липопротеините с ниска плътност - едно от първите звена на веригата на атерогенеза. Притежава и имуномодулиращ ефект, проявяващ се чрез увеличаване количеството и цитотоксичната активност на естествените килърни клетки и лимфокин-активираните килърни клетки. Това го прави подходящ за ентерално приложение при случаи на изгаряния, сепсис и при травматични състояния. L-аргининът активира колагеновата биосинтеза.

  L-цитрулин: изключително ефективна добавка, подпомагаща отстраняването на млечната киселина, образуваща се в мускулите в резултат от мускулните контракции. Органично съединение, борещо се с токсини, съдържащи аминогрупи. Без негова помощ са почти невъзможни процесите на детоксикация на чернодробните клетки от амоняк.

  • Едно от най-важните свойства на аминокиселината е внасянето на допълнително количество аргинин в клетките. Той е алифатна аминокиселина, която в организма съществува свободно или в свързано състояние с белтъци.
  • Участва в образуването на урина и в обмяната на азота (аргининът е едновременно донор и естествен преносител на азота, необходим за изграждането на мускулна тъкан, т. е. способства за увеличаване на мускулната маса и намаляване на мазнините при нормално физическо налягане), а също така намалява времето за заздравяване на рани и е особено важен след фрактури.
  • Изпълнява протективна роля за сърдечно-съдовата система.
  • Цитрулин, заедно с аргинин и орнитин играят особено важна роля в цикъла на уреята, по време на който силно токсичният амоняк се дезактивира и се превръща в урея. Орнитинът от своя страна действа като катализатор за този процес, като той може повторно да се използва от организма.
  • В комбинация с аргинин, орнитинът повишава нивата на растежния хормон и инсулина. Всяко нарушение на този цикъл води до смъртоносно натрупване на амоняк в кръвта.
  • Има доказателства, че суплементирането с L-цитрулин малат (една от формите на цитрулин), води до значително намаляване на усещането за умора, увеличава производството на АТФ по време на интензивна тренировка и сравнително бързо редуцира времето, необходимо за възстановяване след тежки физически натоварвания.
  • Доказано лекува и отравяния с амоняк.

  Ползите от L-аргинин

  L-аргининът е есенциална аминокиселина, което означава, че той трябва да се набавя чрез храната, тъй като човешкият организъм не може да го произвежда самостоятелно. Той се съдържа в месото, бобовите култури, ядките, морските дарове и в много листни зеленчуци. Може да се приема ежедневно за лечение или профилактика на сърдечни заболявания, хронична мигрена, високо кръвно налягане и сексуална дисфункция.

  Ползите от L-цитрулин

  За разлика от L-аргинина, L-цитрулинът се произвежда от човешкия организъм, но може да се съдържа и във външни източници, като динята например. Основната работа на тази аминокиселина е да помага за правилното изхвърляне на урината. Организмът може да трансформиа L-цитрулин в L-аргинин, ако се изисква повече от тази аминокиселина. L-аргининът повишава спортните резултати чрез подобряване на кръвния поток в организма; заради неговите положителни действия върху системата на кръвообращението концентрирани дози от аминокиселината се дават на млади пациенти със сърдечни заболявания, както преди, така и след оперативна намеса.

  Защо да приемаме L-аргинин?

  Всеки човек има нужда да приема достатъчно количество аргинин, като групите с повишени нужди от тази аминокиселина са подрастващите деца, спортистите, хората с наднормено тегло и възрастните хора.

  Приемането на аргинин от трениращи хора може да подсили имунната система, като по този начин ще им позволи да тренират по-здраво и да избегнат неприятните последици на претренирането.

  Използващите стероиди също могат да имат полза от допълнителния прием на аргинин, тъй като често тези хора имат повишени нива на "лош" холестерол - състояние, което се подобрява с приемането на аргинин.

  Хората с наднормено тегло, възстановяващите се от травма, както и тези с проблеми с ерекцията също биха усетили подобряване на физическото си състояние, ако приемат аргинин.

  Допълнителни физиологични въздействия на аргинина:

  Дори и когато не е есенциална за организма аминокиселина, аргининът има много други физиологични въздействия, защото той :

  • стимулира освобождаването на растежния хормон и пролактин от хипофизата, и на глюкагон и инсулин от задстомашната жлеза, когато се приема във високи дози;
  • неутрализира амоняка, който се образува при разграждането на аминокиселините чрез образуване на урея;
  • предшественик е за образуването на азотен окис (една от многото т.нар. сигнални молекули в тялото ни), креатин, L-глутамат, L-пролин, L-орнитин, полиамини и пептида туфтсин, за който се счита, че е имуномодулатор (подобрява функционирането на имунната система);
  • неутрализира свободните радикали;
  • действа кръворазширяващо (включително и в областта на половите органи);
  • понижава кръвното налягане;
  • гликогенна аминокиселина е - може да бъде преобразуван до D-глюкоза и гликоген, ако тялото се нуждае от тях, или пък да бъде разграден за освобождаване на енергия;
  • подпомага регулацията на нивото на солите в организма ни;
  • значително увеличава количеството на т.нар. "Т-килъри" - бели кръвни клетки, които по естествен начин убиват увредените и раковите клетки в тялото ни.

  Защо да използваме L-цитрулин?

  • повишава се производството на енергия;
  • директно повлиява продукцията на азотен оксид, подобрявайки азотния баланс;
  • намалява натрупването на млечна киселина и увеличава притока на хранителни вещества и кислород към мускулите;
  • оптимизира притока на кръв чрез превръщане на L-аргинин;
  • оказва благотворен ефект при терапията на сърповидно-клетъчна анемия;
  • забавя развитието на атеросклеротични лезии;
  • подобрява метаболизма на организма;
  • стимулира имунната система, повишавайки съпротивителните сили на организма;
  • редуцира състоянията на стрес и умора;